2018-06-01 21:15

2018-06-01 21:15

Blixt missade cutten

GOLF

Det blev ingen vidare tävling för Jonas Blixt under Memorial Tournament. Värmlänningen räddade upp sin till en början ojämna runda i torsdags med fyra birdies på de fem sista hålen, och slutade på ett slag under par. Fredagens spel blev dock inte alls vad Blixt tänkt.

Även om han öppnade med en birdie på ettan så blev det efter det fyra bogeys på de första nio hålen. Två snabba birdies på elfte och 14:e gav hopp, men bogeys på 15:e och 16:e samt en dubbelbogey på 18 förstörde dagen.

Fem över par för dagen och fyra över totalt innebar att han missade cutten och fick lämna tävlingen tidigt.

Svenskarna Henrik Stenson och David Lingmerth klarade båda cutten och ligger bra till inför slutrundorna under helgen.

Även om han öppnade med en birdie på ettan så blev det efter det fyra bogeys på de första nio hålen. Två snabba birdies på elfte och 14:e gav hopp, men bogeys på 15:e och 16:e samt en dubbelbogey på 18 förstörde dagen.

Fem över par för dagen och fyra över totalt innebar att han missade cutten och fick lämna tävlingen tidigt.

Svenskarna Henrik Stenson och David Lingmerth klarade båda cutten och ligger bra till inför slutrundorna under helgen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.