2015-12-05 18:20

2015-12-06 16:22

Klein målskytt och vinnare i debuten

INNEBANDY: Simon Klein: "Det här kan bli riktigt bra"

SSL-nyförvärvet Simon Klein agerade både målskytt och vinnare i sin comeback i Skoghallströjan. Trots det var 29-åringen inte särskilt nöjd med sin insats efter 8–4-viktorian mot Tillberga.
– Det var en knackig debut, erkänner Klein.

Rekryteringen av den SSL-meriterade Simon Klein är en värvning av högsta magnitud och får helt klart anses vara årets nyförvärv i Värmlandsinnebandyn. 29-åringen tog, föga förvånande, plats i förstafemman redan i debuten där han matchades med Andreas Henriksson och Mathias Österdahl.

Hammarösonen såg även till att skriva in sig i målprotokollet när han prickade in 7–4 i mitten av tredje till rungande applåder från publiken i Hammarö Arena. Målet föregicks dock av två blygsamma perioder från den landslagsmeriterade spelaren.

– Det här var väl ungefär 60 procent av min kapacitet. Jag är inte jättenöjd med det jag presterade – samtidigt är det en inkörningsprocess och det tar ett tag att vänja sig vid spelet i division 1, säger Klein som tror att kedjekonstellationen med Henriksson och Österdahl kan bli bra.

– Vi har haft två träningar på oss så det kommer bli mycket bättre. Det är väl tänkt att vi ska lira ihop, vi kompletterar varandra bra. De gillar att vara mer runt mål medan jag gillar att bygga spelet bakifrån. Jag behöver hitta en mer offensiv roll här än den jag hade i Linköping där jag spelade enkelt och tänkte mycket defensivt.

Kavalkad av lägen

Klein hade flera bra lägen att utöka målskörden men missade – något som var signifikativt för mötet. Skoghall hade en kavalkad av målchanser under hela matchen men hade svårt att få bollen i nät.

Trots ett monstruöst spelövertag i den första perioden ledde gästande Tillberga med 1–2 i paus.

Väl i mellanakten såg firma Oskar Thorén och Andreas Jansson till att ändra på det. Med ett passningsspel som fick det äldre gardet i publiken att erinra sig Sovjets glansdagar i hockeyn spelade de ut bortaförsvaret och vände tillställningen till de blåkläddas favör.

”En klasspelare”

I den avslutande perioden såg Hammarölaget ut att vara på väg mot en komfortabel seger men efter två reduceringsmål från västmanlänningarna blev det åter nerv i mötet. Den notoriska poängmakaren Andreas Jansson stod för en tabbe som ledde till Tillbergas 5–4-mål. 22-åringen såg dock till att revanschera sig för fadäsen när han på elegant manér utökade ledningen till 6–4 med ett välplacerat avslut.

– Det har gått lite troll i målskyttet på sistone så det var skönt att få bidra med två mål. Jag får helt klart ta på mig deras mål, tur att jag fick in ett efter det, berättar Jansson som efter vinsten passade på att hylla nyförvärvet Klein.

– Det är en riktig klasspelare som lyfter hela truppen. En otrolig ledare som visar vägen.

Rekryteringen av den SSL-meriterade Simon Klein är en värvning av högsta magnitud och får helt klart anses vara årets nyförvärv i Värmlandsinnebandyn. 29-åringen tog, föga förvånande, plats i förstafemman redan i debuten där han matchades med Andreas Henriksson och Mathias Österdahl.

Hammarösonen såg även till att skriva in sig i målprotokollet när han prickade in 7–4 i mitten av tredje till rungande applåder från publiken i Hammarö Arena. Målet föregicks dock av två blygsamma perioder från den landslagsmeriterade spelaren.

– Det här var väl ungefär 60 procent av min kapacitet. Jag är inte jättenöjd med det jag presterade – samtidigt är det en inkörningsprocess och det tar ett tag att vänja sig vid spelet i division 1, säger Klein som tror att kedjekonstellationen med Henriksson och Österdahl kan bli bra.

– Vi har haft två träningar på oss så det kommer bli mycket bättre. Det är väl tänkt att vi ska lira ihop, vi kompletterar varandra bra. De gillar att vara mer runt mål medan jag gillar att bygga spelet bakifrån. Jag behöver hitta en mer offensiv roll här än den jag hade i Linköping där jag spelade enkelt och tänkte mycket defensivt.

Kavalkad av lägen

Klein hade flera bra lägen att utöka målskörden men missade – något som var signifikativt för mötet. Skoghall hade en kavalkad av målchanser under hela matchen men hade svårt att få bollen i nät.

Trots ett monstruöst spelövertag i den första perioden ledde gästande Tillberga med 1–2 i paus.

Väl i mellanakten såg firma Oskar Thorén och Andreas Jansson till att ändra på det. Med ett passningsspel som fick det äldre gardet i publiken att erinra sig Sovjets glansdagar i hockeyn spelade de ut bortaförsvaret och vände tillställningen till de blåkläddas favör.

”En klasspelare”

I den avslutande perioden såg Hammarölaget ut att vara på väg mot en komfortabel seger men efter två reduceringsmål från västmanlänningarna blev det åter nerv i mötet. Den notoriska poängmakaren Andreas Jansson stod för en tabbe som ledde till Tillbergas 5–4-mål. 22-åringen såg dock till att revanschera sig för fadäsen när han på elegant manér utökade ledningen till 6–4 med ett välplacerat avslut.

– Det har gått lite troll i målskyttet på sistone så det var skönt att få bidra med två mål. Jag får helt klart ta på mig deras mål, tur att jag fick in ett efter det, berättar Jansson som efter vinsten passade på att hylla nyförvärvet Klein.

– Det är en riktig klasspelare som lyfter hela truppen. En otrolig ledare som visar vägen.