2015-08-27 16:30

2015-08-27 17:23

Kapple förstärker defensiven

INNEBANDY: SSL-meriterad spelare klar för Karlstad

Som NWT avslöjade i går heter Karlstad IBF:s senaste nyförvärv Johan Kapple. Under torsdagen hälsades han officiellt välkommen av klubben.
– Jag hoppas framförallt kunna bidra med defensiv styrka, säger 22-åringen.

Han spelade SM-final med Linköping så sent som i våras. Att han nu väljer spel i Karlstad handlar i första hand om studier.

– Min flickvän kom in på universitetet här och jag kunde flytta mitt pluggande hit. Det passar båda perfekt, säger den 22-årige backen.

Den kommande säsongen är Kapple utlånad av vicemästarna.

– Ett bonusförvärv för vår del. Vi har haft koll på honom i flera år, redan när han spelade i Örebrolaget Lillån, och när det nu blev aktuellt med flytt till Värmland intensifierade vi uppvaktningen, säger KIBF:s sportchef Mikael Bergqvist.

Johan Kapple har sina största fördelar i det defensiva spelet. Men hoppas kunna utveckla fler sidor av sin innebandy i Karlstad.

– Jag gjorde bara ett mål i Linköping den senaste säsongen och det var en diagonalpassning som styrdes i nät. Men i Lillån gjorde jag en hel del poäng så jag hoppas kunna leverera lite mer här, säger Kapple.

Han spelade SM-final med Linköping så sent som i våras. Att han nu väljer spel i Karlstad handlar i första hand om studier.

– Min flickvän kom in på universitetet här och jag kunde flytta mitt pluggande hit. Det passar båda perfekt, säger den 22-årige backen.

Den kommande säsongen är Kapple utlånad av vicemästarna.

– Ett bonusförvärv för vår del. Vi har haft koll på honom i flera år, redan när han spelade i Örebrolaget Lillån, och när det nu blev aktuellt med flytt till Värmland intensifierade vi uppvaktningen, säger KIBF:s sportchef Mikael Bergqvist.

Johan Kapple har sina största fördelar i det defensiva spelet. Men hoppas kunna utveckla fler sidor av sin innebandy i Karlstad.

– Jag gjorde bara ett mål i Linköping den senaste säsongen och det var en diagonalpassning som styrdes i nät. Men i Lillån gjorde jag en hel del poäng så jag hoppas kunna leverera lite mer här, säger Kapple.