2015-01-23 22:45

2015-01-23 22:46

Mora läxade upp Karlstad

INNEBANDY: Karlstad IBF–Kais Mora 0–12

Kais Mora huserar på andraplatsen i Superligan medan Karlstad innehar jumboplatsen. Det var alltså en uppenbar favorit i fredagsmötet mellan de två lagen.
En favorit som lärde Karlstad en läxa.

Inför fredagens möte hade Karlstad två segrar under full tid medan gästande Mora kom med ett facit på endast två förluster. Den självklara favoriten Mora är dessutom en av favoriterna till SM-guldet. Alltså tuffast möjliga motstånd för Karlstad.

Och det började också på sämsta tänkbara sätt. Efter 2.51 gjorde Mora 1–0 och Karlstadsförsvaret var pressat till max. Minuten senare hade hemmalaget två chanser till kvittering – men i stället för en kvittering av Malin Hjelm, gjorde Värmlandstjejen Elin Reinestrand 2–0 till sitt Mora.

”Tung start”

– Mora är bra men vi var inte riktigt där i början och fick en väldig tung start, säger lagkaptenen Caroline Persson.

Karlstad fick jaga boll hela första perioden och när de väl erövrade den pressades de till misstag. Innan perioden var över hade de vitklädda gästerna gjort ytterligare tre baljor och det stod 0–5 på tavlan inför andra.

– I periodpauserna sa vi att vi inte kan kolla lika mycket boll och att vi måste ner och möta djupare i vår egen zon för att ta oss ur, säger Persson.

Bra boxplay

Periodsnacket gav dock inget resultat – 22 sekunder in i andra hade Mora spelat till sig ett öppet mål men missade den gången. Fyra minuter senare var dock SSL:s näst bästa poängplockare framme igen – Anna Wijk trixade in sjätte målet för dagen.

Karlstad hade precis klarat av ett boxplay men fick då ett matchstraff pågrund av en oregistrerad spelare i laguppställningen. Trots ytterligare fem minuter med en spelare mindre på banan var ställningen densamma fram till den sista minuten i perioden. Då mosade Reinestrand in Filippa Rosendal i sargen och strax därpå hade Mora gjort 7–0.

– Vi fick oss en riktig läxa av ett Mora som garanterat har siktet inställt på ett SM-guld. Men då får vi i stället suga lite på det bra boxplay vi hade och ta med oss det, säger Patrik Ögren.

Transportsträcka

Trots att matchen var vunnen för Mora redan efter första akten så fortsatte de gnugga på matchen ut. Det som var en transportsträcka blev en period för Karlstad att försöka hålla hedern någorlunda i behåll. Det blev fem mål för gästerna i den avslutade perioden viket då slutade i 12–0 till Mora.

– Efter att vi slog Pixbo så visste vi att vi kan slå Mora, det är bara tråkigt att vi gör en sån dålig match mot ett såpass bra lag. Många fler måste tända till och kliva upp ett snäpp, säger Caroline, som inte är orolig att fredagens match ska påverka söndagens viktiga möte med Täby.

– Det kommer inte bli svårt att ladda om. Jag är nöjd över hur vi står upp för varandra och det kan vi absolut ta med oss.

Inför fredagens möte hade Karlstad två segrar under full tid medan gästande Mora kom med ett facit på endast två förluster. Den självklara favoriten Mora är dessutom en av favoriterna till SM-guldet. Alltså tuffast möjliga motstånd för Karlstad.

Och det började också på sämsta tänkbara sätt. Efter 2.51 gjorde Mora 1–0 och Karlstadsförsvaret var pressat till max. Minuten senare hade hemmalaget två chanser till kvittering – men i stället för en kvittering av Malin Hjelm, gjorde Värmlandstjejen Elin Reinestrand 2–0 till sitt Mora.

”Tung start”

– Mora är bra men vi var inte riktigt där i början och fick en väldig tung start, säger lagkaptenen Caroline Persson.

Karlstad fick jaga boll hela första perioden och när de väl erövrade den pressades de till misstag. Innan perioden var över hade de vitklädda gästerna gjort ytterligare tre baljor och det stod 0–5 på tavlan inför andra.

– I periodpauserna sa vi att vi inte kan kolla lika mycket boll och att vi måste ner och möta djupare i vår egen zon för att ta oss ur, säger Persson.

Bra boxplay

Periodsnacket gav dock inget resultat – 22 sekunder in i andra hade Mora spelat till sig ett öppet mål men missade den gången. Fyra minuter senare var dock SSL:s näst bästa poängplockare framme igen – Anna Wijk trixade in sjätte målet för dagen.

Karlstad hade precis klarat av ett boxplay men fick då ett matchstraff pågrund av en oregistrerad spelare i laguppställningen. Trots ytterligare fem minuter med en spelare mindre på banan var ställningen densamma fram till den sista minuten i perioden. Då mosade Reinestrand in Filippa Rosendal i sargen och strax därpå hade Mora gjort 7–0.

– Vi fick oss en riktig läxa av ett Mora som garanterat har siktet inställt på ett SM-guld. Men då får vi i stället suga lite på det bra boxplay vi hade och ta med oss det, säger Patrik Ögren.

Transportsträcka

Trots att matchen var vunnen för Mora redan efter första akten så fortsatte de gnugga på matchen ut. Det som var en transportsträcka blev en period för Karlstad att försöka hålla hedern någorlunda i behåll. Det blev fem mål för gästerna i den avslutade perioden viket då slutade i 12–0 till Mora.

– Efter att vi slog Pixbo så visste vi att vi kan slå Mora, det är bara tråkigt att vi gör en sån dålig match mot ett såpass bra lag. Många fler måste tända till och kliva upp ett snäpp, säger Caroline, som inte är orolig att fredagens match ska påverka söndagens viktiga möte med Täby.

– Det kommer inte bli svårt att ladda om. Jag är nöjd över hur vi står upp för varandra och det kan vi absolut ta med oss.