2015-02-21 17:05

2015-02-21 19:10

Karlstad upp på kvalplats

INNEBANDY: Karlstad–Telge 4–3

Det blev en riktig nagelbitare när Karlstad och Telge drabbades samman i Colorama Arena.

Det var upplagt för ett riktigt spännande möte när jumbon Karlstad gästades av nästjumbon Telge. Sörmländskorna befann sig inför matchen en poäng ovanför Karlstad i tabellen. Men efter matchens slut var det ombytta roller för lagen.

Det var de blåklädda som inledde matchen bäst men det dröjde tolv minuter innan de satte första målet. Linnea Wallgren stod framför mål och förvaltade en superb passning av Filippa Rosendahl. Ett resultat hemmalaget tog med sig in i periodvilan.

Karlstad inledde även mellanakten bäst och efter ett par minuter hade Rosendahl ökat på ledningen efter att ha bågat in i mitten och avlossat en välplacerad projektil. Efter målet var det Telge som var det spelförande laget och skapade de allra farligaste chanserna. Men Jessica Rolf i hemmamålet var som en mur mellan stolparna och hindrade gästerna från att komma ikapp.

”Dålig straff”

Efter 14 minuter fick de rödklädda straff. Men matchens lirare Jessica Rolf stod pall och väntade snyggt ut straffläggaren.

– Det var en rätt dålig straff tycker jag faktiskt. Men sen var det såklart skönt att ta den, säger Rolf som nu är lagets förstemålvakt efter att Elin Forsberg åkt på en stressfraktur i foten.

– Det är kul att få chansen, det gäller att visa att man vill vara med och spela.

Karlstad stod och sov när tredje perioden blåstes i gång och det tog bara 50 sekunder innan Södertäljelaget hade reducerat. Gästerna fortsatte att ligga på och ett kvitteringsmål hängde i luften. Men Rolf fortsatte att vara strålande i målet.

Trots Telges tryck lyckades hemmalaget öka på ledningen till 3–1. Efter en snabb replik från bortalaget var det återigen reducerat.

Med tre och en halv minut kvar att spela reducerade sörmländskorna till 4–3 efter slarv från hemmalaget. I slutminuterna blev det en massiv Telge-forcering. Men Karlstad höll tätt och vann denna spännande sexpoängsmatch. I och med segern klev de upp före Telge i tabellen på en trettondeplats.

– Vi var verkligen värda det här. Den här vinsten var jätteviktig för både tabellen och vårt självförtroende, avslutar Jessica Rolf med ett leende på läpparna.

Det var upplagt för ett riktigt spännande möte när jumbon Karlstad gästades av nästjumbon Telge. Sörmländskorna befann sig inför matchen en poäng ovanför Karlstad i tabellen. Men efter matchens slut var det ombytta roller för lagen.

Det var de blåklädda som inledde matchen bäst men det dröjde tolv minuter innan de satte första målet. Linnea Wallgren stod framför mål och förvaltade en superb passning av Filippa Rosendahl. Ett resultat hemmalaget tog med sig in i periodvilan.

Karlstad inledde även mellanakten bäst och efter ett par minuter hade Rosendahl ökat på ledningen efter att ha bågat in i mitten och avlossat en välplacerad projektil. Efter målet var det Telge som var det spelförande laget och skapade de allra farligaste chanserna. Men Jessica Rolf i hemmamålet var som en mur mellan stolparna och hindrade gästerna från att komma ikapp.

”Dålig straff”

Efter 14 minuter fick de rödklädda straff. Men matchens lirare Jessica Rolf stod pall och väntade snyggt ut straffläggaren.

– Det var en rätt dålig straff tycker jag faktiskt. Men sen var det såklart skönt att ta den, säger Rolf som nu är lagets förstemålvakt efter att Elin Forsberg åkt på en stressfraktur i foten.

– Det är kul att få chansen, det gäller att visa att man vill vara med och spela.

Karlstad stod och sov när tredje perioden blåstes i gång och det tog bara 50 sekunder innan Södertäljelaget hade reducerat. Gästerna fortsatte att ligga på och ett kvitteringsmål hängde i luften. Men Rolf fortsatte att vara strålande i målet.

Trots Telges tryck lyckades hemmalaget öka på ledningen till 3–1. Efter en snabb replik från bortalaget var det återigen reducerat.

Med tre och en halv minut kvar att spela reducerade sörmländskorna till 4–3 efter slarv från hemmalaget. I slutminuterna blev det en massiv Telge-forcering. Men Karlstad höll tätt och vann denna spännande sexpoängsmatch. I och med segern klev de upp före Telge i tabellen på en trettondeplats.

– Vi var verkligen värda det här. Den här vinsten var jätteviktig för både tabellen och vårt självförtroende, avslutar Jessica Rolf med ett leende på läpparna.

  • Marcus Ljungberg