2016-01-10 19:22

2016-01-10 21:25

Blytungt när KIBF förlorade underhållande match

INNEBANDY: Karlstad–Dalen 2–5

(UPPDATERAD) Ett till tänderna laddat Dalen besegrade Karlstad efter intensiv kamp i tre gånger 20 minuter.
– Det är inte alls roligt att förlora sådana här matcher, säger KIBF-tränaren Niklas Hovivuori.

Redan under lördagen anlände Dalen till Karlstad och att det var ett laddat gäng gick inte att ta miste på. Gästerna stod för uppoffrande spel och varje skottäck firades som ett mål.

– Båda lagen gjorde det till en härlig match. De var griniga och buffliga, men kunde även släppa situationerna snabbt, säger Karlstadskaptenen Christian ”Perry” Persson.

Norrlänningarna öste på från start och skapade snabbt flera chanser som till och med tvingade backen Johan Kapple att agera skottstoppare – tillsammans med den stabile målvakten Nicklas Nilsson. Pressen ledde till ett numerärt överläge som bortalaget utnyttjade på bästa möjliga sätt och 0–1 var ett faktum.

Hemmalaget reste sig snabbt. Det schweiziska nyförvärvet Paolo Riedi var millimeter från att utjämna när han prickade ribban. Kvitteringen kom i stället i powerplay när Sebastian Degeryd bakomryggenpassade till Simon Sjögren som sköt in 1–1.

I mittenakten gjorde Karlstad sin bästa period. Ett mål var nära när Daniel Palm Gonzalez hittade Anton Vestlund i slottet. Den senare stod sedan för en fin individuell prestation när han bröt in mot Dalenmålet och tvingade en motståndare till botbänken. I spelet fem mot fyra skapade värmlänningarna flera chanser, men Måns Parsjö-Tegnér i gästernas mål stod emot.

Kontroversiella domslut

Därefter klev domarduon in i huvudrollen. Gruff uppstod vid Dalenmålet och samtidigt som gästerna tilldöms frislag delade Parsjö-Tegnér ut en kraftig knuff till Palm Gonzalez. Båda (!) visades ut.

Nästa bakslag för hemmalaget kom, något oväntat, i powerplay då norrlänningarna gjorde 1–2. Jubel utbröt, dels på planen då hela bänken sprang in, men även hos Dalens damlag på läktaren.

Nästa kontroversiella domslut drabbar Dalen. En fin soloprestation ledde först till en avvaktande utvisning, och senare ett straffslag då Erik Nilsson Allansson tvingades ingripa för att förhindra utökad Dalen-ledning. Då straffslag automatiskt innebär utvisning borde två värmlänningar ha blivit utvisade, men domarna skickade endast ut en – trots vilda protester från gästerna.

Nilsson räddade straffen, och i boxplay bröt sig Jonas Wiberg fram längs vänsterkanten och hittade Adam Colling som distinkt satte 2–2. Glädjen blev dock kortvarig då Mattias Ljunggren dundrade in 2–3 bara minuten senare.

Karlstad forcerade framåt, men en jätteräddning från Parsjö-Tegnér räddade gästerna, som kontrade in 2–4 samt sätta 2–5 i öppen kasse.

– Vi behöver göra fler mål på hemmaplan. Det låser sig ofta och vi behöver fler nycklar att låsa upp med, säger kapten ”Perry”.

KIBF-tränaren berömde sitt lags arbetsinsats samt spelet i boxplay, och menar att det var små marginaler som avgjorde.

– De skapade inte mer än oss, men de satte dit bollarna, säger Hovivuori.

Redan under lördagen anlände Dalen till Karlstad och att det var ett laddat gäng gick inte att ta miste på. Gästerna stod för uppoffrande spel och varje skottäck firades som ett mål.

– Båda lagen gjorde det till en härlig match. De var griniga och buffliga, men kunde även släppa situationerna snabbt, säger Karlstadskaptenen Christian ”Perry” Persson.

Norrlänningarna öste på från start och skapade snabbt flera chanser som till och med tvingade backen Johan Kapple att agera skottstoppare – tillsammans med den stabile målvakten Nicklas Nilsson. Pressen ledde till ett numerärt överläge som bortalaget utnyttjade på bästa möjliga sätt och 0–1 var ett faktum.

Hemmalaget reste sig snabbt. Det schweiziska nyförvärvet Paolo Riedi var millimeter från att utjämna när han prickade ribban. Kvitteringen kom i stället i powerplay när Sebastian Degeryd bakomryggenpassade till Simon Sjögren som sköt in 1–1.

I mittenakten gjorde Karlstad sin bästa period. Ett mål var nära när Daniel Palm Gonzalez hittade Anton Vestlund i slottet. Den senare stod sedan för en fin individuell prestation när han bröt in mot Dalenmålet och tvingade en motståndare till botbänken. I spelet fem mot fyra skapade värmlänningarna flera chanser, men Måns Parsjö-Tegnér i gästernas mål stod emot.

Kontroversiella domslut

Därefter klev domarduon in i huvudrollen. Gruff uppstod vid Dalenmålet och samtidigt som gästerna tilldöms frislag delade Parsjö-Tegnér ut en kraftig knuff till Palm Gonzalez. Båda (!) visades ut.

Nästa bakslag för hemmalaget kom, något oväntat, i powerplay då norrlänningarna gjorde 1–2. Jubel utbröt, dels på planen då hela bänken sprang in, men även hos Dalens damlag på läktaren.

Nästa kontroversiella domslut drabbar Dalen. En fin soloprestation ledde först till en avvaktande utvisning, och senare ett straffslag då Erik Nilsson Allansson tvingades ingripa för att förhindra utökad Dalen-ledning. Då straffslag automatiskt innebär utvisning borde två värmlänningar ha blivit utvisade, men domarna skickade endast ut en – trots vilda protester från gästerna.

Nilsson räddade straffen, och i boxplay bröt sig Jonas Wiberg fram längs vänsterkanten och hittade Adam Colling som distinkt satte 2–2. Glädjen blev dock kortvarig då Mattias Ljunggren dundrade in 2–3 bara minuten senare.

Karlstad forcerade framåt, men en jätteräddning från Parsjö-Tegnér räddade gästerna, som kontrade in 2–4 samt sätta 2–5 i öppen kasse.

– Vi behöver göra fler mål på hemmaplan. Det låser sig ofta och vi behöver fler nycklar att låsa upp med, säger kapten ”Perry”.

KIBF-tränaren berömde sitt lags arbetsinsats samt spelet i boxplay, och menar att det var små marginaler som avgjorde.

– De skapade inte mer än oss, men de satte dit bollarna, säger Hovivuori.