2016-03-11 06:00

2016-03-11 06:42

"Bra med en kvinnlig röst"

HANDBOLL: Linda Johansson om tränarfrågan och om sista uppdraget i Helltontröjan

Med bara två veckor kvar till kvalet och säsongens viktigaste matcher presenterades Gunnlaugur ”Gulli” Gretarsson som Helltons nye tränare.
Nyheten kom överraskande också för spelarna.
– Vi fick informationen strax före träningen. Att lösningen var klar redan nu...det var väl det som var mest överraskande, säger Linda Johansson.

”Gulli” Gretarsson blir huvudansvarig efter Tomas Dunder och in som assisterande tränare kliver förre spelaren Åsa Johansson.

Linda har haft ”Gulli” som tränare i Hellton men det är ändå namnet Åsa Karlsson hon lyfter fram alldeles extra.

– ”Gulli” är en duktig handbollstränare, absolut. Jag tycker ändå det känns både bra och spännande med en kvinnlig röst i ledarteamet. Det var på tiden och det kan bli bra, känns spännande.

Hur ser du på att klubben valde att presentera de nya tränarna i det här skedet, bara ett par veckor innan ni ska spela säsongens viktigaste matcher?

– Vet inte vad jag ska säga. Visst kom den här informationen överraskande för oss. Vi visste förstås att Tomas Dunder skulle sluta. Vi hade ändå inte fått någon förvarning om att något var på gång och ingen i laget, inte vad jag vet i varje fall, hade fått någon fråga om vår inställning i den här frågan.

Johan Gustafsson har tillfälligt trätt in och ersatt Per Söderberg som sportchef.

– I ”Gulli” får vi en tränare med stort Helltonhjärta. Att vi fått tränarlösningen på papper känns också bra. Nu vet tjejerna vilka som ska leda laget och när vi ska gå ut och värva är första frågan oftast vem som är tränare, säger Johan Gustafsson.

”Ingen kan klaga”

Med den nya tränarlösningen får assisterande tränaren Christer Bergqvist och fystränaren Henrik Renberg kliva åt sidan.

Har ni från spelarhåll haft kritik mot tränartrion som ni framför till sportgruppen?

– Nej, inte vad jag har hört i varje fall, svarar Linda Johansson. Ingen kan väl klaga på de resultat vi gjort. Vi var tippade att bli sist och åka ur. I stället var vi nära att gå till slutspel och vi står inför ett kval och har inga andra tankar än att vi ska klara det och se till att klubben får fortsätta spela i elitserien.

Sista uppdraget

För veteranen och evighetsmaskinen Linda Johansson blir kvalmatcherna hennes sista i Helltontröjan. Hon har sagt detta både en och två och ännu fler gånger. Men nu är hon bestämd:

– Det här är min sista säsong. Definitivt och absolut är det så. Jag hade tänkt mig sluta för ett år sedan, när vi då gick upp i elitserien blev det fortsättning. Jag har sett det här året som en bonussäsong och en riktig kul sådan.

Kvalet inleder Hellton med bortamatch på långfredagen med retur i Karlstad en vecka senare. Det är där Linda Johansson och laget har sitt fokus nu.

– Allt fokus ligger på de matcher vi har kvar. Vi knyter alla nävar för att klara detta. Själv ser jag fram mot att få spela en sista match inför vår härliga hemmapublik. Att få avsluta så, bara det..!

”Gulli” Gretarsson blir huvudansvarig efter Tomas Dunder och in som assisterande tränare kliver förre spelaren Åsa Johansson.

Linda har haft ”Gulli” som tränare i Hellton men det är ändå namnet Åsa Karlsson hon lyfter fram alldeles extra.

– ”Gulli” är en duktig handbollstränare, absolut. Jag tycker ändå det känns både bra och spännande med en kvinnlig röst i ledarteamet. Det var på tiden och det kan bli bra, känns spännande.

Hur ser du på att klubben valde att presentera de nya tränarna i det här skedet, bara ett par veckor innan ni ska spela säsongens viktigaste matcher?

– Vet inte vad jag ska säga. Visst kom den här informationen överraskande för oss. Vi visste förstås att Tomas Dunder skulle sluta. Vi hade ändå inte fått någon förvarning om att något var på gång och ingen i laget, inte vad jag vet i varje fall, hade fått någon fråga om vår inställning i den här frågan.

Johan Gustafsson har tillfälligt trätt in och ersatt Per Söderberg som sportchef.

– I ”Gulli” får vi en tränare med stort Helltonhjärta. Att vi fått tränarlösningen på papper känns också bra. Nu vet tjejerna vilka som ska leda laget och när vi ska gå ut och värva är första frågan oftast vem som är tränare, säger Johan Gustafsson.

”Ingen kan klaga”

Med den nya tränarlösningen får assisterande tränaren Christer Bergqvist och fystränaren Henrik Renberg kliva åt sidan.

Har ni från spelarhåll haft kritik mot tränartrion som ni framför till sportgruppen?

– Nej, inte vad jag har hört i varje fall, svarar Linda Johansson. Ingen kan väl klaga på de resultat vi gjort. Vi var tippade att bli sist och åka ur. I stället var vi nära att gå till slutspel och vi står inför ett kval och har inga andra tankar än att vi ska klara det och se till att klubben får fortsätta spela i elitserien.

Sista uppdraget

För veteranen och evighetsmaskinen Linda Johansson blir kvalmatcherna hennes sista i Helltontröjan. Hon har sagt detta både en och två och ännu fler gånger. Men nu är hon bestämd:

– Det här är min sista säsong. Definitivt och absolut är det så. Jag hade tänkt mig sluta för ett år sedan, när vi då gick upp i elitserien blev det fortsättning. Jag har sett det här året som en bonussäsong och en riktig kul sådan.

Kvalet inleder Hellton med bortamatch på långfredagen med retur i Karlstad en vecka senare. Det är där Linda Johansson och laget har sitt fokus nu.

– Allt fokus ligger på de matcher vi har kvar. Vi knyter alla nävar för att klara detta. Själv ser jag fram mot att få spela en sista match inför vår härliga hemmapublik. Att få avsluta så, bara det..!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.