2017-08-20 09:54

2017-08-20 21:30

Filippa Möörk vann i Falsterbo

GOLF: "Jag tänkte bara på att spela mitt eget spel och inte tänka så mycket"

Värmländskan Filippa Mörk tog hem en meriterande seger på Swedish golf tour och tävlingen Flommen Ladies Open. Värmländskan slog ett under par och vann fyra slag före tvåan Sofie Brigner.

På ett blåsigt och regnigt Flommen i Falsterbo imponerade Mörk stort. I ett startfält fyllt med proffspelare tog Karlstad Golfklubbs amatörspelare fram storspelet och vann tävlingen som enda spelare under par.

– Jag tänkte bara på att spela mitt eget spel och inte tänka så mycket på vad de andra gjorde. Det var många hål och vinden var svår så det var bara att göra så bra som möjligt, säger Filippa Möörk till Swedish golf tours:s Facebook-sida.

Svåra förhållanden

Flommen Ladies Open inleddes under fredagen och banan, som ligger tätt intill havet på Falsterbo-näset, var svårspelad på grund av mycket vind och vatten. Mörk inledde den första rundan starkast och var i ledning, men efter en svagare inledning på den andra tappade hon ledningen innan hon återigen tog tillbaka kommandot efter en stark comeback.

”Mina första arton hål var boogiefria och stabilt med birdies. Men de sista arton började jag halvknackigt, det var lite kaos. Men sen satte jag en 15 metersputt på nian och då kändes det som att jag kunde komma tillbaka lite. På elvan slår jag den i vattnet men lägger upp den nära och räddar paret och efter det kom ett par birdies.”, sa Filippa Möörk efter fredagens runda till Swedish golf tours:s Facebook-sida.

Med stabilt spel på den avslutande rundan kunde alltså värmländskan ta hem sin första seger på Swedish golf tour.

Nästa tävling för Mörk blir förmodligen Säljfast Ladies Open i Sölvesborg, även den på Swedish golf tour.

– Jag har inte riktigt bestämt än men jag tror att det blir så, Swedish golf tours:s Facebook-sida.

På ett blåsigt och regnigt Flommen i Falsterbo imponerade Mörk stort. I ett startfält fyllt med proffspelare tog Karlstad Golfklubbs amatörspelare fram storspelet och vann tävlingen som enda spelare under par.

– Jag tänkte bara på att spela mitt eget spel och inte tänka så mycket på vad de andra gjorde. Det var många hål och vinden var svår så det var bara att göra så bra som möjligt, säger Filippa Möörk till Swedish golf tours:s Facebook-sida.

Svåra förhållanden

Flommen Ladies Open inleddes under fredagen och banan, som ligger tätt intill havet på Falsterbo-näset, var svårspelad på grund av mycket vind och vatten. Mörk inledde den första rundan starkast och var i ledning, men efter en svagare inledning på den andra tappade hon ledningen innan hon återigen tog tillbaka kommandot efter en stark comeback.

”Mina första arton hål var boogiefria och stabilt med birdies. Men de sista arton började jag halvknackigt, det var lite kaos. Men sen satte jag en 15 metersputt på nian och då kändes det som att jag kunde komma tillbaka lite. På elvan slår jag den i vattnet men lägger upp den nära och räddar paret och efter det kom ett par birdies.”, sa Filippa Möörk efter fredagens runda till Swedish golf tours:s Facebook-sida.

Med stabilt spel på den avslutande rundan kunde alltså värmländskan ta hem sin första seger på Swedish golf tour.

Nästa tävling för Mörk blir förmodligen Säljfast Ladies Open i Sölvesborg, även den på Swedish golf tour.

– Jag har inte riktigt bestämt än men jag tror att det blir så, Swedish golf tours:s Facebook-sida.

  • John Stenberg