2015-05-15 15:15

2015-05-15 15:15

Johansson i VM-kvaltrupp

HANDBOLL: Avgörande matcher mot Kroatien

Värmländskan Anna-Maria Johansson finns med i den landslagstrupp som förbundskaptenerna Thomas Sivertsson och Helle Thomsen tagit ut till en träningslandskamp mot Holland i Lund den 2 juni och VM-kvalmatcherna mot Kroatien den 7 och 24 juni.

Segraren i dubbelmötet mellan Sverige och Kroatien kvalificerar sig till VM i Danmark i december. Kroatien inleder hemma i Koprivnica medan returen spelas på Hovet i Stockholm.

Målvakter: Cecilia Grubbström, Skövde, och Johanna Bundsen, Sävehof.

Högersexor: Nathalie Hagman, Team Tvis Holstebro, och Michaela Ek, Skövde.

Mittsexor: Frida Tegstedt, Füchse Berlin, och Linn Blohm, Team Tvis Holstebro.

Vänstersexor. Louise Sand och Edijana Dafe, Sävehof.

Niometersspelare: Linnea Torstenson, CSM Bucuresti, Isabelle Gulldén, Viborg, Johanna Ahlm, Team Esbjerg, Anna-Maria Johansson, Skövde, Sabina Jacobsen, Midtjylland, Angelica Wallén, Randers, samt Jenny Alm och Ida Odén, Sävehof.

Med på ett förberedande läger i Lund och samlingen i Stockholm är även målvakten Filippa Idéhn, Sävehof, plus niometersspelarna Jamina Roberts, Team Tvis Holstebro, Johanna Westberg, Randers, och Maria Adler, Odense,

Segraren i dubbelmötet mellan Sverige och Kroatien kvalificerar sig till VM i Danmark i december. Kroatien inleder hemma i Koprivnica medan returen spelas på Hovet i Stockholm.

Målvakter: Cecilia Grubbström, Skövde, och Johanna Bundsen, Sävehof.

Högersexor: Nathalie Hagman, Team Tvis Holstebro, och Michaela Ek, Skövde.

Mittsexor: Frida Tegstedt, Füchse Berlin, och Linn Blohm, Team Tvis Holstebro.

Vänstersexor. Louise Sand och Edijana Dafe, Sävehof.

Niometersspelare: Linnea Torstenson, CSM Bucuresti, Isabelle Gulldén, Viborg, Johanna Ahlm, Team Esbjerg, Anna-Maria Johansson, Skövde, Sabina Jacobsen, Midtjylland, Angelica Wallén, Randers, samt Jenny Alm och Ida Odén, Sävehof.

Med på ett förberedande läger i Lund och samlingen i Stockholm är även målvakten Filippa Idéhn, Sävehof, plus niometersspelarna Jamina Roberts, Team Tvis Holstebro, Johanna Westberg, Randers, och Maria Adler, Odense,