2016-02-12 21:16

2016-02-12 22:36

KIBF besegrade serieledaren

INNEBANDY: "Jag vet inte riktigt vad som hände, jag tänkte att jag drar till bara"

(UPPDATERAD) Det utspelade sig dramatik på hög nivå när Karlstad besegrade Pixbo med 7–6 i en rafflande batalj.
Dragana Mrksic blev stor hjälte när hon 23 sekunder in i förlängningen prickade in det avgörande målet med ett kliniskt avslut från distans.

Matchen mellan Karlstad och Pixbo var inget för den med svaga nerver. Inför den tredje akten var hemmalaget snudd på uträknade då tabelltvåan hade införskaffat sig en 3–5-ledning.

Värmländskorna äntrade dock planen med en helt annan hunger än i de föregående två perioderna. Efter knappt åtta minuter reducerade Frida Swahn på elegant manér. Madeleine Ellilä fullbordade upphämtningen i matchminut 13 när hon satte 5–5 – hennes andra nätkänning för dagen.

Tillställningen såg ut att gå mot förlängning innan Stephanie Boberg åter satte Mölnlyckelaget i förarsätet med en projektil i krysset bakom den storspelande Jessica Rolf i hemmakassen. De blåklädda såg allt mer ut som ett slaget lag – men med 35 sekunder kvar kom en skänk från ovan.

– Jag fick ett felpass från deras back vid ett frislag i deras hörn och efter det försökte jag bara få målvakten i sidled, berättar Frida Swahn, som stod för det vitala 6–6-målet som tog matchen till förlängning.

”Sköt i stället”

Karlstadsbekantingen Charlotte Holt i Pixbomålet skulle dock få vittja nätet ännu en gång innan den nervkittlande bataljen var över.

För 23 sekunder in i sudden agerade Dragana Mrksic frälsare för sitt lag när hon prickade in matchavgörande 7–6 på frislag – ett skott med bra rekyl.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, jag tänkte att jag drar till bara. Vi hade kört en variant fyra gånger under matchen så nu sköt jag i stället. Det var så otroligt skönt, jag skulle passa Frida Swahn egentligen men ångrar inte att jag sköt, säger en euforisk Mrksic, som ser de två poängen som en bonus i jakten på en slutspelsplats.

– Självklart är Pixbo inte ett lag vi ska slå på pappret.

Målskytt i debuten

Slutspelsaspiranten Karlstad har nu fyra poäng upp till Malmö som innehar åttondeplatsen. Men Mrksic är trots det säker på att den åtråvärda tabellplaceringen kommer bära ett blått sigill när grundserien sammanfattas.

– Självklart tar vi det, det har jag sagt från början.

7–6-viktorian var extra speciell för 18-åriga Adina Alfredsson som debuterade i SSL. Skoghallstalangen, som spelar med dubbellicens, briljerade med flera läckra dragningar och skrev även in sig i målprotokollet.

– Det här var jag inte beredd på. Det här kommer jag alltid komma ihåg, säger Alfredsson.

Matchen mellan Karlstad och Pixbo var inget för den med svaga nerver. Inför den tredje akten var hemmalaget snudd på uträknade då tabelltvåan hade införskaffat sig en 3–5-ledning.

Värmländskorna äntrade dock planen med en helt annan hunger än i de föregående två perioderna. Efter knappt åtta minuter reducerade Frida Swahn på elegant manér. Madeleine Ellilä fullbordade upphämtningen i matchminut 13 när hon satte 5–5 – hennes andra nätkänning för dagen.

Tillställningen såg ut att gå mot förlängning innan Stephanie Boberg åter satte Mölnlyckelaget i förarsätet med en projektil i krysset bakom den storspelande Jessica Rolf i hemmakassen. De blåklädda såg allt mer ut som ett slaget lag – men med 35 sekunder kvar kom en skänk från ovan.

– Jag fick ett felpass från deras back vid ett frislag i deras hörn och efter det försökte jag bara få målvakten i sidled, berättar Frida Swahn, som stod för det vitala 6–6-målet som tog matchen till förlängning.

”Sköt i stället”

Karlstadsbekantingen Charlotte Holt i Pixbomålet skulle dock få vittja nätet ännu en gång innan den nervkittlande bataljen var över.

För 23 sekunder in i sudden agerade Dragana Mrksic frälsare för sitt lag när hon prickade in matchavgörande 7–6 på frislag – ett skott med bra rekyl.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, jag tänkte att jag drar till bara. Vi hade kört en variant fyra gånger under matchen så nu sköt jag i stället. Det var så otroligt skönt, jag skulle passa Frida Swahn egentligen men ångrar inte att jag sköt, säger en euforisk Mrksic, som ser de två poängen som en bonus i jakten på en slutspelsplats.

– Självklart är Pixbo inte ett lag vi ska slå på pappret.

Målskytt i debuten

Slutspelsaspiranten Karlstad har nu fyra poäng upp till Malmö som innehar åttondeplatsen. Men Mrksic är trots det säker på att den åtråvärda tabellplaceringen kommer bära ett blått sigill när grundserien sammanfattas.

– Självklart tar vi det, det har jag sagt från början.

7–6-viktorian var extra speciell för 18-åriga Adina Alfredsson som debuterade i SSL. Skoghallstalangen, som spelar med dubbellicens, briljerade med flera läckra dragningar och skrev även in sig i målprotokollet.

– Det här var jag inte beredd på. Det här kommer jag alltid komma ihåg, säger Alfredsson.