2015-10-11 18:13

2015-10-11 18:13

"Super-Fransson var het och gjorde två mål åt oss igen"

INNEBANDY DIVISION 4: Lusasken IBK mötte Hultsberg/Björkås IBF U på hemmaplan

Lusaskens IBK mötte Hultsberg/Björkås IBF U i fredags. Lusasken bjöd på bra spel under de två första perioderna och tog ledningen med 1-0. I tredje perioden blev laget dock pressat och matchen slutade 2-2.

– Vi har en tendens att bli lite röriga i slutet, säger spelaren Johan Farkas.

Det började väldigt bra för Lusasken och efter två spelade perioder stod det 1-0 genom spelaren Jonas Fransson. Fyra minuter in i tredje perioden var han där igen och kunde ge laget ledningen med 2-0, men där hände något. Lusasken blev mer och mer pressat och genom Hultsbergs/Björkåsens spelare Mikael Pettersson kunde de göra 2-1 i den 11:e minuten.

Rättvist resultat

– Vi drog på oss dumma utvisningar och vi fick slita i den tredje perioden. Vi var trötta men killarna gjorde ett bra jobb och släppte inte under boxplay. Vi blev allt mer pressade och de fick in två mål, men vi klarade att hålla det där i alla fall. Jag tycker nog att det var ett rättvist resultat, säger Johan Farkas.

Andreas Axelsson stärkte även upp Lusasken och gjorde debut under fredagens match.

– Han gjorde bra ifrån sig. Han är en slitvarg och slet på väldigt bra. Det gjorde även hela laget. Super-Fransson var het och gjorde två mål åt oss igen också, säger Johan Farkas.

Möte mot Lesjöfors

Nästa möte blir på fredag mot Lesjöfors.

– Det borde vara ett lätt motstånd för oss. Lesjöfors har haft en tuff start i säsongen, men man vet ju aldrig i en sådan här division. Det är svårt att veta var lagen står i början. Jag vet dock att Lesjöfors fick storstryk mot Väse förra helgen, så vi får se, men Väse är ju faktiskt favorittippade, säger han.

Det började väldigt bra för Lusasken och efter två spelade perioder stod det 1-0 genom spelaren Jonas Fransson. Fyra minuter in i tredje perioden var han där igen och kunde ge laget ledningen med 2-0, men där hände något. Lusasken blev mer och mer pressat och genom Hultsbergs/Björkåsens spelare Mikael Pettersson kunde de göra 2-1 i den 11:e minuten.

Rättvist resultat

– Vi drog på oss dumma utvisningar och vi fick slita i den tredje perioden. Vi var trötta men killarna gjorde ett bra jobb och släppte inte under boxplay. Vi blev allt mer pressade och de fick in två mål, men vi klarade att hålla det där i alla fall. Jag tycker nog att det var ett rättvist resultat, säger Johan Farkas.

Andreas Axelsson stärkte även upp Lusasken och gjorde debut under fredagens match.

– Han gjorde bra ifrån sig. Han är en slitvarg och slet på väldigt bra. Det gjorde även hela laget. Super-Fransson var het och gjorde två mål åt oss igen också, säger Johan Farkas.

Möte mot Lesjöfors

Nästa möte blir på fredag mot Lesjöfors.

– Det borde vara ett lätt motstånd för oss. Lesjöfors har haft en tuff start i säsongen, men man vet ju aldrig i en sådan här division. Det är svårt att veta var lagen står i början. Jag vet dock att Lesjöfors fick storstryk mot Väse förra helgen, så vi får se, men Väse är ju faktiskt favorittippade, säger han.