2017-08-24 15:17

2017-08-24 15:17

Golfande seniorer samlas

GOLF: Från Arvidsjaur till Skåne – alla till Karlstad!

I dagarna två spelas förbundsmästerskapen i golf för landets SPF-pensionärer. Karlstad och Hammarö är spelorterna för nära 200 golfande seniorer.

På torsdagen slog de första ut i årets mästerskap. Tävlingsledare Lena Lidén kunde med ett leende konstatera att hårt arbete sannerligen lönar sig. Det är kö för att få anordna tävlingen, och nu blev det äntligen Värmlands tur att stå som värd.

– Jag började jobba med det här för två år sedan, så det känns väldigt roligt att vi nu är i gång, berättar hon.

A- och b-klasserna slog ut på Hammarö GK på torsdagen medan mixklassen och c-klassen spelade på Karlstad GK. På fredag byter de spelplats. En förbundsmästare i klasserna D60, D70, H60 och H75 ska utses innan golfarna lämnar Värmland för den här gången.

Gala med talare

På torsdagskvällen anordnas också en galamiddag för de tävlande. Landhövding Kenneth Johansson är inbjuden talare.

Vilka är det som har kommit hit för att spela?

– Det är spelare från hela landet, från Arvidsjaur ner till Skåne, berättar Lena Lidén vidare.

Förbundsmästerskapet, eller Riksgolfen som tävlingen också kallas, har anordnats varje år sedan 1987. Årets tävling arrangeras av SPF:s Värmlandsdistrikt med SPF-seniorerna Fröding och SPF-seniorerna Hammarö.

På torsdagen slog de första ut i årets mästerskap. Tävlingsledare Lena Lidén kunde med ett leende konstatera att hårt arbete sannerligen lönar sig. Det är kö för att få anordna tävlingen, och nu blev det äntligen Värmlands tur att stå som värd.

– Jag började jobba med det här för två år sedan, så det känns väldigt roligt att vi nu är i gång, berättar hon.

A- och b-klasserna slog ut på Hammarö GK på torsdagen medan mixklassen och c-klassen spelade på Karlstad GK. På fredag byter de spelplats. En förbundsmästare i klasserna D60, D70, H60 och H75 ska utses innan golfarna lämnar Värmland för den här gången.

Gala med talare

På torsdagskvällen anordnas också en galamiddag för de tävlande. Landhövding Kenneth Johansson är inbjuden talare.

Vilka är det som har kommit hit för att spela?

– Det är spelare från hela landet, från Arvidsjaur ner till Skåne, berättar Lena Lidén vidare.

Förbundsmästerskapet, eller Riksgolfen som tävlingen också kallas, har anordnats varje år sedan 1987. Årets tävling arrangeras av SPF:s Värmlandsdistrikt med SPF-seniorerna Fröding och SPF-seniorerna Hammarö.