2018-06-11 15:42

2018-06-11 15:42

Matilda vann i Tjeckien

GOLF: Emil Open

Karlstadsgolfaren Matilda Jonsson tog en stor seger när hon vann Emil Open, European Youth Games for Disabled i Brno, Tjeckien.
– Det var väldigt häftigt, säger 15-åringen.

Parasporttävlingen Emil Open, European Youth Games for Disabled i Brno, spelades på Kaskada Golf Resort och svenska handigolflandslaget kategori 2 (intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) var på plats med sex spelare.

Utöver huvudtävlingen tog den snart 15-åriga landslagsspelaren Matilda Jonsson även hem längsta drive och närmast hål.

– Jag har aldrig varit utomlands och inte flugit förut. Nu fick jag både debutera utomlands och dessutom vinna. Jag har lärt mig nya saker både om mig själv och andra människor och hur det funkar när man är utomlands, säger Matilda Jonsson.

– Första dagens spel var samtidigt inspel. Då försökte jag att inte ha så höga förväntningar på mig själv. Andra dagen var det helt annat. Jag visste hur jag skulle lägga upp det och var man kunde gå för det, och var man skulle hålla tillbaka. När jag tänker på hur bra det gick att dra lärdom av första dagens spel blir jag nästan gråtfärdig. Jag sköt sju slag bättre än mitt handicap andra dagen. Det var också otroligt kul att lära känna nya kompisar från olika länder.

– Matilda är en enastående golftalang och har förmåga att alltid kunna komma igen. Så även denna gången då hon hämtade in motståndarnas försprång och med en kort birdieputt kunde avgöra på sista hålet för seger. Ganska enastående, säger Per Sjöberg, coach handigolflandslaget.

Parasporttävlingen Emil Open, European Youth Games for Disabled i Brno, spelades på Kaskada Golf Resort och svenska handigolflandslaget kategori 2 (intellektuell/neuropsykiatrisk funktionsnedsättning) var på plats med sex spelare.

Utöver huvudtävlingen tog den snart 15-åriga landslagsspelaren Matilda Jonsson även hem längsta drive och närmast hål.

– Jag har aldrig varit utomlands och inte flugit förut. Nu fick jag både debutera utomlands och dessutom vinna. Jag har lärt mig nya saker både om mig själv och andra människor och hur det funkar när man är utomlands, säger Matilda Jonsson.

– Första dagens spel var samtidigt inspel. Då försökte jag att inte ha så höga förväntningar på mig själv. Andra dagen var det helt annat. Jag visste hur jag skulle lägga upp det och var man kunde gå för det, och var man skulle hålla tillbaka. När jag tänker på hur bra det gick att dra lärdom av första dagens spel blir jag nästan gråtfärdig. Jag sköt sju slag bättre än mitt handicap andra dagen. Det var också otroligt kul att lära känna nya kompisar från olika länder.

– Matilda är en enastående golftalang och har förmåga att alltid kunna komma igen. Så även denna gången då hon hämtade in motståndarnas försprång och med en kort birdieputt kunde avgöra på sista hålet för seger. Ganska enastående, säger Per Sjöberg, coach handigolflandslaget.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.