2018-01-28 22:13

2018-01-28 22:13

Sverige föll i EM-finalen

HANDBOLL

Sverige tog silver i EM-finalen för herrar i Kroatien. Spanien vände matchen i den andra halvleken och vann med 29–23.

Sverige fick dock en drömstart på finalen och ledde ett tag med tre bollar i den första halvleken.

Målvakten Mikael Appelgren gjorde elva räddningar under de första 30 minuterna och såg till att Sverige hade 14–12 med sig in i pausen.

Spanien vände på resultatet direkt efter pausen och gick upp till ledning 16–14. Sverige hade stora problem med att få hål på den spanske målvakten och siffrorna rann iväg till 19–15 innan Sverige tog time out. Resten var ingen munter historia.

Sverige fick dock en drömstart på finalen och ledde ett tag med tre bollar i den första halvleken.

Målvakten Mikael Appelgren gjorde elva räddningar under de första 30 minuterna och såg till att Sverige hade 14–12 med sig in i pausen.

Spanien vände på resultatet direkt efter pausen och gick upp till ledning 16–14. Sverige hade stora problem med att få hål på den spanske målvakten och siffrorna rann iväg till 19–15 innan Sverige tog time out. Resten var ingen munter historia.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.