2015-12-17 14:15

2015-12-17 14:16

Wessman snart tillbaka i målet

HANDBOLL: Jessica Wessman: "...en muskelskada. Inget större"

Här kommer ett glädjebesked för Hellton: Jessica Wessman kan vara tillbaka i målet redan om två eller senast tre veckor.
– Det rörde sig om en muskelskada i knät. Inget större.

Helltonmålvakten genomgick en titthålsoperation under onsdagen och beskedet efter den var förstås positivt.

– Det var inget korsband, tack och lov. Nu ska jag köra rehab och sedan är det upp till mig att känna efter när jag kan vara tillbaka i full träning och i matchform.

Dagen efter operationen var Jessica trött men också fylld av energi för att ta sig tillbaka och in i laget så snart som möjligt.

– Målet är att komma tillbaka och hjälpa laget att nå slutspel. Vi har gjort det bra hittills, kan vi fortsätta på samma sätt ska en slutspelsplats inte vara någon omöjlighet.

”Känna mig för”

De närmaste matcherna mot Skövde, Skuru tur och retur och på det Skövde igen lär Jessica missa och kanske blir det läktaren också mot Sävehof den 19 januari. Men därefter och den viktiga fyrapoängsmatchen mot Kristianstad (23 januari). Då kanske det kan vara dags för comeback.

– Jag vill inte säga att jag ska vara tillbaka då eller då. Jag ska känna mig för...men självklart vill jag spela så snart jag bara kan.

I väntan på Jessica Wessman kommer Sofia Stenblom och Amanda Mouchard att få ta hand om målvaktsjobbet.

Helltonmålvakten genomgick en titthålsoperation under onsdagen och beskedet efter den var förstås positivt.

– Det var inget korsband, tack och lov. Nu ska jag köra rehab och sedan är det upp till mig att känna efter när jag kan vara tillbaka i full träning och i matchform.

Dagen efter operationen var Jessica trött men också fylld av energi för att ta sig tillbaka och in i laget så snart som möjligt.

– Målet är att komma tillbaka och hjälpa laget att nå slutspel. Vi har gjort det bra hittills, kan vi fortsätta på samma sätt ska en slutspelsplats inte vara någon omöjlighet.

”Känna mig för”

De närmaste matcherna mot Skövde, Skuru tur och retur och på det Skövde igen lär Jessica missa och kanske blir det läktaren också mot Sävehof den 19 januari. Men därefter och den viktiga fyrapoängsmatchen mot Kristianstad (23 januari). Då kanske det kan vara dags för comeback.

– Jag vill inte säga att jag ska vara tillbaka då eller då. Jag ska känna mig för...men självklart vill jag spela så snart jag bara kan.

I väntan på Jessica Wessman kommer Sofia Stenblom och Amanda Mouchard att få ta hand om målvaktsjobbet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.