2016-01-30 18:22

2016-01-31 19:31

Karlstad IBF föll mot bottenlag

INNEBANDY: Granlo–Karlstad 5–2

Förra helgens uddamålsseger mot AIK följdes upp med förlust mot trettondeplacerade Granlo för Karlstads innebandyherrar. Detta trots att gästernas målchanser både var många och bra.
– Vi fick verkligen inte in bollen offensivt helt enkelt, säger tränaren Niklas Hovivouri.

Inför mötet hade Granlo en föga imponerade målskillnad på -39. Men ett skadedrabbat Karlstad lyckades inte försämra den summan under lördagens bortamatch.

Det var i elfte minuten som Sundsvallslaget skickade in dagens första ledning, men värmlänningarna väntade inte med att replikera. Endast 28 sekunder senare var Henrik Nordblad sist på bollen och prickade in kvitteringen.

Dock återtogs ledningen dryga minuten senare, då västernorrlänningarnas Ondrej Mikes nätade för andra gången.

Det var först i andra perioden, när ledningen hade utökats till 4–1, som Hovivorui valde att ta en time out.

– Vi spelade inte bra. Vi tog en time out och pratade om hur vi skulle förbättra spelet och att vi skulle kämpa mer. Sen fick vi bra effekt och spelade riktigt bra i slutet av andra och i början av tredje.

Målsnålt för Karlstad

Men att spela bra behöver nödvändigtvis inte resulterade i mål:

– Vi skapade mycket chanser och hade säkert kunnat göra åtta eller nio mål, men inget gick in. Vi missade mål, bra målvaktsspel. Vi hade lätt kunnat vinna den här matchen, men så blev det tyvärr inte.

Trots ett bra defensivt spel fick hemmalagets Mikes näta för tredje gången, och satte därmed spiken i kistan med resultatet 5–2.

För att skadedrabbat Karlstad gäller det nu att vila upp sig inför bataljen mot Linköping om två veckor.

– Det blir lugnare den kommande veckan i och med att vi har många skador och sjukdomar. Utan ordinarie trupp har vi fått gå ganska hårt med samma folk och nu i Sundsvall körde vi på två femmor. Det är fem matcher kvar och vi måste vara pigga i huvudet och kroppen när vi kommer tillbaka för att göra bra ifrån oss.

Inför mötet hade Granlo en föga imponerade målskillnad på -39. Men ett skadedrabbat Karlstad lyckades inte försämra den summan under lördagens bortamatch.

Det var i elfte minuten som Sundsvallslaget skickade in dagens första ledning, men värmlänningarna väntade inte med att replikera. Endast 28 sekunder senare var Henrik Nordblad sist på bollen och prickade in kvitteringen.

Dock återtogs ledningen dryga minuten senare, då västernorrlänningarnas Ondrej Mikes nätade för andra gången.

Det var först i andra perioden, när ledningen hade utökats till 4–1, som Hovivorui valde att ta en time out.

– Vi spelade inte bra. Vi tog en time out och pratade om hur vi skulle förbättra spelet och att vi skulle kämpa mer. Sen fick vi bra effekt och spelade riktigt bra i slutet av andra och i början av tredje.

Målsnålt för Karlstad

Men att spela bra behöver nödvändigtvis inte resulterade i mål:

– Vi skapade mycket chanser och hade säkert kunnat göra åtta eller nio mål, men inget gick in. Vi missade mål, bra målvaktsspel. Vi hade lätt kunnat vinna den här matchen, men så blev det tyvärr inte.

Trots ett bra defensivt spel fick hemmalagets Mikes näta för tredje gången, och satte därmed spiken i kistan med resultatet 5–2.

För att skadedrabbat Karlstad gäller det nu att vila upp sig inför bataljen mot Linköping om två veckor.

– Det blir lugnare den kommande veckan i och med att vi har många skador och sjukdomar. Utan ordinarie trupp har vi fått gå ganska hårt med samma folk och nu i Sundsvall körde vi på två femmor. Det är fem matcher kvar och vi måste vara pigga i huvudet och kroppen när vi kommer tillbaka för att göra bra ifrån oss.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.