2015-11-15 20:06

2015-11-15 20:06

Flognman: "Säkrat kontraktet redan"

INNEBANDY: Jönköping–Karlstad 2–4

Det var inget snack att Henrik Flognman & co hade räknat med tre pinnar i söndagens TV-sända bortamöte med bottenlaget Jönköping. Däremot blev inte utförandet som planerat.
– Det kanske räcker mot Jönköping och Falun, men inte mot de resterande lagen, säger Flognman.

Den första perioden speglades mestadels av slarv och misstag från Karlstadsdamernas sida.

– Vi inledde ganska svagt. I andra halvan av andra började vi ta tag i det lite bättre, men det var fortfarande slarvigt.

Enkla felpass resulterade i farliga kontringar för hemmalaget, men 2–1-ledningen kom först i tredje. Dock fanns det bara ett lag på planen efter den händelsen. Värmländskornas spel förbättrades markant och vann till slut med 2–4.

– I tredje tog vi tag i det bättre. Det var inget snack om vilket lag som skulle ha tre poäng trots att vi bjöd på lite lägen. Vi gjorde ingen bra match, men det står inte med i tabellen. Tre poäng var det viktigaste och det är jätteskönt med ett rejält avstånd ner till nedflyttning.

”Säkrat kontraktet redan”

Med en lovande poängdifferens ner till de två nedflyttningsplatserna finns numera bara ett tydligt mål – behålla slutspelsplatsen.

– Nu har vi tolv poäng ner till nedflyttningsplats och i praktiken känns det som vi har säkrat kontraktet redan.

Dock gäller det att ta några steg framåt för att nå den kalibern.

– Vår lägsta nivå är för låg för slutspel, vi måste prestera på en högre nivå än vad vi gjorde nu. Vi har jättebra kvalitéer med en målmedveten grupp som är träningsvilliga för att bli bättre. Nu satsar vi för att hålla kvar slutspelsplatsen.

Mål, Karlstad: Linnéa Wallgren 2, Sara Dahlström, Tilda Flodell.

Den första perioden speglades mestadels av slarv och misstag från Karlstadsdamernas sida.

– Vi inledde ganska svagt. I andra halvan av andra började vi ta tag i det lite bättre, men det var fortfarande slarvigt.

Enkla felpass resulterade i farliga kontringar för hemmalaget, men 2–1-ledningen kom först i tredje. Dock fanns det bara ett lag på planen efter den händelsen. Värmländskornas spel förbättrades markant och vann till slut med 2–4.

– I tredje tog vi tag i det bättre. Det var inget snack om vilket lag som skulle ha tre poäng trots att vi bjöd på lite lägen. Vi gjorde ingen bra match, men det står inte med i tabellen. Tre poäng var det viktigaste och det är jätteskönt med ett rejält avstånd ner till nedflyttning.

”Säkrat kontraktet redan”

Med en lovande poängdifferens ner till de två nedflyttningsplatserna finns numera bara ett tydligt mål – behålla slutspelsplatsen.

– Nu har vi tolv poäng ner till nedflyttningsplats och i praktiken känns det som vi har säkrat kontraktet redan.

Dock gäller det att ta några steg framåt för att nå den kalibern.

– Vår lägsta nivå är för låg för slutspel, vi måste prestera på en högre nivå än vad vi gjorde nu. Vi har jättebra kvalitéer med en målmedveten grupp som är träningsvilliga för att bli bättre. Nu satsar vi för att hålla kvar slutspelsplatsen.

Mål, Karlstad: Linnéa Wallgren 2, Sara Dahlström, Tilda Flodell.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.