2015-04-12 17:07

2015-04-12 17:57

Superkedjan avgjorde

INNEBANDY: Damerna lyckades knyta ihop säcken i avgörande matchen

Det blev en bra helg för Karlstad IBF. Nu har föreningen två lag i högsta serien, efter att damerna vann med 9–3 i den avgörande matchen mot Strömsbro IF.

Det var ett taggat Karlstad som kom ut till första perioden. Men precis som i match två fick Strömsbro IF ta ledningen efter slarv i uppspelsfasen. Karlstad kvitterade omgående och det var matchens huvudrollsinnehavare som presenterade sig för första gången i matchen. Linnéa Wallgren rakade in 1–1 i öppet mål efter en snygg framspelning av kedjekamraten Tilda Flodell. Karlstad lyckades som föregående match göra mål i slutet av perioden och fick med sig en viktig 3–2 ledning in i paus. Filippa Rosendahl stod för förarbetet och Tilda Flodell kunde peta in bollen i öppet mål. Första perioden innehöll det mesta. Det var fina mål, misstag, hårt spel och målchanser åt båda håll.

Superkedjan avgjorde

Andra perioden började i rasande fart och Karlstad fick tidigt ett fem mot tre läge, efter att Gävlelagets tränare snackat till sig en extra utvisning. Men det blev ingen utdelning och dåligt spel i powerplay av Karlstad. 4–2 kom i stället efter en riktig delikatess av Flodell, som fintade skott och maskerade passningen snyggt som Linnéa Wallgren förvaltade.

– Att få göra fyra mål känns riktigt skönt. Det har varit tungt under säsongen och att jag får visa i en sådan här viktig match känns oerhört bra, säger fyramålsskytten Linnéa Wallgren.

Tillsammans gjorde firma Rosendahl/Flodell/Wallgren tio poäng.

Dominerade

Karlstad dominerade andra perioden helt. De tog kommandot och hade flera långa anfall som Strömsbro hade problem med. Gävlelaget gick på knäna och Karlstad gick upp till en betryggande 8–2 ledning efter ytterligare ett sent mål. 19.27 gjorde Wallgren sitt fjärde mål i matchen.

Sista perioden var en transportsträcka även om Strömsbro reducerade till 8–3 med 13 minuter kvar att spela.

– De hade ingenting att sätta emot och vi är så värda det här efter de här två matcherna på hemmaplan. Vi är grymma och en riktigt skön lagvinst, säger Filippa Rosendahl.

Du är ofta med i målprotokollet men i dag blev det 3 assist?

– Linnéa fanns på bortre hela tiden så det var bara att lägga passningarna dit. Hon är så säker så hon sätter dit chanserna också, säger Rosendahl.

Det var ett taggat Karlstad som kom ut till första perioden. Men precis som i match två fick Strömsbro IF ta ledningen efter slarv i uppspelsfasen. Karlstad kvitterade omgående och det var matchens huvudrollsinnehavare som presenterade sig för första gången i matchen. Linnéa Wallgren rakade in 1–1 i öppet mål efter en snygg framspelning av kedjekamraten Tilda Flodell. Karlstad lyckades som föregående match göra mål i slutet av perioden och fick med sig en viktig 3–2 ledning in i paus. Filippa Rosendahl stod för förarbetet och Tilda Flodell kunde peta in bollen i öppet mål. Första perioden innehöll det mesta. Det var fina mål, misstag, hårt spel och målchanser åt båda håll.

Superkedjan avgjorde

Andra perioden började i rasande fart och Karlstad fick tidigt ett fem mot tre läge, efter att Gävlelagets tränare snackat till sig en extra utvisning. Men det blev ingen utdelning och dåligt spel i powerplay av Karlstad. 4–2 kom i stället efter en riktig delikatess av Flodell, som fintade skott och maskerade passningen snyggt som Linnéa Wallgren förvaltade.

– Att få göra fyra mål känns riktigt skönt. Det har varit tungt under säsongen och att jag får visa i en sådan här viktig match känns oerhört bra, säger fyramålsskytten Linnéa Wallgren.

Tillsammans gjorde firma Rosendahl/Flodell/Wallgren tio poäng.

Dominerade

Karlstad dominerade andra perioden helt. De tog kommandot och hade flera långa anfall som Strömsbro hade problem med. Gävlelaget gick på knäna och Karlstad gick upp till en betryggande 8–2 ledning efter ytterligare ett sent mål. 19.27 gjorde Wallgren sitt fjärde mål i matchen.

Sista perioden var en transportsträcka även om Strömsbro reducerade till 8–3 med 13 minuter kvar att spela.

– De hade ingenting att sätta emot och vi är så värda det här efter de här två matcherna på hemmaplan. Vi är grymma och en riktigt skön lagvinst, säger Filippa Rosendahl.

Du är ofta med i målprotokollet men i dag blev det 3 assist?

– Linnéa fanns på bortre hela tiden så det var bara att lägga passningarna dit. Hon är så säker så hon sätter dit chanserna också, säger Rosendahl.