2015-11-16 11:14

2015-11-16 11:14

Hjorting till VM

INNEBANDY: En av tre värmländskor uttagna

Tre värmländskor fanns med i bruttotruppen inför dam-VM i innebandy i Finland.
Men det blir ”bara” målvakten Sara Hjorting från Kristinehamn som får spela i mästerskapet i Tammerfors den 4-12 december.

När förbundskapten Andreas Lundmark nyligen presenterade sin bruttotrupp fanns värmländskorna Sara Hjorting, Pixbo, Adina Augustsson, Rönnby Västerås (och före detta Hagfors IF), och Johanna Hultgren, Iksu (Lesjöfors/Filipstad) med. Men när 30 spelare nu blev 20 finns inte Augustsson och Hultgren med till VM.

”Stabilare målvakt”

Så här kommenterar Lundmark uttagningen av Hjorting:

– En seriös, målmedveten målvakt som har utvecklats lite osynligt de senaste åren. Hon har höjt sin lägstanivå oerhört och är nu en stabilare målvakt än tidigare. Hennes högstanivå är fantastisk.

Lundmark är även i övrigt nöjd med sina val.

– Det är en fantastisk upplaga som senaste åren utvecklats mycket på individnivå. Vi har använt oss av 53 spelare totalt innan vi nu har fått fram de 20 spelare vi just nu tror kommer göra ett bra resultat. Det finns alla typer av spelare och allt vi önskar av en VM-trupp.

Femte raka guldet?

Sverige, som kommer att åka till Finland med fem VM-debutanter, har vunnit de fyra senaste världsmästerskapen och har nu chansen att ta sitt femte raka guld. Men samtidigt är de tre främsta konkurrenterna, Finland, Schweiz och Tjeckien, självklart sugna på att slå svenskorna i Tammerfors.

– Vi har en bit kvar innan vi når vårt maximala spel och det är precis vad vi vill. Som bäst ska vi vara den 10-12 december och jag måste ändå säga att vi är på rätt väg. Allt har enligt mig gått enligt planen och även 0–7 mot Finland i september var, om inte enligt plan resultatmässigt, ändå enligt planen spelmässigt. Det låter kanske märkligt, men vi har försökt bygga på steg för steg och jag hoppas vi hittar helt rätt i december. Euro floorball tour senast (tre segrar av tre möjliga) var ändå en fingervisning om att vi är på väg åt rätt håll och jag tycker vi närmar oss den innebandy vi vill spela, säger Lundmark.

Startar mot Tyskland

Sverige inleder VM-gruppspelet mot Tyskland den 4 december. Sedan väntar två till gruppspelsmatcher mot Tjeckien och Lettland och efter det en eventuell kvarts- och semifinal. VM-finalen spelas den 12 december i Hakametsä ice hall i Tammerfors.

– Det krävs att vi är lagom kaxiga och ändå behåller ödmjukheten. Jag tvivlar inte en sekund på att tjejerna vet vad som gäller och jag känner mig oerhört trygg med det lag vi kommer att ställa på planen under VM. De är fantastiska spelare hela bunten, säger Lundmark.

Hela truppen

Målvakter: Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam, och Emelie Frisk, Täby.

Backar: Moa Tschöp, Kais Mora, Linn Lundström, Dietlikon, Schweiz, Katarina Bjuhr, Sofie Andersson, Emelie Wibron och Iza Rydfjäll, Iksu, samt Sanna Scheer, Rönnby Västerås.

Forwardar: Anna Wijk, Johanna Holmbom och Therése Karlsson, Kais Mora, Amanda Delgado Johansson, Uppsala, Amanda Larsson, Linköping, Jennifer Stålhult och Louise Wickström, Täby, Anna Jakobsson, Endre, Cornelia Fjellstedt och Josefina Eiremo, Iksu, samt Sara Helin, Pixbo Wallenstam.

 

När förbundskapten Andreas Lundmark nyligen presenterade sin bruttotrupp fanns värmländskorna Sara Hjorting, Pixbo, Adina Augustsson, Rönnby Västerås (och före detta Hagfors IF), och Johanna Hultgren, Iksu (Lesjöfors/Filipstad) med. Men när 30 spelare nu blev 20 finns inte Augustsson och Hultgren med till VM.

”Stabilare målvakt”

Så här kommenterar Lundmark uttagningen av Hjorting:

– En seriös, målmedveten målvakt som har utvecklats lite osynligt de senaste åren. Hon har höjt sin lägstanivå oerhört och är nu en stabilare målvakt än tidigare. Hennes högstanivå är fantastisk.

Lundmark är även i övrigt nöjd med sina val.

– Det är en fantastisk upplaga som senaste åren utvecklats mycket på individnivå. Vi har använt oss av 53 spelare totalt innan vi nu har fått fram de 20 spelare vi just nu tror kommer göra ett bra resultat. Det finns alla typer av spelare och allt vi önskar av en VM-trupp.

Femte raka guldet?

Sverige, som kommer att åka till Finland med fem VM-debutanter, har vunnit de fyra senaste världsmästerskapen och har nu chansen att ta sitt femte raka guld. Men samtidigt är de tre främsta konkurrenterna, Finland, Schweiz och Tjeckien, självklart sugna på att slå svenskorna i Tammerfors.

– Vi har en bit kvar innan vi når vårt maximala spel och det är precis vad vi vill. Som bäst ska vi vara den 10-12 december och jag måste ändå säga att vi är på rätt väg. Allt har enligt mig gått enligt planen och även 0–7 mot Finland i september var, om inte enligt plan resultatmässigt, ändå enligt planen spelmässigt. Det låter kanske märkligt, men vi har försökt bygga på steg för steg och jag hoppas vi hittar helt rätt i december. Euro floorball tour senast (tre segrar av tre möjliga) var ändå en fingervisning om att vi är på väg åt rätt håll och jag tycker vi närmar oss den innebandy vi vill spela, säger Lundmark.

Startar mot Tyskland

Sverige inleder VM-gruppspelet mot Tyskland den 4 december. Sedan väntar två till gruppspelsmatcher mot Tjeckien och Lettland och efter det en eventuell kvarts- och semifinal. VM-finalen spelas den 12 december i Hakametsä ice hall i Tammerfors.

– Det krävs att vi är lagom kaxiga och ändå behåller ödmjukheten. Jag tvivlar inte en sekund på att tjejerna vet vad som gäller och jag känner mig oerhört trygg med det lag vi kommer att ställa på planen under VM. De är fantastiska spelare hela bunten, säger Lundmark.

Hela truppen

Målvakter: Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam, och Emelie Frisk, Täby.

Backar: Moa Tschöp, Kais Mora, Linn Lundström, Dietlikon, Schweiz, Katarina Bjuhr, Sofie Andersson, Emelie Wibron och Iza Rydfjäll, Iksu, samt Sanna Scheer, Rönnby Västerås.

Forwardar: Anna Wijk, Johanna Holmbom och Therése Karlsson, Kais Mora, Amanda Delgado Johansson, Uppsala, Amanda Larsson, Linköping, Jennifer Stålhult och Louise Wickström, Täby, Anna Jakobsson, Endre, Cornelia Fjellstedt och Josefina Eiremo, Iksu, samt Sara Helin, Pixbo Wallenstam.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.