2016-02-21 21:21

2016-02-21 22:12

Förlust för ineffektivt Karlstad

INNEBANDY: Karlstad–Sirius 1–5

Karlstads herrar har drabbats av en rejäl måltorka i de senaste matcherna.
Trots mängder av målchanser blev det bara ett mål och en svidande förlust mot Sirius under söndagen.
– Jag vet inte vad felet är, suckar Sebastian Degeryd.

• Två mål borta mot Granlo den 30 januari.

• Ett mål hemma mot Linköping förra helgen.

• Ett mål hemma mot Sirius den här helgen.

Där har ni Karlstads dystra målfacit i de tre senaste omgångarna och gör man så få mål i innebandy tar man inga poäng.

– Bollen vill bara inte in i mål och jag har ingen förklaring. På slutet har vi förutom Linköping mött lag som ligger efter oss i tabellen men vi gör inga mål. Det hela började uppe i Sundsvall mot Granlo och jag har ingen förklaring till varför, säger anfallaren Sebastian Degeryd.

Trodde på islossning

Bollen studsar inte rätt väg för Karlstad för dagen. Sirius fick ett snabbt ledningsmål då Dan Johansson blev helt fri i slottet efter en snygg frislagsvariant efter fyra minuter. Efter en aningen ostrukturerad inledning tog hemmalaget tag i matchen och radade upp chanser under den första periodens slutskede.

Men inte ens när det är vidöppna lägen blir det mål för Karlstad i nuläget.

– Det hela är väldigt konstigt. Det har känts bra på träningen i veckan och det var bra laddning inför den här matchen. Jag trodde på en islossning mot Sirius.., säger Degeryd.

Och om Karlstad var ineffektiva var ett smart spelande Sirius desto effektivare. Försvarsspelet var tätt med mängder av täckta skott och man utnyttjade de lägen som man skapade. Tre mål på nio minuter i den andra perioden avgjorde den här matchen.

– Om jag ska vara ärlig tycker jag inte att Sirius är ett bra lag. Men de gör vad de ska defensivt och är effektiva. Vi måste sätta mer fart på spelet i den här matchen då Sirius är stillastående i defensiven. Jag vet att det kan låta konstigt när man har förlorat med 1–5, säger Degeryd.

Vestlund skadad

Sebastian fick börja matchen tillsammans med Rasmus Borsch Reiners och Jesper Karlsson, men den sista halvan spelade han med Tom och Adam Coling.

Bytet kom dessvärre av att Anton Vestlund tvingades att bryta matchen efter att han trampat snett i en närkamp.

– Anton kom fel och belastade insidan på höger fotled för mycket. Vi lindade honom hårt direkt och det är ingen större svullnad efter matchen, men han får undersökas de närmsta dagarna, berättar Karlstads fysioterapeut Göran Lenhult.

Nästa match för Karlstad är redan på onsdag när man möter Helsingborg på bortaplan.

– Vi får ändra om lite i laget och hoppas på en effekt. Vi måste ta fler avslut och göra lite ”skitmål” framöver. Som det är nu försöker vi att göra för snygga mål, säger tränaren Niklas Hovivuori.

• Två mål borta mot Granlo den 30 januari.

• Ett mål hemma mot Linköping förra helgen.

• Ett mål hemma mot Sirius den här helgen.

Där har ni Karlstads dystra målfacit i de tre senaste omgångarna och gör man så få mål i innebandy tar man inga poäng.

– Bollen vill bara inte in i mål och jag har ingen förklaring. På slutet har vi förutom Linköping mött lag som ligger efter oss i tabellen men vi gör inga mål. Det hela började uppe i Sundsvall mot Granlo och jag har ingen förklaring till varför, säger anfallaren Sebastian Degeryd.

Trodde på islossning

Bollen studsar inte rätt väg för Karlstad för dagen. Sirius fick ett snabbt ledningsmål då Dan Johansson blev helt fri i slottet efter en snygg frislagsvariant efter fyra minuter. Efter en aningen ostrukturerad inledning tog hemmalaget tag i matchen och radade upp chanser under den första periodens slutskede.

Men inte ens när det är vidöppna lägen blir det mål för Karlstad i nuläget.

– Det hela är väldigt konstigt. Det har känts bra på träningen i veckan och det var bra laddning inför den här matchen. Jag trodde på en islossning mot Sirius.., säger Degeryd.

Och om Karlstad var ineffektiva var ett smart spelande Sirius desto effektivare. Försvarsspelet var tätt med mängder av täckta skott och man utnyttjade de lägen som man skapade. Tre mål på nio minuter i den andra perioden avgjorde den här matchen.

– Om jag ska vara ärlig tycker jag inte att Sirius är ett bra lag. Men de gör vad de ska defensivt och är effektiva. Vi måste sätta mer fart på spelet i den här matchen då Sirius är stillastående i defensiven. Jag vet att det kan låta konstigt när man har förlorat med 1–5, säger Degeryd.

Vestlund skadad

Sebastian fick börja matchen tillsammans med Rasmus Borsch Reiners och Jesper Karlsson, men den sista halvan spelade han med Tom och Adam Coling.

Bytet kom dessvärre av att Anton Vestlund tvingades att bryta matchen efter att han trampat snett i en närkamp.

– Anton kom fel och belastade insidan på höger fotled för mycket. Vi lindade honom hårt direkt och det är ingen större svullnad efter matchen, men han får undersökas de närmsta dagarna, berättar Karlstads fysioterapeut Göran Lenhult.

Nästa match för Karlstad är redan på onsdag när man möter Helsingborg på bortaplan.

– Vi får ändra om lite i laget och hoppas på en effekt. Vi måste ta fler avslut och göra lite ”skitmål” framöver. Som det är nu försöker vi att göra för snygga mål, säger tränaren Niklas Hovivuori.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.