2016-01-10 15:39

2016-01-10 21:14

Dubbla förluster – Wallgren ut på bår

INNEBANDY: Karlstad–Dalen 3–5

Med Dalen bakom sig i tabellen med ynka en pinne, var poäng i söndagens möte oerhört viktigt i striden för slutspelsavancemang.
Dessvärre blev det sämsta tänkbara scenario med 3–5-förlust och en säsongsavslutande knäskada på den offensiva frontfiguren Linnéa Wallgren.
– Jag är besviken på vår insats i dag, säger tränaren Henrik Flognman.

I måstematchen mot Dalen fick Karlstad en lyckad start efter en bruten passning i mitten av Frida Swahn som gjorde att Madeleine Ellilä därefter skickade in 1–0. Men ett återkommande problem för hemmalaget var utvisningarna, där gästerna kvitterade två gånger om i numerärt överläge.

Som inte det vore nog fick publiken åskåda otäcka bilder när Linnéa Wallgren blev kvarliggandes i smärtor efter en närkamp på offensiv planhalva. Korsbandsskadan var så pass allvarlig att hon blev utburen på bår, fördes till sjukhus och kommer därmed missa resterande delar av säsongen.

– Ja det är klart att det är en tung förlust. Hon har trots allt gjort 15 mål och bidragit med mycket framåt. Men vi får fortsätta med de spelarna vi har, säger Flognman.

Vändningen som aldrig kom

Sju minuter in i andra gav en slarvig tillbakapassning gästerna möjligheten att sätta sig i förarsätet, något de tog emot med öppen famn i och med 2–3-målet.

Och sedan gick luften ur värmländskorna. Som fick ytterligare ett baklängesmål emot sig – denna gång i numerärt överläge.

Efter händelsen fick Flognman nog och begärde time out, dock utan förändring på resultattavlan inför tredje. Viktigt att tillägga var att Karlstad inte hade Fru Fortuna med sig under mötet, där målchanserna aldrig blev mer än chanser.

– Jag sa att vi inte kan lägga oss ner och dö. Jag var övertygad att vi skulle vända detta. Dalen är ett lag vi ska slå och ha bakom oss i tabellen.

Effektivisera målchanserna

Med ny energi fick till slut Karlstadsdamerna ordning på sitt powerplay, där Frida Swahn placerade upp bollen i krysset inledningsvis i tredje. Ett viktigt reduceringsmål som följdes upp av flertalet ettriga målchanser. Och när allt såg ut att gå Karlstads väg, målade Dalen genom en snabb omställning till 3–5.

– Jag tycker inte att Dalen spelade bättre än oss men vi måste effektivisera våra målchanser. Det är ofta vi vinner målskyttet i matcherna, men det räcker inte att göra tre mål på 20 skott.

Karlstad har förlorat fem av sina sex senaste matcher och ställs nästa söndag borta mot tabellfyran Mora.

Mål, Karlstad: Madeleine Ellilä 2, Frida Swahn.

I måstematchen mot Dalen fick Karlstad en lyckad start efter en bruten passning i mitten av Frida Swahn som gjorde att Madeleine Ellilä därefter skickade in 1–0. Men ett återkommande problem för hemmalaget var utvisningarna, där gästerna kvitterade två gånger om i numerärt överläge.

Som inte det vore nog fick publiken åskåda otäcka bilder när Linnéa Wallgren blev kvarliggandes i smärtor efter en närkamp på offensiv planhalva. Korsbandsskadan var så pass allvarlig att hon blev utburen på bår, fördes till sjukhus och kommer därmed missa resterande delar av säsongen.

– Ja det är klart att det är en tung förlust. Hon har trots allt gjort 15 mål och bidragit med mycket framåt. Men vi får fortsätta med de spelarna vi har, säger Flognman.

Vändningen som aldrig kom

Sju minuter in i andra gav en slarvig tillbakapassning gästerna möjligheten att sätta sig i förarsätet, något de tog emot med öppen famn i och med 2–3-målet.

Och sedan gick luften ur värmländskorna. Som fick ytterligare ett baklängesmål emot sig – denna gång i numerärt överläge.

Efter händelsen fick Flognman nog och begärde time out, dock utan förändring på resultattavlan inför tredje. Viktigt att tillägga var att Karlstad inte hade Fru Fortuna med sig under mötet, där målchanserna aldrig blev mer än chanser.

– Jag sa att vi inte kan lägga oss ner och dö. Jag var övertygad att vi skulle vända detta. Dalen är ett lag vi ska slå och ha bakom oss i tabellen.

Effektivisera målchanserna

Med ny energi fick till slut Karlstadsdamerna ordning på sitt powerplay, där Frida Swahn placerade upp bollen i krysset inledningsvis i tredje. Ett viktigt reduceringsmål som följdes upp av flertalet ettriga målchanser. Och när allt såg ut att gå Karlstads väg, målade Dalen genom en snabb omställning till 3–5.

– Jag tycker inte att Dalen spelade bättre än oss men vi måste effektivisera våra målchanser. Det är ofta vi vinner målskyttet i matcherna, men det räcker inte att göra tre mål på 20 skott.

Karlstad har förlorat fem av sina sex senaste matcher och ställs nästa söndag borta mot tabellfyran Mora.

Mål, Karlstad: Madeleine Ellilä 2, Frida Swahn.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.