2015-04-06 17:50

2015-04-06 17:50

Uddamålsförlust för Karlstads damer

INNEBANDY: Strömsbro–Karlstad 3–2

Det krävdes inte mer än 19 sekunder för att Karlstads drömstart var ett faktum. Trots överläget fick värmländskorna se sig besegrade i en riktig nagelbitare och förlust med uddamålet.
– Jag ser fram emot nästa match, både jag och laget är revanschsugna, säger Karlstadstränaren Anders ”Fimpen” Hägglund.

Efter en rivstart och mål av Filippa Rosendal satt Karlstads damer i förarsätet i den första kvalmatchen borta mot Strömsbro. Ledningen blev dock inte långvarig, när hemmalaget kvitterade åtta minuter senare.

– Det var en jämn match men de väntade in våra misstag och satsade på spelvändningar. Jag tycker att vi inte riktigt kom upp i nivå, det var lite nervöst och passningarna satt inte som de brukar göra. Vi var inte heller tillräckligt rejäla i sargspelet – de var mer alerta och fysiska än oss.

Väl i andra var det Strömsbros tur att hålla i taktpinnen, när de dryga sju minuter in satte 2–1. Men i det mycket jämna mötet, 21–21 i skott efter två perioder, hann även gästerna näta för andra gången och det var bäddat för en rafflande avslutning.

– I de två första orkar Strömsbro mer och de hängde med i våra löpningar. Men vi sista tappade de lite och vi får mer tid att etablera ett bättre tryck.

Strömsbro strået vassare

Vad som såg ut att bli en mållös sista period, blev en mardröm för värmländskorna. Med ynka 17 sekunder kvar på matchklockan prickade Strömsbro in 3–2, och vann därmed den första kvalmatchen.

– Stolpe ut, boll som snuddade mållinjen och så hade vi ett mål som blev bortdömt. Det är små marginaler, säger ”Fimpen” och fortsätter:

– Jag tycker att vi ska vara kyligare när vi får våra lägen. Nu hade vi mycket avslut fast inga kanonlägen. Vi hade totalt 38 skott och två var mål, det är inte bra. Vi måste vara mer noggranna och värdera våra lägen bättre.

”Ta ett jäkla ansvar”

Förlusten innebär att Karlstad måste vinna hemma nästa lördag, och en eventuell tredje match samma helg, för att hålla sig kvar i SSL. Men ”Fimpen” håller huvudet högt och längtar redan nu till helgen.

– Jag ser fram emot nästa match, både jag och laget är revanschsugna. Vi måste förbättra spelet vid sargerna, vara rejälare och ha en bättre kvalitet i passningarna. Det gäller att ligga närmare på Johanna Persson som har ett bra skott och skjuter direkt hon får läge. Det är flera som måste hitta formen och ta ett jäkla ansvar för att fixa det här, avslutar ”Fimpen”.

Mål, Karlstad: Filippa Rosendal, Lisa Rengärde.

Efter en rivstart och mål av Filippa Rosendal satt Karlstads damer i förarsätet i den första kvalmatchen borta mot Strömsbro. Ledningen blev dock inte långvarig, när hemmalaget kvitterade åtta minuter senare.

– Det var en jämn match men de väntade in våra misstag och satsade på spelvändningar. Jag tycker att vi inte riktigt kom upp i nivå, det var lite nervöst och passningarna satt inte som de brukar göra. Vi var inte heller tillräckligt rejäla i sargspelet – de var mer alerta och fysiska än oss.

Väl i andra var det Strömsbros tur att hålla i taktpinnen, när de dryga sju minuter in satte 2–1. Men i det mycket jämna mötet, 21–21 i skott efter två perioder, hann även gästerna näta för andra gången och det var bäddat för en rafflande avslutning.

– I de två första orkar Strömsbro mer och de hängde med i våra löpningar. Men vi sista tappade de lite och vi får mer tid att etablera ett bättre tryck.

Strömsbro strået vassare

Vad som såg ut att bli en mållös sista period, blev en mardröm för värmländskorna. Med ynka 17 sekunder kvar på matchklockan prickade Strömsbro in 3–2, och vann därmed den första kvalmatchen.

– Stolpe ut, boll som snuddade mållinjen och så hade vi ett mål som blev bortdömt. Det är små marginaler, säger ”Fimpen” och fortsätter:

– Jag tycker att vi ska vara kyligare när vi får våra lägen. Nu hade vi mycket avslut fast inga kanonlägen. Vi hade totalt 38 skott och två var mål, det är inte bra. Vi måste vara mer noggranna och värdera våra lägen bättre.

”Ta ett jäkla ansvar”

Förlusten innebär att Karlstad måste vinna hemma nästa lördag, och en eventuell tredje match samma helg, för att hålla sig kvar i SSL. Men ”Fimpen” håller huvudet högt och längtar redan nu till helgen.

– Jag ser fram emot nästa match, både jag och laget är revanschsugna. Vi måste förbättra spelet vid sargerna, vara rejälare och ha en bättre kvalitet i passningarna. Det gäller att ligga närmare på Johanna Persson som har ett bra skott och skjuter direkt hon får läge. Det är flera som måste hitta formen och ta ett jäkla ansvar för att fixa det här, avslutar ”Fimpen”.

Mål, Karlstad: Filippa Rosendal, Lisa Rengärde.