2016-03-20 19:25

2016-03-20 19:25

Klart vilka Hellton möter i kvalet

HANDBOLL

Under lördagseftermiddagen spelades den sista omgången av damallsvenskan. Helsingborg vann sin match mot Kroppskultur med 23–18 och slutade därmed på tredjeplatsen, vilket renderar i att de ställs mot Hellton i kvalet till elitserien.

Inför epilogen av allsvenskan fanns det fem potentiella kvalmotståndare för Hellton – som slutade på en tiondeplats i högsta serien.

Placeringen innebär att värmländskorna ställs emot trean i allsvenskan. Vilket blev Helsingborg – efter en målskillnadsaffär då tre lag spelade in lika många poäng. Boden erövrade andraplatsen medan Eskilstuna Guif slutade fyra.

Seriesuveränen Skara är sedan tidigare klara för spel i elitserien kommande säsong.

Värmländskorna mötte Helsingborg i fjolårets upplaga av damallsvenskan, i seriens första samt sista match. Prologen slutade med en 36–27-förlust och det avslutande mötet skrevs till 26–25 i Helltons favör.

Kvalspelet inleds den 26 mars i Helsingborg. Returen avgörs lördagen den 2 april i Sundsta sporthall i Karlstad och en eventuell tredje avgörande match spelas helgen därpå – även den i Karlstad.

Inför epilogen av allsvenskan fanns det fem potentiella kvalmotståndare för Hellton – som slutade på en tiondeplats i högsta serien.

Placeringen innebär att värmländskorna ställs emot trean i allsvenskan. Vilket blev Helsingborg – efter en målskillnadsaffär då tre lag spelade in lika många poäng. Boden erövrade andraplatsen medan Eskilstuna Guif slutade fyra.

Seriesuveränen Skara är sedan tidigare klara för spel i elitserien kommande säsong.

Värmländskorna mötte Helsingborg i fjolårets upplaga av damallsvenskan, i seriens första samt sista match. Prologen slutade med en 36–27-förlust och det avslutande mötet skrevs till 26–25 i Helltons favör.

Kvalspelet inleds den 26 mars i Helsingborg. Returen avgörs lördagen den 2 april i Sundsta sporthall i Karlstad och en eventuell tredje avgörande match spelas helgen därpå – även den i Karlstad.