2018-04-15 20:56

2018-04-15 20:56

Kanonhelg för Jonas Blixt

GOLF: Årsbästa för värmlänningen

Jonas Blixt stod för sin bästa tävlingshelg på PGA-touren sedan segern i Zürich 2017. I RBC Heritage, som avgjordes på Hilton Head, slutade värmlänningen på en delad 14:e plats, åtta slag under par.

Efter att ha inlett tävlingen på ett strålande sätt under torsdagen, då Blixt gick runt på 67 slag, föll han tillbaka på fredagen med en 73-runda. Cutten klarade dock Blixt av, och helgens spel har sedan varit stabilt. Med 67 respektive 69 slag under lördagen och söndagen slutade Blixt till slut på en delad 14:e plats, totalt åtta slag under par.

Resultatet, som är Blixt bästa på PGA-touren under 2018, visar att formen växer sig starkare. Vann tävlingen gjorde japanen Satoshi Kodaira efter särspel mot Si Woo Kim.

Efter att ha inlett tävlingen på ett strålande sätt under torsdagen, då Blixt gick runt på 67 slag, föll han tillbaka på fredagen med en 73-runda. Cutten klarade dock Blixt av, och helgens spel har sedan varit stabilt. Med 67 respektive 69 slag under lördagen och söndagen slutade Blixt till slut på en delad 14:e plats, totalt åtta slag under par.

Resultatet, som är Blixt bästa på PGA-touren under 2018, visar att formen växer sig starkare. Vann tävlingen gjorde japanen Satoshi Kodaira efter särspel mot Si Woo Kim.

  • Oliver Marshall

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.