2015-03-24 06:00

2015-03-24 06:55

Karlstad IBF och kommunen pratar arenaflytt

INNEBANDY: Colorama arena håller inte för SSL

Karlstad IBF har haft ett nytt möte med kommunen angående spelplats om laget går upp till SSL. TV4 har som krav att det ska vara läktare på båda sidor i en tv-match. Det kan inte Colorama arena erbjuda.

Tingvallahallarna, som invigdes 2007, är inte godkända för spel på högsta nivå. Under måndagen var Karlstads sportchef Michael Bergqvist tillsammans med kommunen för att se på en alternativ spelplats.

– Vi var uppe och tittade på Fröding arena, som ett förslag på spelplats, främst till tv-matcherna. Vi tycker det är ett bra förslag och ställer oss positiva till att spela en till två tv-matcher där uppe. Men inte att flytta hela verksamheten, säger Bergqvist.

Kommunen har haft som förslag att bygga ut en läktare på kortsidan, där klätterväggen finns i dag. Men eftersom det inte hjälper tv-bolagets krav på att det ska vara läktare på båda sidor är det ingen bra lösning. Men en utbyggnad av långsidan bakom bänkarna ligger inte med i kommunens planer.

– Det finns två problem kring det. Avståndet till järnvägen är redan i dag på millimetern mot vad som är tillåtet. Det andra är att det går en vattenledning precis utanför, längs med hela långsidan, säger Jonas Kirvall, på Karlstads kommun.

Om det ska bli spel i Fröding arena vill innebandyklubben att kommunen hjälper till ekonomiskt.

– Det kostar en massa pengar för oss att flytta matcherna dit. All reklam som sitter på väggarna i Tingvallahallarna, som företag har betalat för, extraläktare, golv som ska läggas ut och en annan sarg bland annat. Vi för en bra dialog och jag tror kommunen är villig att hjälpa till, säger Michael Bergqvist.

Hört av sig

Bergqvist bekräftar också att klubben har hört av sig till Markus Dahlén som lämnade inför denna säsong för konkurrenten Skoghall.

– Det var mest att jag ville stämma av läget lite inför nästa säsong. Vi skulle vilja ha tillbaka Markus i föreningen, det är en kanonkille som alltid är bra förberedd och håller för spel i SSL.

– Det känns kul att de har hört av sig och visat ett intresse, säger Dahlén.

Är det SSL som lockar?

– Det är klart att spel i SSL lockar om Karlstad IBF skulle ta steget upp. Men det krävs en satsning och jag måste ta en funderare om jag verkligen vill satsa. Vi ska prata mer efter att säsongen är slut, säger Markus Dahlén.

Tingvallahallarna, som invigdes 2007, är inte godkända för spel på högsta nivå. Under måndagen var Karlstads sportchef Michael Bergqvist tillsammans med kommunen för att se på en alternativ spelplats.

– Vi var uppe och tittade på Fröding arena, som ett förslag på spelplats, främst till tv-matcherna. Vi tycker det är ett bra förslag och ställer oss positiva till att spela en till två tv-matcher där uppe. Men inte att flytta hela verksamheten, säger Bergqvist.

Kommunen har haft som förslag att bygga ut en läktare på kortsidan, där klätterväggen finns i dag. Men eftersom det inte hjälper tv-bolagets krav på att det ska vara läktare på båda sidor är det ingen bra lösning. Men en utbyggnad av långsidan bakom bänkarna ligger inte med i kommunens planer.

– Det finns två problem kring det. Avståndet till järnvägen är redan i dag på millimetern mot vad som är tillåtet. Det andra är att det går en vattenledning precis utanför, längs med hela långsidan, säger Jonas Kirvall, på Karlstads kommun.

Om det ska bli spel i Fröding arena vill innebandyklubben att kommunen hjälper till ekonomiskt.

– Det kostar en massa pengar för oss att flytta matcherna dit. All reklam som sitter på väggarna i Tingvallahallarna, som företag har betalat för, extraläktare, golv som ska läggas ut och en annan sarg bland annat. Vi för en bra dialog och jag tror kommunen är villig att hjälpa till, säger Michael Bergqvist.

Hört av sig

Bergqvist bekräftar också att klubben har hört av sig till Markus Dahlén som lämnade inför denna säsong för konkurrenten Skoghall.

– Det var mest att jag ville stämma av läget lite inför nästa säsong. Vi skulle vilja ha tillbaka Markus i föreningen, det är en kanonkille som alltid är bra förberedd och håller för spel i SSL.

– Det känns kul att de har hört av sig och visat ett intresse, säger Dahlén.

Är det SSL som lockar?

– Det är klart att spel i SSL lockar om Karlstad IBF skulle ta steget upp. Men det krävs en satsning och jag måste ta en funderare om jag verkligen vill satsa. Vi ska prata mer efter att säsongen är slut, säger Markus Dahlén.

  • Glenn Skogström