2016-03-20 18:56

2016-03-20 18:56

Brukspôjkera klara för kval

HANDBOLL: Brukspôjkera - Skövde 28–21

Inför den sista omgången i herrarnas division 2 västra hade Brukspôjkera kniven mot strupen. För att nå kvalet var man i princip tvungna att slå HK Skövde, såvida inte Backa tappade poäng mot HP Skövde. Målvakten Anton Wikman gjorde en stormatch och hjälpte sitt lag till segern.

Inför sista omgången parkerade Brukspôjkera på fjärde plats i tabellen, precis utanför kvalplats, men hade ändå chans att nå kvalet. Detta eftersom ettan i serien, Rosendal, inte vill gå upp till division 1. Lagen flyttas alltså upp en placering i tabellen och detta ger värmlänningarna kvalplatsen.

– Grymt roligt med kval, säger målvakten Anton Wikman.

Wikman spelade en avgörande roll i vinsten med många räddningar, framför allt i andra halvlek när Dejelagets anfallsspel hackade till och från.

– Vi möter några riktigt bra killar i andra laget så det är kul, de håller sig kvar i matchen men vi jobbar på och visar moral. En jämn och bra match, fortsätter Wikman.

Tuff match

En jämn match som sagt, även om Bruks satt i förarsätet i princip hela matchen som man brukar på hemmaplan - laget är obesegrade i två år hemma i Deje Sporthall. Skövde gick ut hårt i första halvlek med ett aggressivt försvarsspel mot värmlänningarnas niometersspelare, detta lämnade utrymme för Brukspôjkeras kantspelaren Timmy Gröndal som blev målbäst för dagen med sina åtta fullträffar.

Ställningen i halvtid var 13–10 i hemmalagets favör, en ledning som utökades i början av andra halvlek. Dejelaget ledde med både fem och sex mål innan Skövde vaknade till och lyckades reducera fram till 23–20 med knappt 10 minuter kvar av matchen. Men med fem minuter kvar satte Jonas Johansson 25–20 och saken var klar. Ytterligare ett par mål gjordes och slutresultatet skrevs till 28–21.

Hedling mycket nöjd

Tränaren Mikael Hedling var nöjd över sitt lags insats efter matchen.

– Jävligt gött, med tanke på att vår målsättning som nykomling var att hänga kvar så är vi grymt nöjda med en kvalplats, säger Hedling.

Dejepubliken var väldigt aktiv under matchen och gav hemmalaget stående ovationer efter slutsignalen.

– Fantastiskt, publiken lyfter laget de sista minuterna, avslutar Hedling.

Inför sista omgången parkerade Brukspôjkera på fjärde plats i tabellen, precis utanför kvalplats, men hade ändå chans att nå kvalet. Detta eftersom ettan i serien, Rosendal, inte vill gå upp till division 1. Lagen flyttas alltså upp en placering i tabellen och detta ger värmlänningarna kvalplatsen.

– Grymt roligt med kval, säger målvakten Anton Wikman.

Wikman spelade en avgörande roll i vinsten med många räddningar, framför allt i andra halvlek när Dejelagets anfallsspel hackade till och från.

– Vi möter några riktigt bra killar i andra laget så det är kul, de håller sig kvar i matchen men vi jobbar på och visar moral. En jämn och bra match, fortsätter Wikman.

Tuff match

En jämn match som sagt, även om Bruks satt i förarsätet i princip hela matchen som man brukar på hemmaplan - laget är obesegrade i två år hemma i Deje Sporthall. Skövde gick ut hårt i första halvlek med ett aggressivt försvarsspel mot värmlänningarnas niometersspelare, detta lämnade utrymme för Brukspôjkeras kantspelaren Timmy Gröndal som blev målbäst för dagen med sina åtta fullträffar.

Ställningen i halvtid var 13–10 i hemmalagets favör, en ledning som utökades i början av andra halvlek. Dejelaget ledde med både fem och sex mål innan Skövde vaknade till och lyckades reducera fram till 23–20 med knappt 10 minuter kvar av matchen. Men med fem minuter kvar satte Jonas Johansson 25–20 och saken var klar. Ytterligare ett par mål gjordes och slutresultatet skrevs till 28–21.

Hedling mycket nöjd

Tränaren Mikael Hedling var nöjd över sitt lags insats efter matchen.

– Jävligt gött, med tanke på att vår målsättning som nykomling var att hänga kvar så är vi grymt nöjda med en kvalplats, säger Hedling.

Dejepubliken var väldigt aktiv under matchen och gav hemmalaget stående ovationer efter slutsignalen.

– Fantastiskt, publiken lyfter laget de sista minuterna, avslutar Hedling.

  • Erik Dahlén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.