2016-04-03 16:48

2016-04-03 16:49

"Svårt sätta ord på alla känslor"

HANDBOLL: Seger och tårar – känsloladdat när Linda Johansson satte punkt för handbollskarriären

24–18, slutsignal och en fanatisk publik som gav laget en två minuter lång stående ovation. Det var rena hallelujastämningen i Sundsta sporthall när Hellton besegrade Helsingborg och säkrade fortsatt spel i elitserien.
Och i centrum: Linda Johansson. Linda som nu satte punkt för sin handbollskarriär.
– På slutsignalen kom tårarna, jag kunde bara inte hålla tillbaka allt känslor som bubblade upp inom mig.

Linda Johansson var förberedd på vad den här lördagen skulle innebära. Trodde hon!

– Kvällen innan försökte jag föreställa mig hur det skulle kännas. Bestämde mig för att bara njuta. Men sedan, när det stod klart att vi skulle vinna och sedan slutsignalen...nej, då brast allt. Tårarna bara rann.

Linda Johansson har betytt mer än mycket för detta Hellton. Nu fick hon uppleva det perfekta slutet. Ögonen var fortsatt glansiga långt efter slutsignalen när hon konstaterade:

– Min sista match, vi vinner, jag får göra några mål och så den här fantastiska publiken och hyllningarna. Det här är ett minne jag tar med mig resten av livet.

Ingen ville gå hem

Det var fullsatt arena, 1 065 åskådare, och de gav laget en välförtjänt hyllning. Varenda en i publiken stod upp och applåderade laget under matchens två sista minuter. Och hyllningarna bara fortsatte.

– Jag rös i hela kroppen. Efter matchen kändes det som varken vi eller publiken ville gå hem. Jag har svårt att sätta ord på alla känslor. Jag ville göra och få en bra avslutning, men allt blev så mycket bättre än jag någonsin kunde föreställa mig.

Linda Johansson gjorde matchens första mål och gjorde ytterligare två, bland annat det helt matchavgörande 19–15, ett mål som kom i ett läge då Helsingborg gjort två raka mål och knappat in på hemmaledningen.

Arbetsseger

Hellton har gjort bättre matcher. Trots det var hemmalaget aldrig riktigt skakat. De ledde genomgående med mellan två och fyra, fem mål och under de perioder som anfallsspelet hackade, ja, då klev målvakten Jessica Wessman fram och gjorde ett antal mycket högklassiga räddningar. Försvarsspelet som helhet lade grunden till denhär segern. Det var mer en arbets- och viljeseger än något annat.

Linda Johansson igen:

– Vi är ett lag utan stjärnor, men ett lag där alla ger allt och kämpar och sliter. Det är verkligen laget före jaget.

Läktaren nästa

Linda Johansson har varit något av hjärtat i Hellton. Nu kommer hon att lämna ett stort tomrum efter sig.

När nästa säsong börjar. Vad gör du då?

– Då kommer jag sitta på läktaren och skrika och heja. Redan nu kan jag känna att det kommer vara mer nervöst. Lämna Hellton kommer jag ändå inte göra helt och hållet. Det blir säkert så att jag kommer åka hit och vara med på någon träning. Ser ändå fram mot att få tid över till annat, som att åka på semester.

Lägger av helt med sitt idrottsliv kommer Linda ändå inte göra.

– Jag kommer fortsätta spela amerikansk fotboll, måste ha kvar någon adrenalinkick. Det kommer ändå inte ta lika mycket tid som handbollen har gjort.

Om du ska lyfta fram något från din Helltonkarriär. Vad blir det?

– Den här dagen och vår publik och de hyllningar jag fått. Plus förra årets kval mot Skånela.

Några noteringar:

Hellton fördelade sina mål på nio skyttar. Målbäst: Kristin Ullén (sex mål).

Tog mest stryk: Frida Alm som mer eller mindre knockades flera gånger, men reste sig och spelade vidare.

Adrenalinladdad: Karin Ullén, loket i laget, som ger allt, alltid.

Linda Johansson var förberedd på vad den här lördagen skulle innebära. Trodde hon!

– Kvällen innan försökte jag föreställa mig hur det skulle kännas. Bestämde mig för att bara njuta. Men sedan, när det stod klart att vi skulle vinna och sedan slutsignalen...nej, då brast allt. Tårarna bara rann.

Linda Johansson har betytt mer än mycket för detta Hellton. Nu fick hon uppleva det perfekta slutet. Ögonen var fortsatt glansiga långt efter slutsignalen när hon konstaterade:

– Min sista match, vi vinner, jag får göra några mål och så den här fantastiska publiken och hyllningarna. Det här är ett minne jag tar med mig resten av livet.

Ingen ville gå hem

Det var fullsatt arena, 1 065 åskådare, och de gav laget en välförtjänt hyllning. Varenda en i publiken stod upp och applåderade laget under matchens två sista minuter. Och hyllningarna bara fortsatte.

– Jag rös i hela kroppen. Efter matchen kändes det som varken vi eller publiken ville gå hem. Jag har svårt att sätta ord på alla känslor. Jag ville göra och få en bra avslutning, men allt blev så mycket bättre än jag någonsin kunde föreställa mig.

Linda Johansson gjorde matchens första mål och gjorde ytterligare två, bland annat det helt matchavgörande 19–15, ett mål som kom i ett läge då Helsingborg gjort två raka mål och knappat in på hemmaledningen.

Arbetsseger

Hellton har gjort bättre matcher. Trots det var hemmalaget aldrig riktigt skakat. De ledde genomgående med mellan två och fyra, fem mål och under de perioder som anfallsspelet hackade, ja, då klev målvakten Jessica Wessman fram och gjorde ett antal mycket högklassiga räddningar. Försvarsspelet som helhet lade grunden till denhär segern. Det var mer en arbets- och viljeseger än något annat.

Linda Johansson igen:

– Vi är ett lag utan stjärnor, men ett lag där alla ger allt och kämpar och sliter. Det är verkligen laget före jaget.

Läktaren nästa

Linda Johansson har varit något av hjärtat i Hellton. Nu kommer hon att lämna ett stort tomrum efter sig.

När nästa säsong börjar. Vad gör du då?

– Då kommer jag sitta på läktaren och skrika och heja. Redan nu kan jag känna att det kommer vara mer nervöst. Lämna Hellton kommer jag ändå inte göra helt och hållet. Det blir säkert så att jag kommer åka hit och vara med på någon träning. Ser ändå fram mot att få tid över till annat, som att åka på semester.

Lägger av helt med sitt idrottsliv kommer Linda ändå inte göra.

– Jag kommer fortsätta spela amerikansk fotboll, måste ha kvar någon adrenalinkick. Det kommer ändå inte ta lika mycket tid som handbollen har gjort.

Om du ska lyfta fram något från din Helltonkarriär. Vad blir det?

– Den här dagen och vår publik och de hyllningar jag fått. Plus förra årets kval mot Skånela.

Några noteringar:

Hellton fördelade sina mål på nio skyttar. Målbäst: Kristin Ullén (sex mål).

Tog mest stryk: Frida Alm som mer eller mindre knockades flera gånger, men reste sig och spelade vidare.

Adrenalinladdad: Karin Ullén, loket i laget, som ger allt, alltid.