2015-11-15 22:29

2015-11-15 22:33

Blek insats borta mot Linköping

INNEBANDY: "Vi gjorde vår sämsta match för säsongen"

Trots en underkänd prestation mot fjolårets SM-finalist Linköping blev slutsiffrorna bara 6–4 i östgötarnas favör.
– Det var nästan ironiskt att resultat blev så bra sett till insatsen, konstaterar tränaren Niklas Hovivuori självkritiskt.

SSL-nykomlingen Karlstad har varit årets sensation i innebandyns finrum. Trots att laget har stött på motstånd av högkalibrig klass – bland andra Falun och Mullsjö – har värmlänningarna ännu inte förlorat någon batalj med mer än två mål. Vilket även var fallet mot förra säsongens silvermedaljörer Linköping.

Det blåklädda Karlstadslaget höll jämna steg med tabellfyran fram till den avslutande perioden då ställningen var 4–4. Den primära faktorn till att bortalaget fortfarande var med i matchen var burväktaren Nicklas Nilsson – som stod för en gedigen insats mellan stolparna. En annan var nyförvärvet Daniel Palm Gonzalez som svarade för två mål.

Jendrisak matchhjälte

Väl i den avslutande akten fick tabellsjuan dock ge vika. Linköpings primus motor Matej Jendrisak var tungan på vågen och prickade in både 5–4 och 6–4, vilket även blev slutresultatet. Tjecken stod sammanlagt för fem poäng i mötet.

– Han fick maximal utdelning i den här matchen. Samtidigt kan man inte säga något dåligt om någon som gör fem poäng, han var riktigt duktig, berömmer Hovivuori.

Och tillägger sedan:

– Vi gjorde vår sämsta match för säsongen. Samtidigt tycker jag att defensiven satt där den skulle. Vi förlorade matchen på grund av vad vi gjorde när vi väl hade bollen.

Vestlund gjorde comeback

Något som tränaren däremot kunde glädjas åt var att Anton Vestlund åter fanns med på planen efter den skada han ådrog sig i premiärmatchen mot Warberg. Kilssonen matchades med bröderna Colling – en trio som satte skräck i de allsvenska försvaren föregående säsong.

– Anton var riktigt bra fysiskt sett. Tajmingen satt inte riktigt där, men det kan man inte begära efter en så lång frånvaro. Nästa vecka tror jag att vi kommer se den Anton vi är vana vid, spår Hovivuori.

Nu laddar Karlstad om till nästa lördag då Uppsalalaget Sirius står på agendan

– Vi snackade en hel del i bussen om vilken dålig insats vi gjorde. Jag tror att Sirius är ett perfekt motstånd för oss att studsa tillbaka. Mot dem kommer vi ha mycket boll och det är då vi är som bäst.

SSL-nykomlingen Karlstad har varit årets sensation i innebandyns finrum. Trots att laget har stött på motstånd av högkalibrig klass – bland andra Falun och Mullsjö – har värmlänningarna ännu inte förlorat någon batalj med mer än två mål. Vilket även var fallet mot förra säsongens silvermedaljörer Linköping.

Det blåklädda Karlstadslaget höll jämna steg med tabellfyran fram till den avslutande perioden då ställningen var 4–4. Den primära faktorn till att bortalaget fortfarande var med i matchen var burväktaren Nicklas Nilsson – som stod för en gedigen insats mellan stolparna. En annan var nyförvärvet Daniel Palm Gonzalez som svarade för två mål.

Jendrisak matchhjälte

Väl i den avslutande akten fick tabellsjuan dock ge vika. Linköpings primus motor Matej Jendrisak var tungan på vågen och prickade in både 5–4 och 6–4, vilket även blev slutresultatet. Tjecken stod sammanlagt för fem poäng i mötet.

– Han fick maximal utdelning i den här matchen. Samtidigt kan man inte säga något dåligt om någon som gör fem poäng, han var riktigt duktig, berömmer Hovivuori.

Och tillägger sedan:

– Vi gjorde vår sämsta match för säsongen. Samtidigt tycker jag att defensiven satt där den skulle. Vi förlorade matchen på grund av vad vi gjorde när vi väl hade bollen.

Vestlund gjorde comeback

Något som tränaren däremot kunde glädjas åt var att Anton Vestlund åter fanns med på planen efter den skada han ådrog sig i premiärmatchen mot Warberg. Kilssonen matchades med bröderna Colling – en trio som satte skräck i de allsvenska försvaren föregående säsong.

– Anton var riktigt bra fysiskt sett. Tajmingen satt inte riktigt där, men det kan man inte begära efter en så lång frånvaro. Nästa vecka tror jag att vi kommer se den Anton vi är vana vid, spår Hovivuori.

Nu laddar Karlstad om till nästa lördag då Uppsalalaget Sirius står på agendan

– Vi snackade en hel del i bussen om vilken dålig insats vi gjorde. Jag tror att Sirius är ett perfekt motstånd för oss att studsa tillbaka. Mot dem kommer vi ha mycket boll och det är då vi är som bäst.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.