2016-09-24 06:00

2016-09-24 21:33

"Tänker handboll i allt"

HANDBOLL: Karin Ullén lagkapten och viktig kugge i nya Hellton

Karin Ulléns betydelse för Hellton går inte att beskriva med några få ord. Hon är lagkapten och loket i laget, den som ska visa vägen – och det är också det hon gör med sin tuffa och orädda spelstil.
Karin, snart 25, lever för sin handboll.
– En radioreporter ringde härom dagen och frågade, ”Är det Hellton-Karin?”. Lite så har det väl blivit.

Karin Ullén är starkt förknippad med IF Hellton men det var ändå nära att hon lämnat Karlstad och Värmland inför den här säsongen. Kristianstad, som Hellton mötte i premiären, var nära att sno åt sig den värmländska stjärnan.

– Det var nära. Det som till sist vägde över till Helltons fördel var när Ulf Andersson blev klar som tränare. Han är en skicklig tränare, jag hoppas att både jag själv och laget ska utvecklas ännu mer under hans ledning. Sedan trivs jag bra i klubben, har sambo här och nära hem till familjen i Deje. Det var också saker som spelade in.

Mycket nytt

Ni har tappat flera tunga namn inför den här säsongen. Kommer ni ändå kunna bjuda publiken på samma frejdiga handboll som förra säsongen?

– Visst är det bra spelare och kompisar som lämnat, men vi har fått in nya och yngre spelare som kommit in bra i laget. De unga kör på...utan att tänka, haha. Lite så, härligt att se. Publiken kommer känna igen oss, vi kommer visa samma glädje och energi som förra säsongen. Publiken betyder mycket, har ännu inte glömt känslan efter sista matchen. Publiken stod upp och applåderade oss i tio minuter. Själv ville jag inte gå hem, bara vara kvar och njuta.

Fler spelare ska dela på ansvaret i år. Vad betyder det för ditt spel?

– Flera ska ta större ansvar och vara delaktiga i spelet. Jag vill självklart vara en viktig del i detta nya och vara en spelare som gör skillnad. Jag och syrran (Kristin) har pratat om att spela smartare, värdera lägena bättre. I fjol körde vi bara på utan att skallen alltid var med.

”Starka handbollsben”

Tränaren Ulf Andersson sa när jag bad honom beskriva dig som spelare; ”Att du har världens starkaste handbollsben”. Förstår du vad han menar?

– Oj, lite kanske. Jag spelade i yngre år både fotboll och handboll och i flera lag. Jag har alltid varit stark och vältränad. Numera tänker jag handboll i allt jag gör, tränar, äter bra och nyttigt, sover. förbereder mig inför matcher och träningar. Handbollen betyder allt för mig.

Du är ett granitblock på planen och en av de tuffaste i hela serien. Kan inte minnas att du en enda gång under en match visat hur ont det kan göra?

– Ont...det kan väl komma dagen efter en match, när jag ska gå ur sängen, haha. Under matcherna är man så fullproppad med adrenalin, då känner man inget. Jag går in i duellerna med full kraft, då klarar man sig bäst.

Karin Ullén och Hellton inledde SHE-säsongen med förlust i Kristianstad. Nu väntar Boden i hemmapremiären på måndag. En superviktig match direkt.

Karin Ullén är starkt förknippad med IF Hellton men det var ändå nära att hon lämnat Karlstad och Värmland inför den här säsongen. Kristianstad, som Hellton mötte i premiären, var nära att sno åt sig den värmländska stjärnan.

– Det var nära. Det som till sist vägde över till Helltons fördel var när Ulf Andersson blev klar som tränare. Han är en skicklig tränare, jag hoppas att både jag själv och laget ska utvecklas ännu mer under hans ledning. Sedan trivs jag bra i klubben, har sambo här och nära hem till familjen i Deje. Det var också saker som spelade in.

Mycket nytt

Ni har tappat flera tunga namn inför den här säsongen. Kommer ni ändå kunna bjuda publiken på samma frejdiga handboll som förra säsongen?

– Visst är det bra spelare och kompisar som lämnat, men vi har fått in nya och yngre spelare som kommit in bra i laget. De unga kör på...utan att tänka, haha. Lite så, härligt att se. Publiken kommer känna igen oss, vi kommer visa samma glädje och energi som förra säsongen. Publiken betyder mycket, har ännu inte glömt känslan efter sista matchen. Publiken stod upp och applåderade oss i tio minuter. Själv ville jag inte gå hem, bara vara kvar och njuta.

Fler spelare ska dela på ansvaret i år. Vad betyder det för ditt spel?

– Flera ska ta större ansvar och vara delaktiga i spelet. Jag vill självklart vara en viktig del i detta nya och vara en spelare som gör skillnad. Jag och syrran (Kristin) har pratat om att spela smartare, värdera lägena bättre. I fjol körde vi bara på utan att skallen alltid var med.

”Starka handbollsben”

Tränaren Ulf Andersson sa när jag bad honom beskriva dig som spelare; ”Att du har världens starkaste handbollsben”. Förstår du vad han menar?

– Oj, lite kanske. Jag spelade i yngre år både fotboll och handboll och i flera lag. Jag har alltid varit stark och vältränad. Numera tänker jag handboll i allt jag gör, tränar, äter bra och nyttigt, sover. förbereder mig inför matcher och träningar. Handbollen betyder allt för mig.

Du är ett granitblock på planen och en av de tuffaste i hela serien. Kan inte minnas att du en enda gång under en match visat hur ont det kan göra?

– Ont...det kan väl komma dagen efter en match, när jag ska gå ur sängen, haha. Under matcherna är man så fullproppad med adrenalin, då känner man inget. Jag går in i duellerna med full kraft, då klarar man sig bäst.

Karin Ullén och Hellton inledde SHE-säsongen med förlust i Kristianstad. Nu väntar Boden i hemmapremiären på måndag. En superviktig match direkt.