2016-02-17 14:33

2016-02-17 15:39

Ingen "Majsan" i OS-kvaltruppen

HANDBOLL

(UPPDATERAD) Anna-Maria Johansson har gjort sin sista landskamp.
När OS-kvaltruppen presenterades på onsdagen fanns den värmländska handbollsstjärnan inte med.
– Jag tackade nej redan för en månad sedan, berättar Anna-Maria.

Hon kan se tillbaka på en osedvanligt framgångsrik karriär

Detta trots att hon började spela handboll förhållandevis sent. För Anna-Marias del var det länge nämligen fotboll som gällde, men när hennes idrottslärare startade upp Skåre HK 1993 och lockade ”Majsan” att pröva hittade hon rätt. Vägen till elitserien och Skövde gick via grannklubben Hellton och IFK Örebro i division 2.

Landslagsdebuten gjorde hon vid 27 års ålder.

Men nu är det alltså slut.

– Jag har varit borta så mycket och vill ha mer tid över för familjen, säger Anna-Maria.

Men du står ändå uppsatt som reserv i OS-kvaltruppen..?

– Jag tackade nej redan för en månad sedan, men vår förbundskapten Helle Thomsen har försökt att övertala mig att ompröva beslutet. Jag skulle dock kunna hoppa in om något oförutsett inträffar.

Massiv meritlista

Hon kan dra sig tillbaka från blågult med gott samvete. Skåre HK-produktens meritlista är massiv och inbegriper ett OS (2012), två VM och lika många EM. I EM har det blivit två medaljer (ett silver, ett brons). Dessutom har 34-åringen ett SM-guld på sin cv.

– Jag har fått uppleva mycket genom handbollen och det är jag jättetacksam för.

Karriären är dock inte över. Elitseriesäsongen med Skövde ska spelas klart.

– Sedan får vi se, jag har inte tagit något beslut om fortsättning i klubblaget nästa år.

 

Hon kan se tillbaka på en osedvanligt framgångsrik karriär

Detta trots att hon började spela handboll förhållandevis sent. För Anna-Marias del var det länge nämligen fotboll som gällde, men när hennes idrottslärare startade upp Skåre HK 1993 och lockade ”Majsan” att pröva hittade hon rätt. Vägen till elitserien och Skövde gick via grannklubben Hellton och IFK Örebro i division 2.

Landslagsdebuten gjorde hon vid 27 års ålder.

Men nu är det alltså slut.

– Jag har varit borta så mycket och vill ha mer tid över för familjen, säger Anna-Maria.

Men du står ändå uppsatt som reserv i OS-kvaltruppen..?

– Jag tackade nej redan för en månad sedan, men vår förbundskapten Helle Thomsen har försökt att övertala mig att ompröva beslutet. Jag skulle dock kunna hoppa in om något oförutsett inträffar.

Massiv meritlista

Hon kan dra sig tillbaka från blågult med gott samvete. Skåre HK-produktens meritlista är massiv och inbegriper ett OS (2012), två VM och lika många EM. I EM har det blivit två medaljer (ett silver, ett brons). Dessutom har 34-åringen ett SM-guld på sin cv.

– Jag har fått uppleva mycket genom handbollen och det är jag jättetacksam för.

Karriären är dock inte över. Elitseriesäsongen med Skövde ska spelas klart.

– Sedan får vi se, jag har inte tagit något beslut om fortsättning i klubblaget nästa år.