2015-02-28 17:53

2015-03-01 10:44

Fortfarande möjligt, Skoghall

INNEBANDY: Skoghall–Lerum 7–6

Skoghall har teoretiskt sett chansen att undvika nedflyttning från allsvenskan. I mötet med Lerum, som innehar platsen precis ovanför strecket, hade alltså värmlänningarna kniven mot strupen.
– Nu har vi fortfarande något att spela för, säger Rolf Sandberg, tränare i Skoghall, efter segern.

Skoghall höll alltså liv i chansen för att undvika nedflyttning i och med 7–6-vinsten mot Lerum.

Med två omgångar kvar att spela är Skoghall fem poäng bakom Lerum – vilket alltså betyder att chansen finns att kliva förbi dem vid två vinster, förutsatt att Lerum inte tar mer än ett poäng. Hade gästerna vunnit skulle de två sista matcherna inte ha spelat någon som helst roll.

Matchen då? Den blev som förväntat supertät.

– Hela matchen var snorjämn. Vi bjöd dem på lite enkla mål men annars så spelade vi riktigt bra. Grabbarna gjorde det bra och vi fick med oss flytet, nu har vi fortfarande en hypotetisk chans, säger Sandberg.

Segermålet kom med dryga nio minuter kvar av matchen, vilket gjorde det hela än mer spännande. Men ett disciplinerat spel och några vassa räddningar av Skoghallskeepern kunde hemmalaget rida ut stormen och segra med 7–6.

– Det blir mycket roligare att spela dessa matcher som är kvar nu när de betyder någonting. Vi har slagit topplag förut, och med en målvakt i storform och lite flyt så kan det gå. Ingenting är omöjligt.

Mål, Skoghall: Andreas Jansson 2, Mathias Österdahl 2, Albin Englöv, Andreas Henriksson, Anders Lundberg

Skoghall höll alltså liv i chansen för att undvika nedflyttning i och med 7–6-vinsten mot Lerum.

Med två omgångar kvar att spela är Skoghall fem poäng bakom Lerum – vilket alltså betyder att chansen finns att kliva förbi dem vid två vinster, förutsatt att Lerum inte tar mer än ett poäng. Hade gästerna vunnit skulle de två sista matcherna inte ha spelat någon som helst roll.

Matchen då? Den blev som förväntat supertät.

– Hela matchen var snorjämn. Vi bjöd dem på lite enkla mål men annars så spelade vi riktigt bra. Grabbarna gjorde det bra och vi fick med oss flytet, nu har vi fortfarande en hypotetisk chans, säger Sandberg.

Segermålet kom med dryga nio minuter kvar av matchen, vilket gjorde det hela än mer spännande. Men ett disciplinerat spel och några vassa räddningar av Skoghallskeepern kunde hemmalaget rida ut stormen och segra med 7–6.

– Det blir mycket roligare att spela dessa matcher som är kvar nu när de betyder någonting. Vi har slagit topplag förut, och med en målvakt i storform och lite flyt så kan det gå. Ingenting är omöjligt.

Mål, Skoghall: Andreas Jansson 2, Mathias Österdahl 2, Albin Englöv, Andreas Henriksson, Anders Lundberg