2017-08-03 09:01

2017-08-03 11:37

Jenny Haglund majordebuterar

GOLF: "Gå ut och kör på bara"

På torsdagseftermiddagen slår Jenny Haglund ut i British Open. Klockan 16 startar Karlstadspelarens majordebut.

Haglund har en säsong på Europatouren i ryggen när hon går in i British Open, som spelas på Kingsbarns Golf Links i Skottland. Jenny Haglund har visat fin form under våren och rankingen gör att hon finns med bland de startande.

Planen är att följa sina vanliga rutiner, när hon tävlar mot namn som Michelle Wie och Ariya Jutanugarn.

– Det är som alla andra veckor, gå ut och köra på bara. Jag ska göra det så bra som jag kan så får vi se vad det räcker till, säger hon till SVT Värmland.

Ariya Jutanugarn vann tävlingen förra året, men den 21-åriga thailändska goldstjärnan har följts av en envis axelskada och som sur grädde på moset har hon även drabbats av en rejäl förkylning. Återstår att se hur detta påverkar formen när hon tillsammans med det övriga startfältet slår ut idag, torsdag.

Övriga svenskar i årets British Open är Lina Boqvist, My Leander, Camilla Lennarth, Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist och Madelene Sagström.

Haglund har en säsong på Europatouren i ryggen när hon går in i British Open, som spelas på Kingsbarns Golf Links i Skottland. Jenny Haglund har visat fin form under våren och rankingen gör att hon finns med bland de startande.

Planen är att följa sina vanliga rutiner, när hon tävlar mot namn som Michelle Wie och Ariya Jutanugarn.

– Det är som alla andra veckor, gå ut och köra på bara. Jag ska göra det så bra som jag kan så får vi se vad det räcker till, säger hon till SVT Värmland.

Ariya Jutanugarn vann tävlingen förra året, men den 21-åriga thailändska goldstjärnan har följts av en envis axelskada och som sur grädde på moset har hon även drabbats av en rejäl förkylning. Återstår att se hur detta påverkar formen när hon tillsammans med det övriga startfältet slår ut idag, torsdag.

Övriga svenskar i årets British Open är Lina Boqvist, My Leander, Camilla Lennarth, Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist och Madelene Sagström.