2016-10-01 06:00

2016-10-01 06:00

"Allsvenskan ska inte vara omöjligt"

HANDBOLL: Lars Edwinson vill se en större herrsatsning i länet

Bruks i division 2, Kristinehamn i division 3 och så Hellton och Hammarö i fyran. Det är värmländsk handboll på herrsidan.
– Det borde gå att få upp ett herrlag från distriktet till åtminstone allsvensk nivå, säger Lars Edwinson, ordförande i Värmlands handbollförbund.

Lars Edwinson är en stor och färgstark profil inom handbollen. Han pratar gärna handboll – och inte rädd att framföra sina åsikter. Handbollshjärtat klappar för Hellton, där han också svingat ordförandeklubban.

– Det mest naturliga vore förstås om en herrsatsning skedde i Hellton. Vet ändå inte om klubben har ekonomi för både ett herr- och damlag på elitnivå. Eller om Karlstad har publikunderlag för två elitlag.

Omstart i fyran

Helltons herrar, och likaså Hammarö, avstod division 3-spel den här säsongen och har begärt sig ner ett pinnhål, till division 4. Hellton gör en omstart med ett A-lag som kommer bestå av mestadels lovande juniorer, som vill satsa, och ett antal rutinerade veteranspelare. Målsättningen är att vinna serien och att ta tillbaka division 3-platsen till nästa säsong.

Bruks från Deje är nummer ett på herrsidan just nu.

– Bruks gör det bra. Deras bekymmer är väl att de finns i Deje och att de flesta spelarna bor på annan ort.

”Tänk långsiktigt”

Edwinsons råd till klubbarna för att höja statusen på herrhandbollen är i korta drag detta:

– Det handlar om att tänka och planera långsiktigt plus en målmedveten träning både på ungdoms- och seniornivå. Bruks är just nu nummer ett, men den lite större herrsatsningen skulle i en framtid kanske ligga i IFK Hammarö.

Lars Edwinson är också hedersledamot i Svenska handbollförbundet och även ordförande i både utbildnings- och gymnasiekommittén på riksnivå.

Lars Edwinson är en stor och färgstark profil inom handbollen. Han pratar gärna handboll – och inte rädd att framföra sina åsikter. Handbollshjärtat klappar för Hellton, där han också svingat ordförandeklubban.

– Det mest naturliga vore förstås om en herrsatsning skedde i Hellton. Vet ändå inte om klubben har ekonomi för både ett herr- och damlag på elitnivå. Eller om Karlstad har publikunderlag för två elitlag.

Omstart i fyran

Helltons herrar, och likaså Hammarö, avstod division 3-spel den här säsongen och har begärt sig ner ett pinnhål, till division 4. Hellton gör en omstart med ett A-lag som kommer bestå av mestadels lovande juniorer, som vill satsa, och ett antal rutinerade veteranspelare. Målsättningen är att vinna serien och att ta tillbaka division 3-platsen till nästa säsong.

Bruks från Deje är nummer ett på herrsidan just nu.

– Bruks gör det bra. Deras bekymmer är väl att de finns i Deje och att de flesta spelarna bor på annan ort.

”Tänk långsiktigt”

Edwinsons råd till klubbarna för att höja statusen på herrhandbollen är i korta drag detta:

– Det handlar om att tänka och planera långsiktigt plus en målmedveten träning både på ungdoms- och seniornivå. Bruks är just nu nummer ett, men den lite större herrsatsningen skulle i en framtid kanske ligga i IFK Hammarö.

Lars Edwinson är också hedersledamot i Svenska handbollförbundet och även ordförande i både utbildnings- och gymnasiekommittén på riksnivå.