2015-03-07 18:07

2015-03-07 18:07

Drömstart grundlade ny seger för Karlstad

INNEBANDY: Karlstad IBF–IBF Göteborg 4–2

Att Karlstad IBF sedan länge säkrat den allsvenska seriesegern hindrade dem inte från att slå ett Göteborg som hade allt att spela för.
– De spelade i ett jättelågt tempo och det var inga problem för oss, säger Karlstadstränaren Niklas Hovivuori.

Gästerna från Göteborg kom till Tingvallahallarna för att stärka sin position i jakten på de åtråvärda kvalplatserna. Men de blåklädda värmlänningarna visade att de är redo för kvalet till Superligan och var det bättre laget i Colarama arena.

– Vi hade ett stort bollinnehav och långa anfall, säger Niklas Hovivuori.

Drömstart

Karlstad fick en drömstart redan efter 25 sekunder. Adam Colling hittade Anton Vestlund som gav hemmalaget en ledning de aldrig skulle tappa. Drygt halvvägs in i matchen satte Christian Nilsson 2–0 innan det återigen var dags för Anton Vestlund att måla, ännu en gång assisterad av Adam Colling.

Nicklas Nilsson i Karlstadsmålet höll nollan tills den tredje perioden var fyra minuter gammal, då Göteborg lyckades reducera till 3–1. Det blev sedan spänning endast en minut och 48 sekunder senare då gästerna genom ett fint anfall reducerade ytterligare en gång.

Närmare än så kom dock inte Göteborg. Karlstad behöll sin goda defensiv och i stället för en kvittering gjorde Adam Colling sin tredje poäng för dagen då han avgjorde matchen genom att sprätta upp 4–2 i nättaket.

– Visst känns det som ett styrkebesked, säger Hovivuori.

I torsdags hade Karlstadslaget ett möte som förklarade att det är fullt slutspelsfokus som gäller.

– Vi har en bra konkurrenssituation. Alla behöver ge 110% på både träningar och matcher. Vi är redo för slutspel.

Det är tydligt att Hovivuoris mannar ser fram viktigare matcher.

– Vi kommer leva slutspel och innebandy under några veckor. Det finns inget roligare.

Gästerna från Göteborg kom till Tingvallahallarna för att stärka sin position i jakten på de åtråvärda kvalplatserna. Men de blåklädda värmlänningarna visade att de är redo för kvalet till Superligan och var det bättre laget i Colarama arena.

– Vi hade ett stort bollinnehav och långa anfall, säger Niklas Hovivuori.

Drömstart

Karlstad fick en drömstart redan efter 25 sekunder. Adam Colling hittade Anton Vestlund som gav hemmalaget en ledning de aldrig skulle tappa. Drygt halvvägs in i matchen satte Christian Nilsson 2–0 innan det återigen var dags för Anton Vestlund att måla, ännu en gång assisterad av Adam Colling.

Nicklas Nilsson i Karlstadsmålet höll nollan tills den tredje perioden var fyra minuter gammal, då Göteborg lyckades reducera till 3–1. Det blev sedan spänning endast en minut och 48 sekunder senare då gästerna genom ett fint anfall reducerade ytterligare en gång.

Närmare än så kom dock inte Göteborg. Karlstad behöll sin goda defensiv och i stället för en kvittering gjorde Adam Colling sin tredje poäng för dagen då han avgjorde matchen genom att sprätta upp 4–2 i nättaket.

– Visst känns det som ett styrkebesked, säger Hovivuori.

I torsdags hade Karlstadslaget ett möte som förklarade att det är fullt slutspelsfokus som gäller.

– Vi har en bra konkurrenssituation. Alla behöver ge 110% på både träningar och matcher. Vi är redo för slutspel.

Det är tydligt att Hovivuoris mannar ser fram viktigare matcher.

– Vi kommer leva slutspel och innebandy under några veckor. Det finns inget roligare.