2017-04-06 13:24

2017-04-06 13:24

Nu slutar Pontus

HANDBOLL

Pontus Johansson från Torsby har gjort sin sista handbollssäsong.
Vänsternian som spelat tio säsonger i Alingsås HK i högsta serien har bestämt sig för att sluta.

På meritlistan finns tio raka slutspel, fyra SM-finaler, två SM-guld och två säsonger i Champions League. Han har varit med om Alingsås resa till den absoluta Sverigetoppen

Som 16-åring lämnade Pontus Värmland och moderklubben Torsby HK för att gå på handbollsgymnasiet i Alingsås. Redan efter en säsong tog han klivet upp i elitlaget och har genom åren blivit en av klubbens största spelare genom tiderna.

– Min häftigaste upplevelse i klubben var SM-guldet 2014 där jag var betydligt mer delaktig än vid guldet 2009, även om det så klart också var stort. Champions League-äventyren var också härliga upplevelser som jag säkert kommer att uppskatta ännu mer när karriären är över. Jag visste nog inte riktigt vad jag ville när jag flyttade hit, men kan i alla fall konstatera att det inte hade kunnat bli bättre än det har varit, säger 27-åringen.

– Få har betytt så mycket för AHK som Pontus Johansson, säger team manager Per Johansson.

På meritlistan finns tio raka slutspel, fyra SM-finaler, två SM-guld och två säsonger i Champions League. Han har varit med om Alingsås resa till den absoluta Sverigetoppen

Som 16-åring lämnade Pontus Värmland och moderklubben Torsby HK för att gå på handbollsgymnasiet i Alingsås. Redan efter en säsong tog han klivet upp i elitlaget och har genom åren blivit en av klubbens största spelare genom tiderna.

– Min häftigaste upplevelse i klubben var SM-guldet 2014 där jag var betydligt mer delaktig än vid guldet 2009, även om det så klart också var stort. Champions League-äventyren var också härliga upplevelser som jag säkert kommer att uppskatta ännu mer när karriären är över. Jag visste nog inte riktigt vad jag ville när jag flyttade hit, men kan i alla fall konstatera att det inte hade kunnat bli bättre än det har varit, säger 27-åringen.

– Få har betytt så mycket för AHK som Pontus Johansson, säger team manager Per Johansson.