2015-09-16 06:00

2015-09-16 15:40

"Vi har ett lag som kan slå alla"

INNEBANDY: Många nya i årets SSL-upplaga av Karlstad IBF

Nio nya.
Sju har lämnat.
Det har varit ovanligt stor omsättning i Karlstad IBF:s led den här säsongen. En av de nya är schweizaren Paolo Riedi.
– Vi har ett lag som kan slå alla, säger den snabbe Chur-produkten.

Det är alpin stämpel på årets Karlstad IBF.

Meriterade målvakten Jonas Wittwer anslöt först från Zürichklubben Grasshoppers. Därefter hämtades Paolo Riedi från Kais Mora.

22-årige Paolo lämnade hemlandet för Sverige och storklubben Warberg inför fjolårssäsongen. Men tiden där blev inte vad schweizaren hoppats på.

– Jag var tyvärr halvskadad när jag kom och flyttades allt längre bak i laget när jag väl blev frisk. Efter halva säsongen lånades jag ut till Mora och där fick jag den speltid jag ville ha, och med de poäng jag gjorde kom självförtroendet tillbaka, berättar Riedi.

Bara innebandy

Att fortsätta i det degraderade Dalalaget var aldrig aktuellt. Och när Paolos agent fick napp i Värmland var det inte mycket att tveka på.

– Jag är här för att försöka hjälpa laget och för att återta den landslagsplats jag har förlorat, säger schweizaren.

Hur har din väg till den här sporten sett ut?

– Precis som här i Sverige som började jag spela på gatan. När jag var i tolvårsåldern drog några kompisar med mig till klubben Chur Unihockey. Och faktum är att jag aldrig har varit aktiv i någon annan sport än innebandy, berättar Paolo.

Kommer lyftet nu?

Han har ansetts vara en av de största talanger schweizisk innebandy fått fram på flera år, och kanske kommer det svenska lyftet i Karlstad IBF.

– Jag trivs redan bra i staden, den är lagom stor. Och vi har ett riktigt bra lag som kan slå alla i den här SSL-serien. De två oavgjorda träningsmatcherna mot Sirius och Linköping visade att vi har vad som krävs.

När Karlstad IBF var uppe och vände i SSL förra gången satsade man till sytor del på det material som varit överlägset i allsvenskan säsongen innan.

Sex SSL-meriterade

Den här gången har man lyckats knyta till sig sex nya spelare med SSL-meriter: Johan Kapple, hemvändande Jesper Karlsson, Daniel Gonzales-Palm, Sebastian Degeryd (som utlånad avslutade säsongen i KIBF ifjol), Fredrik Sandquist samt Paolo Riedi.

– Det har varit ett hårt jobb för att få det här att gå i lås, men med extern ekonomisk hjälp av vi har en dubbelt så stor budget jämfört med den förra gången vi gick upp, säger sportchefen Mikael Bergqvist.

Det är alpin stämpel på årets Karlstad IBF.

Meriterade målvakten Jonas Wittwer anslöt först från Zürichklubben Grasshoppers. Därefter hämtades Paolo Riedi från Kais Mora.

22-årige Paolo lämnade hemlandet för Sverige och storklubben Warberg inför fjolårssäsongen. Men tiden där blev inte vad schweizaren hoppats på.

– Jag var tyvärr halvskadad när jag kom och flyttades allt längre bak i laget när jag väl blev frisk. Efter halva säsongen lånades jag ut till Mora och där fick jag den speltid jag ville ha, och med de poäng jag gjorde kom självförtroendet tillbaka, berättar Riedi.

Bara innebandy

Att fortsätta i det degraderade Dalalaget var aldrig aktuellt. Och när Paolos agent fick napp i Värmland var det inte mycket att tveka på.

– Jag är här för att försöka hjälpa laget och för att återta den landslagsplats jag har förlorat, säger schweizaren.

Hur har din väg till den här sporten sett ut?

– Precis som här i Sverige som började jag spela på gatan. När jag var i tolvårsåldern drog några kompisar med mig till klubben Chur Unihockey. Och faktum är att jag aldrig har varit aktiv i någon annan sport än innebandy, berättar Paolo.

Kommer lyftet nu?

Han har ansetts vara en av de största talanger schweizisk innebandy fått fram på flera år, och kanske kommer det svenska lyftet i Karlstad IBF.

– Jag trivs redan bra i staden, den är lagom stor. Och vi har ett riktigt bra lag som kan slå alla i den här SSL-serien. De två oavgjorda träningsmatcherna mot Sirius och Linköping visade att vi har vad som krävs.

När Karlstad IBF var uppe och vände i SSL förra gången satsade man till sytor del på det material som varit överlägset i allsvenskan säsongen innan.

Sex SSL-meriterade

Den här gången har man lyckats knyta till sig sex nya spelare med SSL-meriter: Johan Kapple, hemvändande Jesper Karlsson, Daniel Gonzales-Palm, Sebastian Degeryd (som utlånad avslutade säsongen i KIBF ifjol), Fredrik Sandquist samt Paolo Riedi.

– Det har varit ett hårt jobb för att få det här att gå i lås, men med extern ekonomisk hjälp av vi har en dubbelt så stor budget jämfört med den förra gången vi gick upp, säger sportchefen Mikael Bergqvist.