2015-11-20 23:07

2015-11-20 23:07

Hagfors vann efter derbydramatik

DIV 1 VÄSTRA DAMER INNEBANDY

Hagfors Uddeholm tog emot Skoghall i ett värmländskt derby. Lagen stod för en bra match som bjöd på stor dramatik.

Gästerna tog ledningen i andra perioden, och behöll den länge. Med en halv minut kvar att spela stod det 2–3 och hemmalaget var en man mindre. Hagfors plockade ut målvakten för att spela fem mot fem, vilket lönade sig då kvitteringen kom med 23 sekunder kvar av ordinarie matchtid. I sudden death var det ombytta roller då Skoghall drog på sig en utvisning i slutskedet, vilket ledde till att hemmalaget kunde avgöra matchen.

Mål, Hagfors Uddeholm: Matilda Jansson 2, Amanda Berggren, Filippa Rosendal. Skoghall: Elin Yngve 2, Filippa Rutgersson.

Gästerna tog ledningen i andra perioden, och behöll den länge. Med en halv minut kvar att spela stod det 2–3 och hemmalaget var en man mindre. Hagfors plockade ut målvakten för att spela fem mot fem, vilket lönade sig då kvitteringen kom med 23 sekunder kvar av ordinarie matchtid. I sudden death var det ombytta roller då Skoghall drog på sig en utvisning i slutskedet, vilket ledde till att hemmalaget kunde avgöra matchen.

Mål, Hagfors Uddeholm: Matilda Jansson 2, Amanda Berggren, Filippa Rosendal. Skoghall: Elin Yngve 2, Filippa Rutgersson.