2015-11-03 21:10

2015-11-03 21:10

Jonna Gustafsson lägger av med handbollen

HANDBOLL: Hellton tappar en av sina mest rutinerade spelare

Efter en längre period där Helltonspelaren Jonna Gustafsson inte kunnat göra sig själv rättvisa på handbollsplanen väljer 22-åringen nu att sluta med sporten hon älskar.
Anledningen till den trista sortin är en axelskada som niometerskytten dragits med under en längre tid.

Jonna Gustafsson kom tidigt fram som en stortalang i Helltons egna led. Niometerskytten var då en av lagets mest essentiella spelare – vilket medförde intresse från klubbar högre upp i seriepyramiden och 2012 skrev hon på för VästeråsIrsta. Gustafsson spenderade två säsonger hos västmanländskorna innan hon flyttade hem till Karlstad och slutade med handbollen.

Efter en säsongs frånvaro gjorde hon comeback i den röda Heltontröjan. Men redan då valde hemvändaren att tona ner förväntningarna.

– Jag har fortfarande problem med andningen och vet inte hur det kommer kännas när jag börjar träna. Axelskadan är heller inte helt bra. Jag har sagt att jag ska göra ett försök men vet inte själv hur det kommer kännas och hur det kommer bli med allt, sade Gustafsson till NWT i samband med tillkännagivningen av hennes comeback.

”Höga krav”

Nu väljer 22-åringen att lägga skorna på den berömda hyllan – för andra gången på två år. Ännu en gång är det axelskadan som sätter stopp för den elitseriemeriterade värmländskan.

– Jonna har en lång historia med skadeproblem. Hon har kommit till en punkt där hon inte känner att hon kan göra sig själv rättvisa. Jonna är en tjej som har höga krav på sig själv, berättar den assisterande tränaren Christer Bergqvist.

Och tillägger sedan:

– Det var klara förutsättningar för oss redan innan säsongen med hennes skador.

Letar förstärkning

Jonna Gustafsson berättade under måndagen för laget att hon har valt att sluta. Men tappet kommer inte bara att vara spelmässigt menar Bergqvist.

– Jonna är en otroligt social tjej som har styrt upp massa frukostar och liknande med laget. Det är sådana grejer som gör att ett lag kan prestera ännu bättre på planen, förklarar han.

I nuläget är det inte klart med någon ersättare. Bergqvist utesluter däremot inte att någon kan komma att plockas in.

– Vi har meddelat sportchefen att det vore bra med en förstärkning. Vi tappade Moa Henriksson och Terese Johnsson nyligen till följd av skador, så nu är det tre tapp på kort tid, avslutar den assisterande tränaren.

Jonna Gustafsson kom tidigt fram som en stortalang i Helltons egna led. Niometerskytten var då en av lagets mest essentiella spelare – vilket medförde intresse från klubbar högre upp i seriepyramiden och 2012 skrev hon på för VästeråsIrsta. Gustafsson spenderade två säsonger hos västmanländskorna innan hon flyttade hem till Karlstad och slutade med handbollen.

Efter en säsongs frånvaro gjorde hon comeback i den röda Heltontröjan. Men redan då valde hemvändaren att tona ner förväntningarna.

– Jag har fortfarande problem med andningen och vet inte hur det kommer kännas när jag börjar träna. Axelskadan är heller inte helt bra. Jag har sagt att jag ska göra ett försök men vet inte själv hur det kommer kännas och hur det kommer bli med allt, sade Gustafsson till NWT i samband med tillkännagivningen av hennes comeback.

”Höga krav”

Nu väljer 22-åringen att lägga skorna på den berömda hyllan – för andra gången på två år. Ännu en gång är det axelskadan som sätter stopp för den elitseriemeriterade värmländskan.

– Jonna har en lång historia med skadeproblem. Hon har kommit till en punkt där hon inte känner att hon kan göra sig själv rättvisa. Jonna är en tjej som har höga krav på sig själv, berättar den assisterande tränaren Christer Bergqvist.

Och tillägger sedan:

– Det var klara förutsättningar för oss redan innan säsongen med hennes skador.

Letar förstärkning

Jonna Gustafsson berättade under måndagen för laget att hon har valt att sluta. Men tappet kommer inte bara att vara spelmässigt menar Bergqvist.

– Jonna är en otroligt social tjej som har styrt upp massa frukostar och liknande med laget. Det är sådana grejer som gör att ett lag kan prestera ännu bättre på planen, förklarar han.

I nuläget är det inte klart med någon ersättare. Bergqvist utesluter däremot inte att någon kan komma att plockas in.

– Vi har meddelat sportchefen att det vore bra med en förstärkning. Vi tappade Moa Henriksson och Terese Johnsson nyligen till följd av skador, så nu är det tre tapp på kort tid, avslutar den assisterande tränaren.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.