2018-05-10 20:54

2018-05-10 20:54

Andra raka SM-guldet för Lipovac

HANDBOLL: Lämnade Hellton som 15-årig jättetalang

Han gjorde det - igen.
Mario Lipovac från Hellton och Karlstad vann sitt andra raka SM-guld i handboll med IFK Kristianstad. Det var klubbens fjärde raka guld efter 23-22 i en finalrysare mot Malmö.

Det blev sista natten med gänget. Nästa säsong spelar Lipovac i Ystad.

Han lämnade Hellton som 15-åring för att spela i Redbergslid. Lipovacs familj kom till Karlstad efter att ha flytt kriget i forna Jugoslavien. Inför förra säsongen bytte han till Kristianstad efter nio säsonger i Redbergslid. Det gav alltså två SM-guld.

SM-finalen blev en rysare. Kristianstad vann serien överlägset, före Malmö. Men det blev en tuff match inan fjärde raka SM-guldet bärgades. Matchen gick till förlängning.

Kristianstad hade ledningen större delen av matchen men Malmö hakade på hela tiden. Efter 60 minuter var ställningen 20-20.

I inledningen av förlängningen gjorde Kristianstad ett tvåmålsryck. Viktor Hallén blev guldhjälte med Kristianstads 23:e och sista mål. Då var ställningen 23–21, med en minut kvar av förlängningen. Malmö fick in 22-23 men kom inte längre.

Det blev sista natten med gänget. Nästa säsong spelar Lipovac i Ystad.

Han lämnade Hellton som 15-åring för att spela i Redbergslid. Lipovacs familj kom till Karlstad efter att ha flytt kriget i forna Jugoslavien. Inför förra säsongen bytte han till Kristianstad efter nio säsonger i Redbergslid. Det gav alltså två SM-guld.

SM-finalen blev en rysare. Kristianstad vann serien överlägset, före Malmö. Men det blev en tuff match inan fjärde raka SM-guldet bärgades. Matchen gick till förlängning.

Kristianstad hade ledningen större delen av matchen men Malmö hakade på hela tiden. Efter 60 minuter var ställningen 20-20.

I inledningen av förlängningen gjorde Kristianstad ett tvåmålsryck. Viktor Hallén blev guldhjälte med Kristianstads 23:e och sista mål. Då var ställningen 23–21, med en minut kvar av förlängningen. Malmö fick in 22-23 men kom inte längre.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.