2015-09-16 22:27

2015-09-16 22:50

Vilken vändning – och avgörande

"Tanken var att vi skulle lägga ner bollen mot ena hörnan för att döda tid"

Ett drömmål, en fräck straff och ett osannolikt avgörande. Det bjöds på både innebandygodis och jättedramatik när Karlstad vann Superligapremiären mot Warberg med 5–3.
Det mål som satte punkt för matchen, med 57 sekunder kvar, var egentligen en – miss!
– Tanken var att vi skulle lägga ner bollen mot ena hörnan för att döda tid. Men det blev ju något mycket bättre, skrattade Tom Colling efter slutsignalen.

Hemmalagets femte mål kom i tom bur när Warberg satte allt på ett kort med en extra utespelare i stället för en målvakt. Det blev också hårt tryck mot Niklas Nilssons mål.

Men så hände det: Tom Colling och Jonas Wiberg kastade sig mot bollen för att rensa undan den framför en Warbergsklubba. De träffade bollen exakt samtidigt och det blev en extrem bollbana och skruv på bollen som studsade mot det tomma målet.

Och in i mål!

Oenighet om målet

Målet kom att noterades som självmål eftersom en Warbergsspelare hann upp bollen precis på mållinjen, men för sent.

Tom Colling tvekade inte:

– Visserligen slog Jonas och jag ihop våra klubbor, men jag tar gärna på mig målet. Frågan är om det inte var mitt mål, sa han och garvade brett.

Jonas hade ett annat svar:

– Toms mål..? Nej, nej, aldrig. Speakern sa självmål. Det var självmål men det var ett lika skönt mål för den skull.

Ett osannolikt mål var det i vilket fall som helst.

Inledde svajigt

Karlstad inledde den här premiären svajigt och var illa ute i första perioden. Sakta men säkert växte kammen på hemmaspelarna och de tog för sig bättre och bättre.

För att få matchbilden att väga över till sin fördel.

Sebastian Degeryd tog Karlstad tillbaka in i matchen och sedan klev nyförvärvet Daniel Gonzales Palm in i händelsernas centrum

Förspelet till Simon Sjögrens 3-2 var innebandygodis, rena klapp-klapp-spelet.

Har lärt sig

Mycket road berättade Gonzales om förspelet till målet.

– Jag hörde Simon ropa ”Ja, ja, ja...”. Han brukar göra det när han kommer springande och vill ha bollen. Det har jag hunnit lära mig. Då är det bara att skicka i väg bollen.

Klockan stod på 1,46. Sju minuter senare (8,38) blåste domaren för straff och fram klev Gonzales Palm.

– Tränaren ställde frågan om jag kände mig beredd. Självklart, jag sätter den, svarade jag. Och sen...ja, någon riktigt bra straff var det inte men det blev mål. I det läget trodde jag faktiskt att det var avgörandet.

Hur tänkte du inför straffen?

– Jag kollade på målvakten hur han betedde sig. Jag tyckte under matchen att han hade en svaghet på sin backhandsida. Det var där jag drog in bollen. Skönt att kunna vara med och bidra. Det är därför jag flyttade hit till Karlstad.

Gonzales värvades från Tyresö – och där var han aldrig aktuell som straffskytt.

17 minuter, sen...

För Karlstad var det här en smakstart på säsongen. Det laget inte lyckades med på den här nivån för tre år sedan lärde de sig på knappa 17 minuter den här gången. Efter 2-1-reduceringen hade de slängt all respekt för superligan och tog för sig riktigt rejält.

Tidigare storlaget Warberg såg chockat ut.

Hemmalagets femte mål kom i tom bur när Warberg satte allt på ett kort med en extra utespelare i stället för en målvakt. Det blev också hårt tryck mot Niklas Nilssons mål.

Men så hände det: Tom Colling och Jonas Wiberg kastade sig mot bollen för att rensa undan den framför en Warbergsklubba. De träffade bollen exakt samtidigt och det blev en extrem bollbana och skruv på bollen som studsade mot det tomma målet.

Och in i mål!

Oenighet om målet

Målet kom att noterades som självmål eftersom en Warbergsspelare hann upp bollen precis på mållinjen, men för sent.

Tom Colling tvekade inte:

– Visserligen slog Jonas och jag ihop våra klubbor, men jag tar gärna på mig målet. Frågan är om det inte var mitt mål, sa han och garvade brett.

Jonas hade ett annat svar:

– Toms mål..? Nej, nej, aldrig. Speakern sa självmål. Det var självmål men det var ett lika skönt mål för den skull.

Ett osannolikt mål var det i vilket fall som helst.

Inledde svajigt

Karlstad inledde den här premiären svajigt och var illa ute i första perioden. Sakta men säkert växte kammen på hemmaspelarna och de tog för sig bättre och bättre.

För att få matchbilden att väga över till sin fördel.

Sebastian Degeryd tog Karlstad tillbaka in i matchen och sedan klev nyförvärvet Daniel Gonzales Palm in i händelsernas centrum

Förspelet till Simon Sjögrens 3-2 var innebandygodis, rena klapp-klapp-spelet.

Har lärt sig

Mycket road berättade Gonzales om förspelet till målet.

– Jag hörde Simon ropa ”Ja, ja, ja...”. Han brukar göra det när han kommer springande och vill ha bollen. Det har jag hunnit lära mig. Då är det bara att skicka i väg bollen.

Klockan stod på 1,46. Sju minuter senare (8,38) blåste domaren för straff och fram klev Gonzales Palm.

– Tränaren ställde frågan om jag kände mig beredd. Självklart, jag sätter den, svarade jag. Och sen...ja, någon riktigt bra straff var det inte men det blev mål. I det läget trodde jag faktiskt att det var avgörandet.

Hur tänkte du inför straffen?

– Jag kollade på målvakten hur han betedde sig. Jag tyckte under matchen att han hade en svaghet på sin backhandsida. Det var där jag drog in bollen. Skönt att kunna vara med och bidra. Det är därför jag flyttade hit till Karlstad.

Gonzales värvades från Tyresö – och där var han aldrig aktuell som straffskytt.

17 minuter, sen...

För Karlstad var det här en smakstart på säsongen. Det laget inte lyckades med på den här nivån för tre år sedan lärde de sig på knappa 17 minuter den här gången. Efter 2-1-reduceringen hade de slängt all respekt för superligan och tog för sig riktigt rejält.

Tidigare storlaget Warberg såg chockat ut.