2016-01-12 18:59

2016-01-12 19:01

Skrällen i kvaltruppen "Hade jag inte trott"

INNEBANDY: Reserven Nicklas är beredd att packa resväskan och åka till VM-kvalet med kort varsel

Onsdag kväll tar Karlstad IBF sig an Mullsjö på hemmaplan.
Målvakten Nicklas Nilsson lär inte ha några problem med inspirationen. På tisdagen blev han uttagen som reserv till VM-kvalet med landslaget. Lagkompisen Adam Colling finns också med i truppen.
Nicklas är skrällen i VM-kvaltruppen.

– Jättekul cred för att jag gjort något bra, men det här hade jag inte trott, säger han.

Här snackar vi om en late bloomer. 28-årige Nicklas kom till Karlstad inför förra säsongen efter sex år i Skoghall. En av de uttagna målvakterna i VM-kvalet, Jon Hedlund, har även han Skoghall som tidigare klubbadress. Jon spelar numera i Pixbo.

Hade skrattat

– Om någon hade sagt till mig då att jag skulle bli landslagsaktuell efter en säsong hade jag säkert skrattat. Men möjligheten finns alltid när man spelar i högsta ligan.

Nicklas är uppväxt i Molkom. Det var här karriären startade.

Hyllar Mattias

– Min pappa Lars och en kompis till honom startade ett lag i SK Örnen när jag var sex år. Vi spelade i en gympasal i Lindfors. Sen flyttade jag till GS 86 när jag var 18 och spelade där i två år innan jag bytte till Skoghall.

När Nicklas flyttade till Karlstad IBF inför förra säsongen tog karriären fart på allvar.

– Då fick jag min förste målvaktstränare. Mattias Karlsson har betytt jättemycket för mig. Vi bollar idéer och finslipar detaljer.

Vad har du utvecklat?

– Allt. Jag är snabbare i sidled, är lugnare och överarbetar inte målvaktsspelet.

Kort varsel

Nu hoppas Nicklas förstås att han får slå följe med klubbkompisen Adam Colling på resan till Slovakien och VM-kvalet.

– Landslaget har två målvakter. Jag har fått veta att jag är förste reserv om någon blir skadad, så jag är stand by här hemma och beredd att packa resväskan och åka till Slovakien direkt om det behövs. Jag jobbar som snickare och har snackat med chefen. Det är inga problem att få ledigt med kort varsel. Jag sticker inte under stol med att det vore fantastiskt kul om jag får chansen.

Vad sa jobbarkompisarna när du berättade?

– Att de skulle åka till Slovakien och titta om jag får spela!

Vad säger du om att Adam Colling också blev uttagen?

–Helt rätt. Det är bara att titta på poängligan. Nu får han ta ett steg i utvecklingen också.

– Jättekul cred för att jag gjort något bra, men det här hade jag inte trott, säger han.

Här snackar vi om en late bloomer. 28-årige Nicklas kom till Karlstad inför förra säsongen efter sex år i Skoghall. En av de uttagna målvakterna i VM-kvalet, Jon Hedlund, har även han Skoghall som tidigare klubbadress. Jon spelar numera i Pixbo.

Hade skrattat

– Om någon hade sagt till mig då att jag skulle bli landslagsaktuell efter en säsong hade jag säkert skrattat. Men möjligheten finns alltid när man spelar i högsta ligan.

Nicklas är uppväxt i Molkom. Det var här karriären startade.

Hyllar Mattias

– Min pappa Lars och en kompis till honom startade ett lag i SK Örnen när jag var sex år. Vi spelade i en gympasal i Lindfors. Sen flyttade jag till GS 86 när jag var 18 och spelade där i två år innan jag bytte till Skoghall.

När Nicklas flyttade till Karlstad IBF inför förra säsongen tog karriären fart på allvar.

– Då fick jag min förste målvaktstränare. Mattias Karlsson har betytt jättemycket för mig. Vi bollar idéer och finslipar detaljer.

Vad har du utvecklat?

– Allt. Jag är snabbare i sidled, är lugnare och överarbetar inte målvaktsspelet.

Kort varsel

Nu hoppas Nicklas förstås att han får slå följe med klubbkompisen Adam Colling på resan till Slovakien och VM-kvalet.

– Landslaget har två målvakter. Jag har fått veta att jag är förste reserv om någon blir skadad, så jag är stand by här hemma och beredd att packa resväskan och åka till Slovakien direkt om det behövs. Jag jobbar som snickare och har snackat med chefen. Det är inga problem att få ledigt med kort varsel. Jag sticker inte under stol med att det vore fantastiskt kul om jag får chansen.

Vad sa jobbarkompisarna när du berättade?

– Att de skulle åka till Slovakien och titta om jag får spela!

Vad säger du om att Adam Colling också blev uttagen?

–Helt rätt. Det är bara att titta på poängligan. Nu får han ta ett steg i utvecklingen också.