2018-05-24 22:34

2018-05-24 22:34

Formstark Haglund med i toppen

GOLF

Förra veckan tog Jenny Haglund hem Symetra Classic. Nu befinner hon sig i en ny tätstrid efter första dagen av Valley Forge Invitational.

Tävlingen spelas i Pottstown, Pennsylvania och är en del av Symetra Tour.

Vid tidningens pressläggning hade Haglund hålat ut och låg på delad fjärdeplats på minus fyra slag. Kvar på banan fanns amerikanskan Carlie Carr som fortfarande kunde gå om Haglund inför fredagens spel.

På de första nio hålen spelade värmländskan riktig drömgolf, fem birdies och fyra par. På baknian blev det två nya birdies, men också tre bogeys vilket gjorde att hon inte kunde matcha ledande thailändskan Pajaree Anannarukarn som slutade på minus sex slag.

Trots den framskjutna placeringen är Haglund inte bästa svenska efter dag ett. Emma Henriksson ligger trea i tävlingen.

Tävlingen spelas i Pottstown, Pennsylvania och är en del av Symetra Tour.

Vid tidningens pressläggning hade Haglund hålat ut och låg på delad fjärdeplats på minus fyra slag. Kvar på banan fanns amerikanskan Carlie Carr som fortfarande kunde gå om Haglund inför fredagens spel.

På de första nio hålen spelade värmländskan riktig drömgolf, fem birdies och fyra par. På baknian blev det två nya birdies, men också tre bogeys vilket gjorde att hon inte kunde matcha ledande thailändskan Pajaree Anannarukarn som slutade på minus sex slag.

Trots den framskjutna placeringen är Haglund inte bästa svenska efter dag ett. Emma Henriksson ligger trea i tävlingen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.