2015-09-20 17:25

2015-09-20 17:30

Hellton föll i svängig premiär

HANDBOLL

Hellton förlorade premiären i högsta serien mot VärsteråsIrsta. Men man gjorde det i en dramatisk och svängig match där Karlstadlaget ett tag höll 19-19 mot det etablerade storlaget.

Knappt tretton minuter in i första halvlek såg Helltons premiär mot Västerås Irsta i högsta serien ut att bli en storförlust. För då stod det 9-3 till Västerås och inget tydde på att Hellton skulle få något att säga till om i matchen. Och även om Hellton hämtade sig något och närmade sig Västerås i målprotokollet, hade VästeråsIrsta strax före halvtidspaus återigen en sexmålsledning genom 13-7.

Men då hände något. För på knappa två minuter gjorde Hellton tre mål. Och inte nog med det. Efter bara drygt två minuter in på andra halvlek hade man gjort ytterligare tre mål och kvitterat och plötsligt var det match igen.

Därefter följdes lagen åt upp till 19-19 då VästeråsIrsta på nytt tog kommandot samtidigt som Hellton gjorde en del tekniska misstag och VästeråsIrasta gick ifrån till 26-21 som också blev slutesultatet.

Bästa målskytt i Hellton blev Karin Ullén med sex fullträffar.

Publiksiffran blev finfin – 934.

Knappt tretton minuter in i första halvlek såg Helltons premiär mot Västerås Irsta i högsta serien ut att bli en storförlust. För då stod det 9-3 till Västerås och inget tydde på att Hellton skulle få något att säga till om i matchen. Och även om Hellton hämtade sig något och närmade sig Västerås i målprotokollet, hade VästeråsIrsta strax före halvtidspaus återigen en sexmålsledning genom 13-7.

Men då hände något. För på knappa två minuter gjorde Hellton tre mål. Och inte nog med det. Efter bara drygt två minuter in på andra halvlek hade man gjort ytterligare tre mål och kvitterat och plötsligt var det match igen.

Därefter följdes lagen åt upp till 19-19 då VästeråsIrsta på nytt tog kommandot samtidigt som Hellton gjorde en del tekniska misstag och VästeråsIrasta gick ifrån till 26-21 som också blev slutesultatet.

Bästa målskytt i Hellton blev Karin Ullén med sex fullträffar.

Publiksiffran blev finfin – 934.