2015-06-01 10:01

2015-06-02 10:17

Karlstad IBF:s kapten slutar

INNEBANDY: "Det känns rätt att sluta nu"

Karlstad IBF:s lagkapten Daniel Ahl, 33, lägger klubban på hyllan.
–Jag ska bli pappa i augusti. Det tillsammans med min skadehistorik gjorde att jag tog beslutet, säger han.

Nu funderar föreningen på att låta hissa trotjänarens tröja nummer 19 i taket. Det blir i så fall första gången i Karlstad IBF:s historia som det händer.

Karlstad IBF:s lagkapten Daniel Ahl lägger klubban på hyllan. Karlstads meste spelare, har kommit fram till beslutet att det inte blir något mer spel.

Backklippan Ahl debuterade i högsta serien redan som 17-åring, på 90-talet. Då med Sjöstad.

Pappa i augusti

Han har spelat i Karlstad IBF ända sedan klubben bildades och var med om att åka ur högsta serien vid två tillfällen.

– I slutet av serien och under kvalet fanns inte en tanke på att sluta. Då ville jag fortsätta satsa, inte minst efter att vi klarade kvalet. Men några veckor efter säsongen tänkte jag om.

Varför?

– Vi får en dotter i augusti. Jag ställde mig frågan hur mycket jag skulle få träffa henne om jag satsade på spel i SSL. Sen har jag haft problem med skador en längre tid och kom fram till at nu fasen får det vara bra.

Hur illa är det med skadorna?

– Knät lär väl aldrig bli bra men jag har haft flera andra skadeproblem också. Jag har bott i ispåsar på träningarna.

Ett svårt beslut?

– Nej, inte när jag väl hade bestämt mig. Det känns jättebra nu.

Men Ahl medger:

– Visst kommer det att kännas konstigt när serien börjar och kluvet att inte följa med nu när vi går upp. Jag har ju haft många bra innebandyår med Karlstad. Självklart kommer jag att följa laget som åskådare.

Du är inte intresserad av ledaruppdrag?

– Nej, inte en chans som det känns nu. Fast man vet ju inte om några år. Kanske när och om min dotter börjar spela innebandy någon gång i framtiden.

Hur kommer Karlstad att klara sig i SSL den här gången?

– Jag hoppas förstås att det ska gå bra men jag tror att de kommer att få det jäkligt tufft. Laget skulle behöva tre, fyra riktigt bra värvningar till. Annars tror jag det kan bli svårt att klara sig kvar. Titta hur det har gått för nykomlingarna under senare år. Konkurrensen är jättehård.

Lämnar på topp

Nu lämnar Ahl i alla fall sitt lag när det är på topp.

– Det känns bra att lämna föreningen när den är på väg uppåt och allt är positivt.

Under sin långa karriär hann Daniel Ahl även med en sejour som proffs i Schweiz.

Nu funderar föreningen på att låta hissa trotjänarens tröja nummer 19 i taket. Det blir i så fall första gången i Karlstad IBF:s historia som det händer.

Karlstad IBF:s lagkapten Daniel Ahl lägger klubban på hyllan. Karlstads meste spelare, har kommit fram till beslutet att det inte blir något mer spel.

Backklippan Ahl debuterade i högsta serien redan som 17-åring, på 90-talet. Då med Sjöstad.

Pappa i augusti

Han har spelat i Karlstad IBF ända sedan klubben bildades och var med om att åka ur högsta serien vid två tillfällen.

– I slutet av serien och under kvalet fanns inte en tanke på att sluta. Då ville jag fortsätta satsa, inte minst efter att vi klarade kvalet. Men några veckor efter säsongen tänkte jag om.

Varför?

– Vi får en dotter i augusti. Jag ställde mig frågan hur mycket jag skulle få träffa henne om jag satsade på spel i SSL. Sen har jag haft problem med skador en längre tid och kom fram till at nu fasen får det vara bra.

Hur illa är det med skadorna?

– Knät lär väl aldrig bli bra men jag har haft flera andra skadeproblem också. Jag har bott i ispåsar på träningarna.

Ett svårt beslut?

– Nej, inte när jag väl hade bestämt mig. Det känns jättebra nu.

Men Ahl medger:

– Visst kommer det att kännas konstigt när serien börjar och kluvet att inte följa med nu när vi går upp. Jag har ju haft många bra innebandyår med Karlstad. Självklart kommer jag att följa laget som åskådare.

Du är inte intresserad av ledaruppdrag?

– Nej, inte en chans som det känns nu. Fast man vet ju inte om några år. Kanske när och om min dotter börjar spela innebandy någon gång i framtiden.

Hur kommer Karlstad att klara sig i SSL den här gången?

– Jag hoppas förstås att det ska gå bra men jag tror att de kommer att få det jäkligt tufft. Laget skulle behöva tre, fyra riktigt bra värvningar till. Annars tror jag det kan bli svårt att klara sig kvar. Titta hur det har gått för nykomlingarna under senare år. Konkurrensen är jättehård.

Lämnar på topp

Nu lämnar Ahl i alla fall sitt lag när det är på topp.

– Det känns bra att lämna föreningen när den är på väg uppåt och allt är positivt.

Under sin långa karriär hann Daniel Ahl även med en sejour som proffs i Schweiz.