2015-01-11 20:08

2015-01-20 23:15

Stark upphämtning av Karlskoga IBF

INNEBANDY: "Det kan bli en viktig poäng"

Trots en svag inledning kom Karlskoga IBF tillbaka starkt i den tredje perioden och tog lördagens match mot Hultsberg/Björkås till förlängning.
– Vi var tvungna att chansa lite för att ta två pinnar men det ville sig inte i dag. Vi var passiva stora delar av matchen och tog inte riktigt kampen. Samtidigt var det starkt att ta en poäng, den kan bli viktig, säger tränaren Mikael Heiche.

Gästande Hultsberg/Björkås var det klart bättre laget i den första perioden och tog ett fast grepp om taktpinnen redan från första tekning. 5.42 satt också rättvist 0–1 till gästerna. Karlskoga var tvåa på bollen i situation efter annan och fick långa stunder ligga på försvar.

14.29 kom 0–2 och även om Pontus Lilja reducerade snabbt stod det 1–3 på resultattavlan efter första perioden.

– Jag trodde att vi skulle kliva upp mer i matchinledningen men i stället spelade vi väldigt passivt och gjorde inte någon större ansträngning att bjuda upp. Det saknades jävlar anamma i vårt spel, säger Mikael Heiche.

Betydligt bättre blev det i andra perioden. Redan efter 13 sekunder reducerade Karlskogas Kristofer Dietmann till 2–3 och det målet gav hemmalaget energi. Och med mer fart och bättre passningsspel kunde Joakim Eriksson framspelad av Rasmus Nordwall fem minuter senare trycka dit kvitteringen.

Efter det kom hemmalagets spel av sig något och Hultsberg/Björkås tog återigen ett grepp om matchbilden. Karlskoga stack upp i några snabba kontringar utan att få utdelning. Bästa läget att ge Karlskoga ledningen hade Stefan Zethelius som spelade sig fri i bra läge men som i stället för att ta avslut misslyckades med att spela fram Rasmus Nordwall.

Spelsabotage

Sekvensen som följde var märklig. I en snabb vändning slog Hultsberg/Björkås in bollen i målet bakom Markus Ring men domarna noterade att det fanns två bollar på planen varför målet enligt regelboken blev underkänt. Hur den andra bollen letat sig in på planen var oklart och domarna kunde därför inte heller dela ut något straff för spelsabotage.

3–5 blev det ändå. Och innan perioden var över hade Hultsberg/Björkås också dragit ifrån till 3–6.

– Vi fick en bra start på andra perioden med bättre spel som gav två snabba mål. Men andra halvan av perioden sjönk vi ned på samma nivå som i den första och de kunde rusa iväg till 3–6 efter några enkla mål, summerar Mikael Heiche.

Om Karlskoga startade den andra perioden bra såg det ännu bättre ut i inledningen av den tredje.

– Vi hade fler skott på mål de fem första minuterna i tredje än vad vi hade under de två första perioderna tillsammans, konstaterade Heiche efter matchen.

Kvitterade

Efter drygt sex minuter kom Kristofer Dietmanns reducering till 4–6. Rasmus Nordwall slog in 5–6 och i slutminuten kvitterade Stefan Zethelius framspelad av Magnus Tomasson.

Halvvägs in i förlängningen fastställde Hultsberg/Björkås slutresultatet till 6–7 och lade därmed beslag på extrapoängen.

– I den sista perioden hade vi betydligt bättre intensitet och spelade vi som vi ska spela. Vi började vinna närkamperna och åt oss i kapp avståndet. I förlängningen var vi tvungna att chansa lite för att ta två pinnar men det ville sig inte i dag. Jag är ändå nöjd med att vi tog den där poängen, den kan bli viktig i slutändan.

Även nästa match, mot Nilsby på lördag, har Karlskoga fördel av hemmaplan.

Gästande Hultsberg/Björkås var det klart bättre laget i den första perioden och tog ett fast grepp om taktpinnen redan från första tekning. 5.42 satt också rättvist 0–1 till gästerna. Karlskoga var tvåa på bollen i situation efter annan och fick långa stunder ligga på försvar.

14.29 kom 0–2 och även om Pontus Lilja reducerade snabbt stod det 1–3 på resultattavlan efter första perioden.

– Jag trodde att vi skulle kliva upp mer i matchinledningen men i stället spelade vi väldigt passivt och gjorde inte någon större ansträngning att bjuda upp. Det saknades jävlar anamma i vårt spel, säger Mikael Heiche.

Betydligt bättre blev det i andra perioden. Redan efter 13 sekunder reducerade Karlskogas Kristofer Dietmann till 2–3 och det målet gav hemmalaget energi. Och med mer fart och bättre passningsspel kunde Joakim Eriksson framspelad av Rasmus Nordwall fem minuter senare trycka dit kvitteringen.

Efter det kom hemmalagets spel av sig något och Hultsberg/Björkås tog återigen ett grepp om matchbilden. Karlskoga stack upp i några snabba kontringar utan att få utdelning. Bästa läget att ge Karlskoga ledningen hade Stefan Zethelius som spelade sig fri i bra läge men som i stället för att ta avslut misslyckades med att spela fram Rasmus Nordwall.

Spelsabotage

Sekvensen som följde var märklig. I en snabb vändning slog Hultsberg/Björkås in bollen i målet bakom Markus Ring men domarna noterade att det fanns två bollar på planen varför målet enligt regelboken blev underkänt. Hur den andra bollen letat sig in på planen var oklart och domarna kunde därför inte heller dela ut något straff för spelsabotage.

3–5 blev det ändå. Och innan perioden var över hade Hultsberg/Björkås också dragit ifrån till 3–6.

– Vi fick en bra start på andra perioden med bättre spel som gav två snabba mål. Men andra halvan av perioden sjönk vi ned på samma nivå som i den första och de kunde rusa iväg till 3–6 efter några enkla mål, summerar Mikael Heiche.

Om Karlskoga startade den andra perioden bra såg det ännu bättre ut i inledningen av den tredje.

– Vi hade fler skott på mål de fem första minuterna i tredje än vad vi hade under de två första perioderna tillsammans, konstaterade Heiche efter matchen.

Kvitterade

Efter drygt sex minuter kom Kristofer Dietmanns reducering till 4–6. Rasmus Nordwall slog in 5–6 och i slutminuten kvitterade Stefan Zethelius framspelad av Magnus Tomasson.

Halvvägs in i förlängningen fastställde Hultsberg/Björkås slutresultatet till 6–7 och lade därmed beslag på extrapoängen.

– I den sista perioden hade vi betydligt bättre intensitet och spelade vi som vi ska spela. Vi började vinna närkamperna och åt oss i kapp avståndet. I förlängningen var vi tvungna att chansa lite för att ta två pinnar men det ville sig inte i dag. Jag är ändå nöjd med att vi tog den där poängen, den kan bli viktig i slutändan.

Även nästa match, mot Nilsby på lördag, har Karlskoga fördel av hemmaplan.

  • Christian Fredriksson