2015-01-21 20:13

2015-01-21 21:27

Karlstad vann efter spännande slutsekunder

INNEBANDY

Innebandyderbyt i Hammarö arena är slut och Karlstad vann med 6-5. Men det var nära att Skoghall hämtade upp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden

Den första perioden i innebandyderbyt mellan Skoghall och Karlstad bjöd på fin underhållning.

Redan efter 1.54 kom matchens första mål genom Anton Vestlund. Efter sju minuter kvitterade hemmalaget. Albin Englöf vann en närkamp mot Daniel Ahl och fick fullträff på halvvolley. Kort senare tog Karlstad ledningen på nytt. Målskytt den här gången var Tom Colling med ett stenhårt dragskott i nättaket.

Drygt tio minuter in i perioden kom 2-2-målet när Osckar Thorén slog in en målvaktsretur från nära håll. I periodens slutskede drog dock Karlstad ifrån med två snabba mål. Målskyttar var Sebastian Green och Tom Colling, det sista målet kom på straff.

Den andra perioden bjöd inte på lika öppen och målrik innebandy, utan på ett betydlig hårdare spel. Perioden slutade 1-1 och därmed är Karlstad i ledning med 5-3 inför de sista 20 minuterna.

Båda målen i den andra perioden kom till efter försvarsmisstag. Efter 6.51 snappade Andreas Jansson upp bollen i Karlstads försvar och prickade in reduceringen 3-4. Efter 15 minuter hade Albin Englöf ett friläge, men Karlstads målvakt Oliwer Cedergren klarade. Istället kunde Karlstad utöka till 5-3 kort senare. Nu var det Simon Sjögren som fick bollen efter ett defensivt misstag och placerade in bollen bakom Robin Axelsson.

När Adam Colling prickade in 6-3 till Karlstad efter två minuter in i den sista perioden verkade det hela avgjort. Skoghall vägrade dock att ge upp och reducerade till 4-6 efter ett dragskott i krysset av Andreas Henriksson. Med en minut kvar av ordinarie tid gjorde Albin Englöf sitt andra mål för kvällen ställningen var 6-5 till Karlstad. Det blev sedan mycket spännande slutsekunder, men målen uteblev.

Den första perioden i innebandyderbyt mellan Skoghall och Karlstad bjöd på fin underhållning.

Redan efter 1.54 kom matchens första mål genom Anton Vestlund. Efter sju minuter kvitterade hemmalaget. Albin Englöf vann en närkamp mot Daniel Ahl och fick fullträff på halvvolley. Kort senare tog Karlstad ledningen på nytt. Målskytt den här gången var Tom Colling med ett stenhårt dragskott i nättaket.

Drygt tio minuter in i perioden kom 2-2-målet när Osckar Thorén slog in en målvaktsretur från nära håll. I periodens slutskede drog dock Karlstad ifrån med två snabba mål. Målskyttar var Sebastian Green och Tom Colling, det sista målet kom på straff.

Den andra perioden bjöd inte på lika öppen och målrik innebandy, utan på ett betydlig hårdare spel. Perioden slutade 1-1 och därmed är Karlstad i ledning med 5-3 inför de sista 20 minuterna.

Båda målen i den andra perioden kom till efter försvarsmisstag. Efter 6.51 snappade Andreas Jansson upp bollen i Karlstads försvar och prickade in reduceringen 3-4. Efter 15 minuter hade Albin Englöf ett friläge, men Karlstads målvakt Oliwer Cedergren klarade. Istället kunde Karlstad utöka till 5-3 kort senare. Nu var det Simon Sjögren som fick bollen efter ett defensivt misstag och placerade in bollen bakom Robin Axelsson.

När Adam Colling prickade in 6-3 till Karlstad efter två minuter in i den sista perioden verkade det hela avgjort. Skoghall vägrade dock att ge upp och reducerade till 4-6 efter ett dragskott i krysset av Andreas Henriksson. Med en minut kvar av ordinarie tid gjorde Albin Englöf sitt andra mål för kvällen ställningen var 6-5 till Karlstad. Det blev sedan mycket spännande slutsekunder, men målen uteblev.

  • Mikael Solberger