2015-01-11 20:08

2015-01-20 22:46

Stark insats av skadedrabbat DIBK

INNEBANDY: Sjöström avgjorde i sudden

Ett starkt decimerat Degerfors IBK tog på lördagen två tunga poäng borta mot Karlstad.
Det kunde ha blivit tre.
– Med tanke på förutsättningarna gör vi det otroligt bra. Men lite bittert är det med tanke på deras kvittering åtta sekunder från slutet, säger Christer Heiche.

Skadeläget i Degerfors division 2-lag är allt annat än ljust. Till lördagens bortamatch mot Karlstad åkte man med endast tio spelare varav två inte kunde gå för fullt.

– Alexander Parmhed har dragits med ryggsmärtor och låg på massagebänken minuterna innan match och var osäker på spel ända in i det sista. Robin Sjöström var inte heller han i form men spelade hela matchen med magsmärtor, berättar Christer Heiche.

Förutsättningarna var med andra ord inte de bästa.

Men det hindrade inte Degerfors från att ta ledningen och gå ifrån till 0–2 i den första perioden. Karlstad jobbade sig sedan in i matchen och kunde både reducera och kvittera innan man också tog ledningen med 3–2 15.29 in i perioden. Ludvig Stenlund satte 3–3 innan Karlstad på nytt tog ledningen.

I den andra perioden drog hemmalaget ifrån till 5–3 innan Stenlund reducerade. Daniel Fallholm utjämnade till 5–5 innan han spelade fram till Alexander Parmheds 5–6-mål.

Det var också ställningen inför den tredje och sista perioden.

Brutal tackling

Väl där dröjde det nästan fem minuter innan Karlstad kvitterade och strax efter också tog ledningen på nytt i matchen. DIBK:s Robin Sjöström replikerade genom att göra 7–7 och 7–8 inom loppet av 50 sekunder.

De siffrorna stod sig i sex minuter och 36 sekunder då Karlstad åtta sekunder före full tid kvitterade och tog matchen till förlängning.

– Målet kom efter en brutal tackling på Alexander Parmhed där domarna om de varit konsekventa skulle ha blåst för hårt spel. Nej, med tanke på det beslutet är jag allt annat än nöjd med domarinsatsen, säger Heiche.

Som ändå fick glädja sig åt två poäng då Robin Sjöström avgjorde i förlängningen med sitt tredje mål för dagen.

– Många spelare fick väldigt mycket speltid i dag och var trötta på slutet så det var starkt av oss att vi kunde resa oss och avgöra i sudden. Med facit i hand var väl ett oavgjort resultat på ordinarie tid ganska rättvist men lite bittert ändå eftersom vi var så nära att få med oss tre poäng. Med tanke på förutsättningarna gör vi det i alla fall otroligt bra.

På fast mark

Degerfors klev i och med segern över det negativa kvalstrecket och har nu någorlunda fast mark att vila fötterna på. Men redan nästa helg väntar en ny tuff uppgift – GS86 hemma i Stora Vallahallen.

– De är också med och slåss för att undvika kval, så det blir tufft. Dessutom ser jag ingen direkt ljusning på skadeläget i truppen. Vi har ett par tre spelare på skadelistan som eventuellt kan vara tillgängliga för spel nästa match, säger Christer Heiche.

Skadeläget i Degerfors division 2-lag är allt annat än ljust. Till lördagens bortamatch mot Karlstad åkte man med endast tio spelare varav två inte kunde gå för fullt.

– Alexander Parmhed har dragits med ryggsmärtor och låg på massagebänken minuterna innan match och var osäker på spel ända in i det sista. Robin Sjöström var inte heller han i form men spelade hela matchen med magsmärtor, berättar Christer Heiche.

Förutsättningarna var med andra ord inte de bästa.

Men det hindrade inte Degerfors från att ta ledningen och gå ifrån till 0–2 i den första perioden. Karlstad jobbade sig sedan in i matchen och kunde både reducera och kvittera innan man också tog ledningen med 3–2 15.29 in i perioden. Ludvig Stenlund satte 3–3 innan Karlstad på nytt tog ledningen.

I den andra perioden drog hemmalaget ifrån till 5–3 innan Stenlund reducerade. Daniel Fallholm utjämnade till 5–5 innan han spelade fram till Alexander Parmheds 5–6-mål.

Det var också ställningen inför den tredje och sista perioden.

Brutal tackling

Väl där dröjde det nästan fem minuter innan Karlstad kvitterade och strax efter också tog ledningen på nytt i matchen. DIBK:s Robin Sjöström replikerade genom att göra 7–7 och 7–8 inom loppet av 50 sekunder.

De siffrorna stod sig i sex minuter och 36 sekunder då Karlstad åtta sekunder före full tid kvitterade och tog matchen till förlängning.

– Målet kom efter en brutal tackling på Alexander Parmhed där domarna om de varit konsekventa skulle ha blåst för hårt spel. Nej, med tanke på det beslutet är jag allt annat än nöjd med domarinsatsen, säger Heiche.

Som ändå fick glädja sig åt två poäng då Robin Sjöström avgjorde i förlängningen med sitt tredje mål för dagen.

– Många spelare fick väldigt mycket speltid i dag och var trötta på slutet så det var starkt av oss att vi kunde resa oss och avgöra i sudden. Med facit i hand var väl ett oavgjort resultat på ordinarie tid ganska rättvist men lite bittert ändå eftersom vi var så nära att få med oss tre poäng. Med tanke på förutsättningarna gör vi det i alla fall otroligt bra.

På fast mark

Degerfors klev i och med segern över det negativa kvalstrecket och har nu någorlunda fast mark att vila fötterna på. Men redan nästa helg väntar en ny tuff uppgift – GS86 hemma i Stora Vallahallen.

– De är också med och slåss för att undvika kval, så det blir tufft. Dessutom ser jag ingen direkt ljusning på skadeläget i truppen. Vi har ett par tre spelare på skadelistan som eventuellt kan vara tillgängliga för spel nästa match, säger Christer Heiche.

  • Christian Fredriksson