2015-04-06 15:30

2015-04-06 15:31

Karlstad IBF dansbandslaget

INNEBANDY: Klart SSL om Karlstad vinner på lördag – Christer Sjögren försångare!

Det räckte med en bra period för att vinna första kvalmatchen i Göteborg för Karlstad IBF. Nu kan Karlstad avgöra hemma redan på lördag. Då kommer Christer Sjögren till Tingvallahallarna och sjunger innan matchen.

Det var två krampaktiga perioder i Lisebergshallen för Karlstad IBF under söndagen. Göteborgarna fick matchen precis dit de ville ha den, med lågt bolltempo och fick ledningen tre gånger om. Men Karlstad stressade aldrig upp sig och tålamod var nyckeln till segern. Som vanligt hade bröderna Colling huvudrollerna i Karlstads vinst. Adam gjorde fyra passningspoäng och brorsan Tom gjorde två mål.

– Det är kanske inte min bästa sida egentligen, men det har blivit så nu. De är med på att jag ska ta avslut utifrån fickan och då öppnar det ofta upp för Tom eller Anton i slottet. Då är det bara att lägga in den där, säger Adam Colling om sina fyra assist.

Inte vunnit på tre år

Inför mötet med IBF Göteborg hade Karlstad inte vunnit på tre säsonger i Göteborg. En trend laget lyckades bryta tack vara en suverän tredje period. Men det var skakigt i början av tredje akten också. Lagets målvakt Nicklas Nilsson svarade upp med två bra räddningar, och sedan kunde Karlstad komma loss.

Tränaren Niklas Hovivuori var nöjd efter matchen och tyckte laget förtjänade att ligga under efter två spelade perioder, men orolig var han aldrig.

– Det var en svår match att spela, de håller ner tempot hela tiden. Första perioden var tight och vi spelade helt okej, i andra spelade vi dåligt och förtjänade att ligga under inför sista. Men det var en period kvar, 20 minuter är lång tid i innebandy så jag var aldrig orolig, säger Niklas Hovivuori.

Christer Sjögren sjunger

Inför lördagens match sätter Karlstad IBF extra krydda på inramningen, då kommer Christer Sjögren dit och ska sjunga innan matchen. Det är nämligen så att Christer är morbror till Simon Sjögren som spelar i laget. Men inte nog med det så finns även Rasmus Borsch i laget. Det är ingen mindre än Stefan Borsch son som var sångare i populära dansbandet Vikingarna. Och vem tog över efter Stefan Borsch i Vikingarna? Jo det var minsann Christer Sjögren.

– Vi har fört en dialog med Christer och han har lovat att ställa upp ifall vi skulle vinna första matchen i Göteborg. Det blir något extra och vi hoppas kunna slå vårt publikrekord som är 776 åskådare på lördag, säger Sportchefen Mikael Bergqvist.

Det var två krampaktiga perioder i Lisebergshallen för Karlstad IBF under söndagen. Göteborgarna fick matchen precis dit de ville ha den, med lågt bolltempo och fick ledningen tre gånger om. Men Karlstad stressade aldrig upp sig och tålamod var nyckeln till segern. Som vanligt hade bröderna Colling huvudrollerna i Karlstads vinst. Adam gjorde fyra passningspoäng och brorsan Tom gjorde två mål.

– Det är kanske inte min bästa sida egentligen, men det har blivit så nu. De är med på att jag ska ta avslut utifrån fickan och då öppnar det ofta upp för Tom eller Anton i slottet. Då är det bara att lägga in den där, säger Adam Colling om sina fyra assist.

Inte vunnit på tre år

Inför mötet med IBF Göteborg hade Karlstad inte vunnit på tre säsonger i Göteborg. En trend laget lyckades bryta tack vara en suverän tredje period. Men det var skakigt i början av tredje akten också. Lagets målvakt Nicklas Nilsson svarade upp med två bra räddningar, och sedan kunde Karlstad komma loss.

Tränaren Niklas Hovivuori var nöjd efter matchen och tyckte laget förtjänade att ligga under efter två spelade perioder, men orolig var han aldrig.

– Det var en svår match att spela, de håller ner tempot hela tiden. Första perioden var tight och vi spelade helt okej, i andra spelade vi dåligt och förtjänade att ligga under inför sista. Men det var en period kvar, 20 minuter är lång tid i innebandy så jag var aldrig orolig, säger Niklas Hovivuori.

Christer Sjögren sjunger

Inför lördagens match sätter Karlstad IBF extra krydda på inramningen, då kommer Christer Sjögren dit och ska sjunga innan matchen. Det är nämligen så att Christer är morbror till Simon Sjögren som spelar i laget. Men inte nog med det så finns även Rasmus Borsch i laget. Det är ingen mindre än Stefan Borsch son som var sångare i populära dansbandet Vikingarna. Och vem tog över efter Stefan Borsch i Vikingarna? Jo det var minsann Christer Sjögren.

– Vi har fört en dialog med Christer och han har lovat att ställa upp ifall vi skulle vinna första matchen i Göteborg. Det blir något extra och vi hoppas kunna slå vårt publikrekord som är 776 åskådare på lördag, säger Sportchefen Mikael Bergqvist.