2015-11-01 18:23

2015-11-01 18:23

Rättvis vinst för Karlstads damer

INNEBANDY: Karlstad IBF– Huddinge 6–3

Tränaren Henrik Flognman nämnde senast förra veckan att lagets akilleshäl den här säsongen har varit första perioden. Ett mönster som bröts under lördagens hemmavinst med Huddinge.
– Detta var en extremt viktig vinst för oss, säger han.

De inledande fem minuterna dominerades av värmländskorna, där Tilda Flodell målade i matchens första anfall. Utdelningen kunde ha utökats strax därpå, men de blåkläddas målskörd fick vänta tills femte minuten. Då satte Beatrice Lundberg 2–0 efter ett skott utifrån med bra rekyl.

Sammanfattningsvis styrde Karlstad den första akten med ett kvickt kontringsspel på kanterna, där flera välstrukturerade målchanser mynnade ut i två baljor. Tillsammans med ett aktivt målvaktsarbete gav detta en stabil ledning.

– I dag var vi med från start. Vi började med två femmor och bestämde oss för att sätta lite press på Huddinge. Den här matchen fungerade det bra med den medicinen, säger Flognman.

Utökade ledningen

Karlstad lät inte tempot sjunka efter pausen, utan kom ut i andra perioden och lyckades pricka in 3–0 efter drygt två minuter. Detta genom Malin Hjelm, framspelad av Linnéa Wallgren.

Huddinge hittade en reducering, dock minskade ljuset i tunneln snabbt för bortalaget. Sju minuter in i andra kom Karoline Häggstad ensam med gästernas målvakt, som med kyla lurade ner burväktaren för att sedan peta in 4–1. Systrarna Dahlström låg bakom lagets nästa mål.

– Vi skapade bra med lägen och släppte bollen på ett bra sätt, sen har vi fortfarande lite svårt att träffa mål. Vi skjuter mycket utanför.

Ingen skrämmande reducerings

Karlstad fortsatte att kontrollera matchen, dock med intrycket att värmländskorna hade slappnat av aningen. Ena sekunden var det farliga målchanser och kontringssituationer, medan nästa var en felplacerad bakåtpassning.

Efter en omdiskuterad situation blev Emma Dahlström utvisad i den 50:e minuten för slag. Trots Huddingeanfallets hårda press, spelade sig ett ramstarkt Karlstad ur det numerära underläget.

Med sex minuter kvar fick gästerna in 5–2-reduceringen som följdes upp med ytterligare ett mål. Men närmare än så kom inte Huddinge utan segern var redan ett faktum för Karlstadsdamerna, som nätade 6–3 i öppen kasse.

– Detta är ett lag vi vill ha bakom oss, ska ha bakom oss och sen är det framför allt viktigt för vi har spelledigt nästa helg. Så då är det skönt att få med sig en seger.

Mål, Karlstad: Emma Dahlström 2, Tilda Flodell, Beatrice Lundberg, Malin Hjelm, Karoline Häggstad.

De inledande fem minuterna dominerades av värmländskorna, där Tilda Flodell målade i matchens första anfall. Utdelningen kunde ha utökats strax därpå, men de blåkläddas målskörd fick vänta tills femte minuten. Då satte Beatrice Lundberg 2–0 efter ett skott utifrån med bra rekyl.

Sammanfattningsvis styrde Karlstad den första akten med ett kvickt kontringsspel på kanterna, där flera välstrukturerade målchanser mynnade ut i två baljor. Tillsammans med ett aktivt målvaktsarbete gav detta en stabil ledning.

– I dag var vi med från start. Vi började med två femmor och bestämde oss för att sätta lite press på Huddinge. Den här matchen fungerade det bra med den medicinen, säger Flognman.

Utökade ledningen

Karlstad lät inte tempot sjunka efter pausen, utan kom ut i andra perioden och lyckades pricka in 3–0 efter drygt två minuter. Detta genom Malin Hjelm, framspelad av Linnéa Wallgren.

Huddinge hittade en reducering, dock minskade ljuset i tunneln snabbt för bortalaget. Sju minuter in i andra kom Karoline Häggstad ensam med gästernas målvakt, som med kyla lurade ner burväktaren för att sedan peta in 4–1. Systrarna Dahlström låg bakom lagets nästa mål.

– Vi skapade bra med lägen och släppte bollen på ett bra sätt, sen har vi fortfarande lite svårt att träffa mål. Vi skjuter mycket utanför.

Ingen skrämmande reducerings

Karlstad fortsatte att kontrollera matchen, dock med intrycket att värmländskorna hade slappnat av aningen. Ena sekunden var det farliga målchanser och kontringssituationer, medan nästa var en felplacerad bakåtpassning.

Efter en omdiskuterad situation blev Emma Dahlström utvisad i den 50:e minuten för slag. Trots Huddingeanfallets hårda press, spelade sig ett ramstarkt Karlstad ur det numerära underläget.

Med sex minuter kvar fick gästerna in 5–2-reduceringen som följdes upp med ytterligare ett mål. Men närmare än så kom inte Huddinge utan segern var redan ett faktum för Karlstadsdamerna, som nätade 6–3 i öppen kasse.

– Detta är ett lag vi vill ha bakom oss, ska ha bakom oss och sen är det framför allt viktigt för vi har spelledigt nästa helg. Så då är det skönt att få med sig en seger.

Mål, Karlstad: Emma Dahlström 2, Tilda Flodell, Beatrice Lundberg, Malin Hjelm, Karoline Häggstad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.