2015-10-03 06:00

2015-10-03 14:11

Helltons glödheta vapen – boxbollen

HANDBOLL: "Jag blev både arg och förbannad..."

Hellton knyter nävarna inför nästa utmaning. Och inte bara det – nu finns också en boxningssäck med i uppladdningen inför lördagens hemmamatch mot Heid.
Det finns en glödhet orsak.
– Jag blev arg och förbannad när jag läste de där raderna, säger lagets storskytt Jonna Gustafsson.

Det var när handbollförbundets egen tidning, Superguiden, presenterade herr- och damlagen inför elitserien som krönikören Annika Wiel Hvannberg tippade Hellton som jumbo i serien och med bland annat orden ”Årets boxboll finns tyvärr i Karlstad”.

Att det är ett extra taggat Hellton just till mötet med Heid har sin förklaring i att krönikör Wiel Hvannberg har ett långt förflutet som både spelare och ledare i Göteborgsklubben.

I år finns hon inte med kring laget men det hindrar inte tjejerna i Hellton att ta hjälp av tidningsraderna och en boxboll.

– Det här ger oss massvis med extra tändvätska inför matchen. Alla i laget vill visa att vi inte är så dåliga som många ute i landet tror. Ett skönt och tacksamt läge, fortsätter Jonna Gustafsson.

Maria Lindh, en annan av lagets skarpskyttar, tvekade inte det minsta att ge sig på den boxsäck som tränaren Christer Bergqvist kom släpande på till en av veckans träningar och som han hängde upp i sporthallen.

– Nu jäklar ska vi visa vad vi kan. Jag är riktigt laddad.

Extra krydda

Det är ändå med glimten i ögat som Bergqvist plockat fram den boxsäck som stått och dammat hemma i förrådet.

– Det har pratats bland tjejerna om det här att vi skulle bli en boxboll. Nu får de avreagera sig, haha. Jag blev själv överraskad när jag läste de där raderna som Annika skrev. Det ger en extra krydda inför matchen. Jag skulle inte ha uttryckt mig så. Det är min kommentar kring det, säger Bergqvist.

Ingen risk att ni blir ”överladdade”?

– Nej, inte en chans. Vi har självklart stor respekt för Heid. Det är ett duktigt handbollslag med dessutom en slipad coach (Rustan Lundbäck). Det kommer bli en tajt match och ska vi vinna måste vi prestera max. Jag tror ändå och hoppas att vårt försvarsspel ska bli avgörande. Gör vi sedan 23, 24 mål ska det räcka.

Hoppas på publikstöd

Till premiären kom det över 900 åskådare. Nu hoppas laget på samma stora stöd från läktaren.

Bergqvist fortsätter:

– Hemmaplan är en annan faktor som talar för oss och med det publikstöd vi kommer ha. Så jag hoppas publiken kommer och ger oss samma stöd som i premiären.

Elitserien är visserligen bara två omgångar ung men Hellton har anpassat sig överraskande snabbt till det högre tempot och intensiteten. I de tre närmaste hemmamatcherna möter Hellton i tur och ordning Heid, Spårvägen och Önnered. Tre lag som väntas hålla till i samma del av elitserien som Hellton.

– Segern nere i Eslöv ser vi som bonuspoäng. Nu måste vi jobba för att inte ge bort det läge vi skaffat oss. Att vi ska plocka poäng av topplagen ska vi kanske inte räkna med. Sävehof kanske vi kan ta en match av 100 mot. Vi måste vara ödmjuka, men det är något jag inte är orolig för.

En sista fråga – kommer boxbollen hänga kvar över lördagsfighten?

– Haha, vet inte. Det får tjejerna avgöra.

Det var när handbollförbundets egen tidning, Superguiden, presenterade herr- och damlagen inför elitserien som krönikören Annika Wiel Hvannberg tippade Hellton som jumbo i serien och med bland annat orden ”Årets boxboll finns tyvärr i Karlstad”.

Att det är ett extra taggat Hellton just till mötet med Heid har sin förklaring i att krönikör Wiel Hvannberg har ett långt förflutet som både spelare och ledare i Göteborgsklubben.

I år finns hon inte med kring laget men det hindrar inte tjejerna i Hellton att ta hjälp av tidningsraderna och en boxboll.

– Det här ger oss massvis med extra tändvätska inför matchen. Alla i laget vill visa att vi inte är så dåliga som många ute i landet tror. Ett skönt och tacksamt läge, fortsätter Jonna Gustafsson.

Maria Lindh, en annan av lagets skarpskyttar, tvekade inte det minsta att ge sig på den boxsäck som tränaren Christer Bergqvist kom släpande på till en av veckans träningar och som han hängde upp i sporthallen.

– Nu jäklar ska vi visa vad vi kan. Jag är riktigt laddad.

Extra krydda

Det är ändå med glimten i ögat som Bergqvist plockat fram den boxsäck som stått och dammat hemma i förrådet.

– Det har pratats bland tjejerna om det här att vi skulle bli en boxboll. Nu får de avreagera sig, haha. Jag blev själv överraskad när jag läste de där raderna som Annika skrev. Det ger en extra krydda inför matchen. Jag skulle inte ha uttryckt mig så. Det är min kommentar kring det, säger Bergqvist.

Ingen risk att ni blir ”överladdade”?

– Nej, inte en chans. Vi har självklart stor respekt för Heid. Det är ett duktigt handbollslag med dessutom en slipad coach (Rustan Lundbäck). Det kommer bli en tajt match och ska vi vinna måste vi prestera max. Jag tror ändå och hoppas att vårt försvarsspel ska bli avgörande. Gör vi sedan 23, 24 mål ska det räcka.

Hoppas på publikstöd

Till premiären kom det över 900 åskådare. Nu hoppas laget på samma stora stöd från läktaren.

Bergqvist fortsätter:

– Hemmaplan är en annan faktor som talar för oss och med det publikstöd vi kommer ha. Så jag hoppas publiken kommer och ger oss samma stöd som i premiären.

Elitserien är visserligen bara två omgångar ung men Hellton har anpassat sig överraskande snabbt till det högre tempot och intensiteten. I de tre närmaste hemmamatcherna möter Hellton i tur och ordning Heid, Spårvägen och Önnered. Tre lag som väntas hålla till i samma del av elitserien som Hellton.

– Segern nere i Eslöv ser vi som bonuspoäng. Nu måste vi jobba för att inte ge bort det läge vi skaffat oss. Att vi ska plocka poäng av topplagen ska vi kanske inte räkna med. Sävehof kanske vi kan ta en match av 100 mot. Vi måste vara ödmjuka, men det är något jag inte är orolig för.

En sista fråga – kommer boxbollen hänga kvar över lördagsfighten?

– Haha, vet inte. Det får tjejerna avgöra.